Κινηματογράφος

«Οι πέντε διάβολοι» (The Five Devils)

«Οι πέντε διάβολοι» (The Five Devils)

8 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Γυρισμένη σε φιλμ, η νέα μυστηριώδης ταινία της ταλαντούχας Λέα Μιζιούς ακολουθεί το διάσημο σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία Ava, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες.

Η ευαίσθητη, σουρεαλιστική, σαγηνευτική δεύτερη ταινία στρέφει το βλέμμα στη μητρότητα και τα καταπιεσμένα συναισθήματα με φόντο ένα παραμυθένιο ορεινό χωρίο. Με πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η ζωή της Αντέλ) και ένα αφοπλιστικό πρωτοεμφανιζόμενο μικρό κορίτσι (Σάλι Ντραμέ), οι Πέντε Διάβολοι ακροβατούν τολμηρά ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη για να αποκαλύψουν τα μυστικά μιας διαφορετικής οικογένειας.

Η Βίκυ (Σάλι Ντραμέ), ένα παράξενο και μοναχικό κοριτσάκι, έχει ένα μαγικό χάρισμα: μπορεί να αναπαράγει όποιο άρωμα της αρέσει που μετά συλλέγει σε μια σειρά από βάζα με σχολαστικές ετικέτες. Έχει αιχμαλωτίσει κρυφά το άρωμα της μητέρας της Τζοάν (Αντέλ Εξαρχόπουλος), για την οποία τρέφει μια άγρια, υπερβολική αγάπη. Όταν η αδερφή του πατέρα της μπαίνει στη ζωή τους, η Βίκυ αναπαράγει τη μυρωδιά της και μεταφέρεται σε σκοτεινές αναμνήσεις που την οδηγούν να ανακαλύψει τα μυστικά του χωριού, της οικογένειάς της, αλλά και της ίδιας της ύπαρξής της.

Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, 75ο Φεστιβάλ Καννών

Σκηνοθεσία: Λέα Μισιούς

Σενάριο: Λέα Μισιούς, Πολ Γκιγιόμ

Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Δάφνη Πατακιά, Σουάλα Εματί, Μουσταφά Εμπένγκ, Σάλι Ντραμέ

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πολ Γκιγιόμ

Σχεδιασμός Παραγωγής: Εσθέρ Μιζιούς

Μοντάζ: Μαρί Λουσταλότ

Μουσική: Φλορέντσια Ντι Κονσίλιο

Ημερομηνία Εξόδου: 8 Δεκεμβρίου 2022

Διάρκεια: 1 ώρα και 43 λεπτά

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews