Βιβλίο

“Όταν η νύχτα έχασε την Αυγή”

“Όταν η νύχτα έχασε την Αυγή”

της Ευαγγελίας Ευσταθίου από τις εκδόσεις Λιβάνη

Στο απέραντο βασίλειο του Χρόνου, οι δίδυµες κόρες του, η Νύχτα και η Αυγή, τσακώνονται διαρκώς για το ποια είναι η πιο αγαπητή στους ανθρώπους. Ώσπου ένα χάραµα η Αυγή εξαφανίζεται, και η Νύχτα βρίσκει την απρόσµενη ευκαιρία να γίνει η µοναδική πολύτιµη πριγκίπισσα στο βασίλειο. Καθώς ο Χρόνος ψάχνει απεγνωσµένα τη χαµένη του κόρη βυθισµένος στη θλίψη, η Νύχτα αρχίζει να νιώθει πολύ µόνη χωρίς την αδερφή της. Και ο κόσµος όλος φαντάζει εντελώς διαφορετικός τώρα που στην πλάση βασιλεύει µονάχα αυτή. Άραγε το σύµπαν θα µείνει τυλιγµένο για πάντα στο σκοτάδι της Νύχτας, ή το φως της Αυγής θα φέρει πίσω τα χρώµατά του ξανά;

Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τµήµα ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δηµόσια εκπαίδευση τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια. Ξεκίνησε να γράφει από µικρή ηλικία, στην αρχή παραµύθιακαι στη συνέχεια διηγήµατα. Ασχολείται επίσης µε τη ζωγραφική και τις κατασκευές από φυσικά υλικά. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεµένη και έχει µία κόρη και έναν γιο. Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις, Μετά την Καταιγίδα, Το Γυάλινο Ρόδο, Βαθύ, Βελούδινο Σκοτάδι, Ψίθυροι στις Φλόγες, Οι ∆εσµώτες των Σκιών, Πριν Χαθεί η Νύχτα, Όχθες και Κύµατα και Αόρατο Νήµα, το οποίο κυκλοφορεί και στα αγγλικά µε τίτλο Invisible Thread.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε τον ∆εκέµβριο του 1986στην Αθήνα και µεγάλωσε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας. Σπούδασε ηλεκτρολόγος µηχανικός και από το 2014 ασχολείται αποκλειστικά µε την εικονογράφηση, τη συγγραφή και τον σχεδιασµό βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Συνεργάζεται µε εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις ζωγραφικήςκαι εικονογράφησης παγκοσµίως.

Το 2014 επιµελήθηκε εικαστικά την παράσταση Το Παραµύθι της Ανάσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ το 2017 έλαβε µέροςστο συλλεκτικό έργο Από το Στόµα στο Χαρτί, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων. Από το 2014 µέχρι σήµερα έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 75 βιβλία στα ελληνικά, τα αραβικά και τα αγγλικά, καθώς και το παραµύθι του MakeAWish Ελλάδος.

Έχει εικονογραφήσει βιβλία για τις Εκδόσεις Λιβάνη, Hamad Bin Khalifa University Press QatarQatar Foundation,Μίνωας, Μεταίχµιο, Ψυχογιός, Σαββάλας, Παπαδόπουλος κ.ά.

Το 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο Το Τέρας της Βροχής, το οποίο έγραψε µε τη σύζυγό του, επίσης εικονογράφο, Christine Mesnardhttps://www.facebook.com/nikolas.yanopulos.9

ISBN: 978-960-14-3487-2

Σελίδες: 40

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews