Βιβλίο

«Σκοτεινό Κράτος»: η Κάριν Μίλερ είναι πάλι εδώ…

«Σκοτεινό Κράτος»: η Κάριν Μίλερ είναι πάλι εδώ…

Στο τρίτο βιβλίο του David Young με πρωταγωνίστρια την αστυνομικό Κάριν Μίλερ, βρισκόμαστε στο 1976 στην Ανατολική Γερμανία, αγαπημένος χρόνος και τόπος για το συγγραφέα. Ο τίτλος του «Σκοτεινό Κράτος» και κυκλοφόρησε και αυτό από τις εκδόσεις Κέδρος (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ). Μπορεί η πρωταγωνίστρια να είναι κοινή στα βιβλία, εκείνα όμως μπορούν να διαβαστούν ως αυτόνομες ιστορίες.

Το πτώμα ενός εφήβου σε μία λίμνη είναι η αρχή μόνο της ιστορίας. Στάζι, μυστηριώδεις εξαφανίσεις νεαρών, πολιτικοί με μυστικά, συνωμοσίες, αλλά και διαχείριση οικογενειακών καταστάσεων είναι κάποια από τα κομμάτια αυτού του καλογραμμένου παζλ 362 σελίδων. Ποδόσφαιρο, ομοφυλοφιλία και ναρκωτικά συνθέτουν επίσης το κάδρο.

Με γρήγορες εναλλαγές στις παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται, ο αναγνώστης αγωνιά να διαβάσει την εξέλιξη των γεγονότων. Οι περιγραφές των τοπίων είναι λεπτομερείς, τόσο ώστε να βιώνεις σχεδόν την κατάσταση σαν να είσαι μέσα σ’ αυτήν.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει Γλωσσάρι με τις γερμανικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στην αφήγηση.

Τελικά, πόσο σκοτεινό είναι το κράτος και πώς μπορούν να προστατευτούν απ’ αυτό οι πολίτες;

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Η κίτρινη δακτυλήθρα»

  Απίθανα γεγονότα κάνουν άνω κάτω την καθημερινότητα μιας ολόκληρης πόλης αναστατώνοντας την ήρεμη ζωή των κατοίκων της....

 • «Ιστορία Φαντασμάτων»

  του Πίτερ Στράουμπ από τις εκδόσεις Κέδρος Ποιο είναι το χειρότερο που σου έχει συμβεί; Το πιο...

 • «Βοηθός στον Έρωτα»

  της Πωλίνας Νικολιδάκη από τις εκδόσεις Silk Ένας απαιτητικός εργοδότης και μια δυναμική βοηθός διασταυρώνουν τα ξίφη...

 • «Ο μπαλιούλιας»

  του Δημήτρη Μαργαριτόπουλου από τις εκδόσεις Αγγελάκη Μυθιστόρημα για έναν αιώνα. Μια μαρτυρία ζωής με αναδρομή στον...

Copyright © 2015-2016 Clevernews