Θέατρο

«Προμηθέας Εσταυρωμένος»

«Προμηθέας Εσταυρωμένος»

Στο Θέατρο Αλκμήνη για τρίτη συνεχή χρονιά θα παρουσιαστεί ο μονόλογος του Χρήστου Λιακόπουλου «Προμηθέας Εσταυρωμένος» με τον ίδιο να ερμηνεύει και να εξελίσσει, μέσα στη διάρκεια των χρόνων, τον ρόλο του Προμηθέα.

Μία παράσταση που ακολουθεί τα χνάρια της μεγάλης θεατρικής επιτυχίας του πρώτου μονολόγου «Αυτοκράτωρ Αδριανός», που έγραψε και παρουσίασε επί τέσσερα χρόνια, ο Χρήστος Λιακόπουλος.

Τα μηνύματα του έργου «Προμηθέας Εσταυρωμένος» είναι πολλά και σημαντικά, αγγίζουν το σήμερα και το κάνουν πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο ακατάπαυστος αγώνας που δίνουμε όλοι μας κάθε μέρα, για ελευθερία απέναντι, πρωτίστως, στον ίδιο μας τον εαυτό και εν συνεχεία σε κάθε μορφή αυταρχικής εξουσίας… αλλά και η μέγιστη έκφραση αγάπης, που φτάνει στην αυτοθυσία, είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του έργου.

Κάτι που σχολιαζόταν συχνά από τους θεατές μετά την παράσταση, αλλά και στις εντυπώσεις που κατέθεταν στο διαδίκτυο, ήταν: «Το έργο μάς εμψύχωσε και μας έδωσε δύναμη να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και εμπόδια, που πριν φοβόμασταν, και ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας.».

Σημείωμα δημιουργού:

Επειδή κάθε φορά που παίζω δίνω το χίλια τοις εκατό του εαυτού μου και προσπαθώ να βελτιώσω και να εξελίξω το αποτέλεσμα του έργου, όχι μόνο δεν σερβίρω κάτι ξαναζεσταμένο σε κάθε παράσταση αλλά και όσο περνάει ο καιρός αυτή «απογειώνεται» όλο και περισσότερο. Το ίδιο συμβαίνει, βέβαια, και σε μένα. Είτε ως ηθοποιός, είτε ως άνθρωπος. Ξεπερνάω προβλήματα κάθε είδους και αντιξοότητες, και στη ζωή και επί σκηνής, που πριν φάνταζαν ανυπέρβλητα.

Τη χρονιά που μας πέρασε, δύο θεατές, που είδαν τον «Προμηθέα Εσταυρωμένο» τρεις φορές με πλησίασαν και μου είπαν: «Νιώθαμε ότι κάθε φορά που βλέπαμε τη παράσταση, παρακολουθούσαμε μία διαφορετική παράσταση» και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα σαν ηθοποιό. Κι επειδή το όριο μου είναι ο ουρανός, φανταστείτε πού θα προσπαθήσω να φτάσει φέτος!

Χρήστος Λιακόπουλος

Κείμενο, σκηνοθεσία, φωτισμοί, κοστούμι, αντικείμενα σκηνής, μουσική επιμέλεια: Χρήστος Λιακόπουλος

Επεξεργασία ήχου: Σπύρος Αραβοσιτάς

Δημιουργία – επιμέλεια εικαστικών: Τζουλιάννα Νίκα

Κατασκευή κοστουμιού: Βάνια Αλεξάντροβα

Βοηθός σκηνοθέτη, φωτογραφίες: Τζένη Κουκίδου

Φωνή μητέρας: Σάρα Τερζή

Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Αντώνης Κοκολάκης

Σκηνοθεσία και μοντάζ video trailer: Χρήστος Λιακόπουλος

Εικονοληψία: Τζένη Κουκίδου

Ηλεκτρονική επεξεργασία video trailer: Τζένη Κουκίδου, Τζουλιάννα Νίκα

Ήχος video trailer – ηχητικού spot: Σπύρος Αραβοσιτάς

Προμηθέας ο Χρήστος Λιακόπουλος

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 6:30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10 €, άνεργοι, ατέλειες: 8 €, ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ

Διάρκεια: 75’

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Αθήνα, τηλέφωνο: 2103428650

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews