Κινηματογράφος

«Petit Plan: Americana III» 

«Petit Plan: Americana III» 

3 ημέρες με οσκαρικές ταινίες μικρού μήκους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση  

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 3η χρονιά, από 5-7 Απριλίου 2023, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα 3 ημερών σε ταινίες που έχουν διακριθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ.  

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και κινουμένων σχεδίων στην ιστορία των Όσκαρ θα προβληθούν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με ελεύθερη είσοδο, με ειδικούς καλεσμένους που θα προλογίσουν τα προγράμματα ταινιών.  

Ταινίες με σύγχρονη κινηματογραφική ματιά και κοινωνική θεματολογία, όπως το Αφροαμερικανικό κίνημα, η άνοδος του φασισμού, οι σερβιέτες ως είδος πρώτης ανάγκης, αλλά και τρυφερές ιστορίες όπως η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, παραμύθια για παιδιά και άγνωστες πτυχές της αμερικανικής ιστορίας θα ξεδιπλωθούν μέσα από 15 ταινίες μικρού μήκους που έχουν κερδίσει ή έχουν προταθεί για Όσκαρ.  

Το πρόγραμμα του “Petit Plan: Americana” είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα με ταινίες που ανήκουν στις κατηγορίες: · Καλύτερης Ταινίας Ζωντανής Δράσης Μικρού Μήκους · Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους · Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά.  

Ημερομηνίες Προβολών 5-7 Απριλίου 2023, 19:00 

Διεύθυνση Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα 

Είσοδος Είσοδος ελεύθερη.  

Για κράτηση θέσης με προτεραιότητα:

https://www.eventbrite.com/cc/petit-plan-americana-iii-the-oscars-edition-1980829

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link