Βιβλίο

«Στην άγνωστη νήσο»

«Στην άγνωστη νήσο»

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν το νέο βιβλίο της Μαίρης Βασάλου «Στην άγνωστη νήσο» ,μια διπλή αφήγηση για τον έρωτα και το μίσος, τη φιλία και την προδοσία, τη ζωή και τον θάνατο, σε δύο διαφορετικούς κόσμους που συναντώνται και συγκρούονται στο πέρασμα του χρόνου.

Δυο γυναίκες που ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί και έρχονται αντιμέτωπες για την αγάπη ενός άνδρα.

Μια ιστορία μυστηρίου σε δύο πράξεις. Στην πρώτη, ένα καράβι προσκρούει στα βράχια την εποχή του Όθωνα, ο οποίος κλείνει με βασιλικό διάταγμα τα ολιγάριθμα μοναστήρια ανά τη χώρα. Στη δεύτερη, τρεις άνδρες χάνονται στα ταραγμένα νερά του χειμώνα σ’ ένα νησί του Αιγαίου, τα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Οι πορείες των δύο ηρωίδων, που τις χωρίζει ένας αιώνας, διασταυρώνονται με απρόσμενο τρόπο, οδηγώντας τες στη συνειδητοποίηση και την κάθαρση.

Ένα βιβλίο για την αγάπη που δεν τελειώνει, τον έρωτα και το μίσος, τη φιλία και την προδοσία, τη ζωή και τον θάνατο.

Η Μαίρη Βασάλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Μαρούσι. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως καθηγήτρια της αγγλικής στο Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών, και μετέπειτα στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την ψυχολογία και τις μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης έχει συμμετάσχει στην εκπομπή Iχνηλάτες της ΕΡΤ1. Είναι μέλος στη Λέσχη Ανάγνωσης Αμαρουσίου και ασχολείται με παρουσιάσεις βιβλίων στην ηλεκτρονική εφημερίδα avecnews. Από τις Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί και το μυθιστόρημά της Το χαμένο άλλοθι (2017).

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews