Βιβλίο

«Ο κολυμβητής»

«Ο κολυμβητής»

του Γιούακιμ Ζάντερ από τις εκδόσεις Πατάκη

Δαμασκός, αρχές της δεκαετίας του ’80. Ένας Αμερικανός κατάσκοπος χωρίς όνομα αφήνει το νεογέννητο παιδί του αβοήθητο στην αβέβαιη μοίρα του… Τριάντα χρόνια μετά, μια νεαρή Σουηδέζα, η Κλάρα Βαλντέν, υπάλληλος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στις Βρυξέλλες, και ο πρώην σύντροφός της Μαχμούντ Σαμμός βρίσκονται αντιμέτωποι με ευαίσθητα δεδομένα, για την απόκρυψη των οποίων κάποιοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, ένας παλιός κατάσκοπος που κρύβεται από το παρελθόν του και σήμερα ζει μόνο για να κολυμπάει στην τοπική πισίνα μαθαίνει ότι η κόρη του έχει παρασυρθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό στην Ευρώπη. Μόνο ο «Κολυμβητής» μπορεί να τη σώσει. Όμως ο χρόνος λιγοστεύει… Τα πολλά νήματα μιας ιστορίας που ξεκινάει από πολύ μακριά θα ενωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα χωριό στο αγριεμένο σουηδικό αρχιπέλαγος.

Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει τη δράση που ηλεκτρίζει με την ατμόσφαιρα που μεταφέρει τον αναγνώστη σε πρωτόγνωρους τόπους, ένα βιβλίο για την ενοχή και την εξιλέωση, που μεταφράστηκε με εξαιρετική επιτυχία σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

ISBN: 978-960-16-6138-4

Σελίδες: 496

Ο Γιούακιμ Ζάντερ γεννήθηκε το 1975 στη Στοκχόλμη. Εργάζεται ως δικηγόρος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ελσίνκι ενώ έχει ζήσει στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή. Ο Κολυμβητής, το πρώτο του μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε στα σουηδικά το 2013 και μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες. Ακολούθησε το 2015 το μυθιστόρημα Ο αδελφός (υπό έκδοση από τις Εκδ. Πατάκη), που μεταφράζεται σε περισσότερες από 32 γλώσσες.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews