Βιβλίο

«Ούτε Δεκάρα Παραπάνω»

«Ούτε Δεκάρα Παραπάνω»

του Jeffrey Archer από τις εκδόσεις Bell 

Μετά από πολλά χρόνια, το πρώτο μυθιστόρημα του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα σε νέα έκδοση! 

Εκδόθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά το 1982, αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το τρίτο βιβλίο του Τζέφρι Άρτσερ, το απόλυτο μυθιστόρημα αδελφικής αντιπαλότητας Κάιν & Άβελ. Από τότε πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια και σήμερα το Ούτε Δεκάρα Παραπάνω θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία του «μεγαλύτερου αφηγητή του καιρού μας» (Mail on Sunday). 

Πρόκειται για την ιστορία του Χάρβι Μέτκαφ, ο οποίος πραγματοποίησε την «τέλεια», «νόμιμη» απάτη. Πουλώντας μετοχές μιας εταιρείας άντλησης πετρελαίου –που υπήρχε μόνο στα χαρτιά– κατάφερε να γίνει πλούσιος μέσα σε μία νύχτα. Την ίδια νύχτα τέσσερις άλλοι έγιναν πάμπτωχοι. Και τώρα, αυτοί οι τέσσερις θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Και είναι αποφασισμένοι! 

Ο απατεώνας: Ο Χάρβι Μέτκαφ, ένας ευφυής, αυτοδημιούργητος γκουρού της απάτης. Τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Ένα εκατομμύριο δολάρια. Η απάτη πάντως έγινε σύμφωνα με το νόμο. Πουλώντας μετοχές μιας εταιρείας άντλησης πετρελαίου –που υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Και κατάφερε να γίνει πλούσιος μέσα σε μία νύχτα… 

Οι εξαπατημένοι: Ένας καθηγητής στην Οξφόρδη, ένας διακεκριμένος γιατρός, ένας Γάλλος αντικέρ και ένας γοητευτικός Άγγλος λόρδος. Όλοι τους έχασαν απ’ τη μια μέρα στην άλλη ολόκληρες τις περιουσίες τους. Εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου. Τέσσερις άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, που δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους: «Ούτε δεκάρα παραπάνω, ούτε δεκάρα λιγότερη». 

Το σχέδιό τους: Να βρουν τον Χάρβι, να γίνουν η σκιά του, να τον παγιδεύσουν και τελικά να τον καταστρέψουν. Από τα πολυτελή καζίνα του Μόντε Κάρλο μέχρι τις ιπποδρομίες του Άσκοτ και από την πολύβουη Γουόλ Στριτ ως τις γκαλερί του Λονδίνου, το δικό τους μεγαλοφυές παιχνίδι ξεκινά. Είναι το παιχνίδι της εκδίκησης, και είχαν σ’ αυτό τον καλύτερο δάσκαλο. 

Το πρώτο μυθιστόρημα του Τζέφρι Άρτσερ είναι μια έξυπνη, καλοστημένη, συναρπαστική ιστορία γεμάτη ανατροπές. Ένα σύγχρονο κλασικό έργο από τον κορυφαίο αφηγητή της εποχής μας. 

Πρωτότυπος Τίτλος: «Not a Penny More, Not a Penny Less» 

Σελίδες: 360 

ΙSBN: 978-960-620-840-9 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews