Βιβλίο

«Πικρά πάθη»

«Πικρά πάθη»

της Λέενα Λεχτολάινεν από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ο Γιούκα Πέλτονεν βρίσκεται νεκρός στην παραλία, λίγα μέτρα μακριά από το εξοχικό των γονιών του, όπου φιλοξενεί για το Σαββατοκύριακο εφτά μέλη μιας φοιτητικής χορωδίας προκειμένου να κάνουν πρόβα για την επικείμενη εμφάνισή τους σε μια σημαντική εκδήλωση. Πρόκειται, κατά τα φαινόμενα, για φόνο, τον οποίο αναλαμβάνει να εξιχνιάσει η νεαρή υπαστυνόμος Μάρια Κάλιο, που συμπτωματικά γνωρίζει από παλιά κάποιους από τους υπόπτους-χορωδούς. Στην πορεία των ερευνών, η νεαρή αστυνομικός ανακαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του θύματος – και όχι μόνο. Η δική της ζωή, οι δικές της πληγές… και τα δικά της μυστικά δε θα την εμποδίσουν στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια, που μοιάζει καλά κρυμμένη πίσω από έναν ιστό διφορούμενων σχέσεων.

«Ο Άντι όρμησε στην παραλία και η Μίργια έτρεξε πίσω του. Σε λίγο η Μίργια γύρισε και άρπαξε το τηλέφωνο. Δίπλα στη συσκευή ήταν καθαρογραμμένα σ’ ένα χαρτί τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.

Όσοι βρίσκονταν στη βεράντα άκουσαν τη λαχανιασμένη άλτο φωνή της να καλεί πρώτα την αστυνομία και μετά το ασθενοφόρο».

Σελίδες: 239

Η Λέενα Λεχτολάινεν είναι από τις διασημότερες Φινλανδές συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Σπούδασε λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και ασχολήθηκε με τη συγγραφή από πολύ νεαρή ηλικία.

Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Κέρδισε για το συγγραφικό της έργο το φινλανδικό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας για τα έτη 1997 και 1998, το βραβείο τέχνης της Espoo για το 2000, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο Glass Key το 2003.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews