Κινηματογράφος

«Οι Έρωτες μιας Ξανθιάς» (Lásky jedné plavovlásky / Loves of a Blonde)

«Οι Έρωτες μιας Ξανθιάς» (Lásky jedné plavovlásky / Loves of a Blonde)

Το αριστούργημα του βραβευμένου με 2 Όσκαρ Μίλος Φόρμαν (Στη Φωλιά του Κούκου, Αμαντέους) κυκλοφορεί σε ψηφιακά αποκατεστημένη έκδοση από 02/06 στους κινηματογράφους Αλεξάνδρα (Ηρ. Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι), Φλερύ (Σκίπη 5-7 & Θησέως, Καλλιθέα), Διάνα (Περικλέους 14, Μαρούσι) και STUDIO New Star Art Cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής).

Οι ρομαντικές πλάνες της νιότης συνοψίζονται ιδανικά στο πρόσωπο ενός κοριτσιού της εργατικής τάξης που νομίζει πως βρήκε τον έρωτα της ζωής του, και όταν αυτό δε συμβαίνει, παίρνει απρόσμενα την κατάσταση στα χέρια του. Υποψηφιότητα για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Αντουλα (Χάνα Μπρέχτσοβα), ένα αθώο κορίτσι από την Τσεχία που δουλεύει σε ένα επαρχιακό εργοστάσιο παπουτσιών, ψάχνει απεγνωσμένα τον έρωτα. Θα πιστέψει πως τον βρήκε στο πρόσωπο του Μίλντα (Βλαντιμίρ Πουσόλτ), ενός νεαρού μουσικού από την Πράγα, με τον οποίο έχει μια εφήμερη ερωτική σχέση. Όταν αυτός εξαφανίζεται, η Αντουλα, πεπεισμένη πως πρόκειται για τον έρωτα της ζωής της, αποφασίζει να τον επισκεφτεί απρόοπτα στην Πράγα, ξαφνιάζοντας τον ίδιο και τους γονείς του. Η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ Βενετίας, ενώ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και Χρυσή Σφαίρα.

Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν

Σενάριο: Μίλος Φόρμαν, Γιάροσλαβ Παπούσεκ, Ιβάν Πάσερ, Βάτσλαβ Σάσεκ

Πρωταγωνιστούν: Χάνα Μπρέχτσοβα, Βλαντιμίρ Πουσόλτ, Βλαντιμίρ Μενσίκ

Φωτογραφία: Μίροσλαβ Οντρίτσεκ

Μοντάζ: Μίροσλαβ Χάγεκ

Μουσική: Εβζέν Ίλιν

Διάρκεια: 88’

Γλώσσα: Τσέχικα

Οι Έρωτες μιας Ξανθιάς (1965)

Διανομή NEW STAR, σε συνεργασία με την Εθνική Ταινιοθήκη της Τσεχίας, το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews