Θέατρο

«Περιποιητής φυτών»

«Περιποιητής φυτών»

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014 τον «Περιποιητή φυτών», έργο του πολυσχιδούς και παθιασμένου με το θέατρο συγγραφέα Παύλου Μάτεσι, σε δραματουργική επιμέλεια του βραβευμένου σκηνοθέτη Έκτορα Λυγίζου.

Ο «Περιποιητής φυτών» είναι ένα ευφάνταστο και υπαινικτικό κείμενο, σκληρό και συνάμα τρυφερό, για την αγωνία του ανθρώπου να υπάρξει –  μία ωδή για τη ζωή και το θάνατο. Πρωταγωνιστές του έργου είναι δύο άνδρες που έχουν εγκατασταθεί εδώ και πέντε χρόνια σε μια ερημική παραλία για να ετοιμάσουν μια θεατρική παράσταση. Μόνο που αυτή η παράσταση δεν ανεβαίνει ποτέ. Οι δύο ερασιτέχνες θεατρίνοι δεν υποδέχονται ποτέ το κοινό τους. Ζουν αυτοεξόριστοι και περιχαρακωμένοι σε μια ‘no man’s land’, βυθισμένοι σε μια εμμονική επανάληψη της καθημερινότητάς τους.

Η μόνη επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο είναι η επαφή τους με τον έναν και μοναδικό «μαθητή» τους: έναν «περιποιητή φυτών», που τους είναι πιστός και αφοσιωμένος.  Η τελευταία όμως επίσκεψη του νεαρού «περιποιητή» θα ταράξει τα γνώριμα νερά…

«Τα παιχνίδια που παίζουν αυτοί οι δυο άνδρες με συγκινούν. Με συγκινούν τα ψέματα που λένε. Στον εαυτό τους και στον άλλον. Άλλωστε ‘δεν υπάρχουν ψέματα’. Μόνο τύφλωση υπάρχει. Σε ένα βαθμό τύφλωση ακούσια-αλλά ως επί το πλείστον οικειοθελής. Γιατί η διαύγεια πονάει», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Το έργο ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο Εθνικό Θέατρο. Η πρώτη παράσταση παρουσιάστηκε στη Νέα Σκηνή το 1989, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Την ίδια χρονιά ο Παύλος Μάτεσις τιμήθηκε για τον «Περιποιητή φυτών» με το Έπαθλο «Κάρολος Κουν» για το καλύτερο ελληνικό έργο της χρονιάς.

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επιμέλεια : Εκτορας Λυγίζοςς

Διανομή (αλφαβητικά)

Περιποιητής φυτών: Μιχάλης Κίμωνας

Κωνστάντιος: Δημήτρης Παπανικολάου

Φρίξος: Γιώργος Σιμεωνίδης

Λήξη παραστάσεων 1 Δεκεμβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Σάββατο 18.00 και 21.00, Πέμπτη, Παρασκευή  21.00, Κυριακή 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 15Euro, 10Euro (φοιτητικό), κάθε Τετάρτη (απογευματινή) και Πέμπτη 13Euro

Εθνικό Θέατρο- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link