Μουσική

«Ο Ταξιδευτής» (The Passenger) είναι το νέο single του Βασίλη Πάντσιου!

«Ο Ταξιδευτής» (The Passenger) είναι το νέο single του Βασίλη Πάντσιου!

Ο γνωστός τραγουδοποιός από τη Θράκη διασκευάζει στα ελληνικά το θρυλικό τραγούδι “The Passenger” του Iggy Pop!

Την μεγάλη ροκ επιτυχία που αγαπήθηκε για δεκαετίες σε όλο τον κόσμο!

Το τραγούδι έγραψε ο Iggy Pop με την βοήθεια του κιθαρίστα και φίλου του Ricky Gardiner και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ Lust For Life. Ηχογραφήθηκε το 1977 σε παραγωγή του David Bowie στo Hansa Studios στο Βερολίνο. Το ιστορικό στούντιο που βρισκόταν λίγα μέτρα από το τοίχος του Βερολίνου και που από τις μπομπίνες του γεννήθηκαν μεγάλες παραγωγές διάσημων καλλιτεχνών. Σε συνέντευξη του ο Iggy Pop είπε ότι εμπνεύστηκε το “The Passenger” σε μια περιοδεία συναυλιών που έκανε με τον David Bowie στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Ο Βασίλης Πάντσιος μένει πιστός στο πνεύμα του πρωτότυπου τραγουδιού του Iggy Pop και κάνει μια ελεύθερη απόδοση των στίχων στα ελληνικά. Τα αδιέξοδα που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, η διαρκής εσωτερική αναζήτηση και οι τάσεις φυγής είναι ένα αγαπημένο θέμα στη ροκ μουσική. Η μοναξιά η παραίτηση η αυτοκαταστροφή αλλά πολλές φορές και η λύτρωση, πάντα με φόντο ένα δραματικό και σκοτεινό περιβάλλον. Το “The Passenger’’ είναι ένας ύμνος της ροκ που γράφτηκε για τους μοναχικούς και ανένταχτους ανθρώπους, για τις σκοτεινές μα και ελεύθερες ψυχές που ζουν κόντρα στο ρεύμα και τα στερεότυπα μιας απρόσωπης κοινωνίας που διχάζει και αποξενώνει.

Μπορείτε να ακούσετε και να κατεβάσετε το τραγούδι στους παρακάτω σύνδεσμους:

Spotify: https://open.spotify.com/album/35ek5wVxPYCgMhmkEeiqre?si=zmY3Iob6RpujtgQ6G5aF1w

iTunes : https://music.apple.com/us/album/o-taxideytis-the-passenger-single/1606480746

Amazon:  https://www.amazon.com/gp/product/B09QXWDDLH/ref=dm_ws_sp_ps_dp

Deezer :  https://www.deezer.com/us/album/289821752

Music & lyrics by Ricky Gardiner, Iggy Pop

Κιθάρες, Hamond: Τάσος Σκούρας

Διασκευή, μίξη, παραγωγή : Βασίλης Πάντσιος

Master: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweet Spot Studio)

Ο Βασίλης Πάντσιος ξεκίνησε από νεαρός το μεγάλο ταξίδι του στο χώρο της μουσικής με πολλές εμφανίσειςσε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Στο ρεπερτόριο του που βασιζόταν κυρίως στο ελληνικό ροκ άρχισε σταδιακά να ενσωματώνει και δικά του τραγούδια.Έχει κυκλοφορήσει ένα δίσκο με την ροκ μπάντα ‘’Ντόμινο’’ και 3 προσωπικά άλμπουμ με δικές του συνθέσεις.

(‘’Το ροκ εντός μου’’, ‘’Είμαστε σε τριπ’’ & ‘’Μοιραίες Γυναίκες’’).

Στην μουσική του πορεία τον συγκίνησαν ιδιαίτερα δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών.

Έτσι κάποια στιγμή, παράλληλα με τη δική του δισκογραφία, άρχισε να δουλεύει και να ηχογραφείγνωστά αγαπημένα τραγούδια που τον άγγιξαν, τον επηρέασαν και τον σημάδεψαν τα οποία έχει ερμηνεύσει πολλές φορές σε συναυλίες του και γνωρίζει καλά την δυναμική τους.Πάντα με σεβασμό στο έργο, στον δημιουργό και ιδιαίτερα στην αισθητική του.

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews