Βιβλίο

«Ονόριο. Τα ανομήματα ενός εγκληματία»

«Ονόριο. Τα ανομήματα ενός εγκληματία»

του Στέφανου Παπατρέχα από τις εκδόσεις Κέδρος

Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος – παρών σε όλα – εξαπατάει τους πάντες γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο.

Νόμοι, άγγελοι, δαίμονες, ψέματα και αλήθεια… Ο άνθρωπος του οποίου τη σκοτεινή ζωή μα και τον θάνατο θα δείτε έπαιξε με όλα αυτά. Και θα το ακούσετε κι εσείς από το στόμα άλλων προσώπων της ύπαρξης αυτής, ποια ήταν η ταυτότητά της και ποια η αλήθεια. Εάν υπάρχει αλήθεια…

Μια σκοτεινή μεσαιωνική ιστορία γεμάτη αγωνία, μυστήριο και ανατροπές. Ένα κείμενο που κινείται ανάμεσα στη θεατρική μαγεία και στον σκληρό ρεαλισμό. Ένα έργο για την αλήθεια, τον νόμο, την ηθική και την εξαπάτηση.

ISBN: 978-960-04-5172-6

ΣΕΛ.: 168

Πρόλογος: Θανάσης Τριαρίδης

Ο Στέφανος Παπατρέχας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης δραματικής σχολής Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη.

Έχει παίξει σε παραστάσεις των Εθνικού Θέατρου, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Θεάτρου Θησείον, Θεάτρου Επί Κολωνώ, Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», Θεάτρου Βαφείο – Λάκης Καραλής, κ.ά. με σκηνοθέτες τους Ν. Δαλκυριάδου (Οι γειτονιές του κόσμου), Δ. Μαυρίκιο (Απόψε αυτοσχεδιάζουμε, Η φρεναπάτη, Πάπισσα Ιωάννα, Το τερατώδες αριστούργημα), Κ. Καπελώνη (Chatroom), Ν. Χανιωτάκη (Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο, Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα), Λ. Βαρτάνη (Έλα να παίξουμε, Υγρασία στους τοίχους), Γ. Πιερρουτσάκου (Έλα να παίξουμε), Α. Πινακουλάκη (Υγρασία στους τοίχους), Έ. Φεζολλάρι (Το τελευταίο ψέμα – A matter of dignity), Ηλ. Ελληνικιώτη (Το σκυλί του Ωρίωνα), Ν. Αρβανίτη (Το τρίτο κύμα), Φ. Μπαξεβάνη (Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα), Κ. Γάκη (Η σκάλα), Γ. Χατζάκη (Ο Πουπουλένιος), κ.ά.

Έχει παίξει στις ταινίες μικρού μήκους Mutatio (σκην. Π. Γρηγοράκης) και Δύο σταγόνες νερό (σκην. Σ. Γκούσκου), καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές Το κόκκινο ποτάμι (σκην. Μ. Μανουσάκης) και Η ζωή εν τάφω (σκην. Τ. Ψαρράς).

Συν-σκηνοθέτησε τα θεατρικά αναλόγια Αστερίων, Χαμένα κορίτσια ή Μέρζεμπουργκ και Το υπόμνημα στο Εθνικό Θέατρο.

Τέλος, έχει γράψει τα έργα Φροσύνη (2016) και Πασού (2019), που κυκλοφορούν από την Κάπα Εκδοτική και τα οποία συν-σκηνοθέτησε στο Θέατρο Άβατον, Το ξέφωτο (2011), στο οποίο έπαιξε και συν-σκηνοθέτησε στο Θέατρο ΠΚ, και είναι ένας από τους δύο συγγραφείς του έργου Ανιούτα (2009), που ανέβηκε στο Θέατρο Επί Κολωνώ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link