Θέατρο

«Συνεδρία για τον έρωτα»

«Συνεδρία για τον έρωτα»

Η Γκόλφω και ο Τάσος, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, ο Αδάμ και η Εύα ζωντανεύουν μέσα από τα μάτια μιας νυμφομανούς, ενός στρατιωτικού σε διαθεσιμότητα με προβλήματα διαχείρισης θυμού, μιας συντηρητικής χήρας, μιας καθηγήτριας μουσικής, ενός ανέραστου φοβικού φοιτητή, ενός ωραιοπαθούς μποέμ και μιας μεγαλοαστής βιολόγου που τον συνοδεύει.

Από το Σάββατο 21/2/2015 και κάθε Σάββατο στις 18:15 η “Συνεδρία για τον έρωτα”, μια σειρά επεισοδίων ερωτικής κρίσης από την ομάδα “Just Voice” σε κείμενα των Αλέξανδρου Βαλκανά και Νίκου Αμουντζά και σκηνοθεσία Νίκου Αμουντζά, θα παρουσιάζεται στο Blackbox του THEATROVICTORIA.

Οι επτά ήρωες στο πλαίσιο της ομαδικής ψυχανάλυσης που παρακολουθούν, συμμετέχουν σε μία συνεδρία – δραματοθεραπεία με θέμα τον έρωτα. Η ψυχαναλύτρια – δραματοθεραπεύτρια εμψυχώνει μια ομάδα που αποτελείται από μια νυμφομανή, ένα στρατιωτικό (σε διαθεσιμότητα) με προβλήματα διαχείρισης θυμού, μια χήρα συντηρητική, καθηγήτρια μουσικής, έναν ανέραστο φοβικό φοιτητή, έναν μποέμ ωραιοπαθή και την μεγαλοαστή βιολόγο που τον συνοδεύει. Το θέμα που τους έχει ανατεθεί να μελετήσουν είναι η ιστορική αναδρομή του έρωτα και το πώς αυτός εκδηλώνεται ανάλογα με τις εποχές, τα ήθη – έθιμα, τα ταμπού και τις παραδόσεις. Στο πλαίσιο της δραματοθεραπείας, ενσαρκώνουν έντεκα μυθικά και ιστορικά ζευγάρια σε επεισόδια ερωτικής κρίσης. Το σουρεαλιστικό και ρεαλιστικό στοιχείο συνυφαίνονται, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ιστορίας και σύγχρονης πραγματικότητας, αφού οι πρωταγωνιστές μας εμπλέκουν τα προσωπικά τους βιώματα με τους χαρακτήρες που υποδύονται. Έτσι βλέπουμε την Γκόλφω και τον Τάσο, το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, ακόμα τον Αδάμ και την Εύα να διαχειρίζονται την ερωτική και όχι μόνο κρίση. Μέσω αυτής της διαδικασίας τα ιστορικά και μυθικά πρόσωπα θα αποτελέσουν καθρέφτη, για να δουν οι ήρωές μας τα δικά τους προβλήματα. Η κρίση είναι αναπόφευκτη. Το θέμα είναι πώς θα τη χειριστούν. Η αυτογνωσία είναι η λύση που χρειάζονται, αλλά είναι επώδυνο να την αποκτήσουν. Υπαρξιακά, ερωτικά, οικονομικά θέματα που απασχολούν όλους μας, με τα οποία το κοινό μπορεί να ταυτιστεί, να εκφραστεί και τελικά να επηρεάσει την εξέλιξη της συνεδρίας.

Ομάδα: ”JUST VOICE”

Σκηνοθεσία: Νίκος Αμουντζάς

Κείμενα: Αλέξανδρος Βαλκανάς , Νίκος Αμουντζάς

Παίζουν: Αμουντζά Χάρις, Αργυροπούλου Ντένη, Γκουράσα Χαριτωμένη, Ζώρζου Ματίνα, Μπακάλης Στέφανος, Παρασκευόπουλος Νίκος, Χαντέλης Γιάννης

Έναρξη παραστάσεων 21/2/2015

Παράσταση: Σάββατο: 6:15 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη (προαιρετική συνεισφορά)

ΤΗΕΑΤROVICTORIA, Μαγνησίας 5 και 3ης Σεπτεμβρίου 119, τηλ. Κρατήσεων: 210-8233125/6972964339

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews