Βιβλίο

«Στο ψαχνό»

«Στο ψαχνό»

του Σεραφείμ Μπακολουκά από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ένας επίτροπος στην εκκλησία του χωριού, που εκτρέφει περιστέρια για τη γιορτή των Θεοφανίων, ένας βοσκός που τα βάζει με έναν λύκο, μια γυναίκα που υπερασπίζεται την αυτοδιάθεση του σώματός της σε μία συνέλευση αναρχικών, ένας άνδρας που προσπαθεί μετά μανίας να σκοτώσει την κατσαρίδα που εισέβαλε στο σπίτι του, είναι λίγοι μόνο από τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων που απαρτίζουν αυτήν τη συλλογή.

Ιστορίες που κινούνται μεταξύ του αστικού τοπίου και οικισμών της περιφέρειας, αποτυπώνοντας την παρέκκλιση των ηρώων τόσο από το πάγιο ήθος των συμπολιτών τους, όσο και από το προσωπικό τους.

Στην πρώτη του συλλογή διηγημάτων, ο Σεραφείμ Μπακολουκάς, αποτυπώνει με μοναδική καθαρότητα την ουσιακή βαρύτητα καταστάσεων οι οποίες άλλοτε εξαγνίζουν και άλλοτε οδηγούν στον όλεθρο.

Εξώφυλλο: Στράτος Προύσαλης

ISBN: 978-618-231-074-8

Σελίδες: 200

Ο Σεραφείμ Μπακολουκάς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Ιστορία της Φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ. Διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Δέκατα και άρθρα του στην επιθεώρηση βιβλίου The books’ journal. Η συλλογή διηγημάτων Στο ψαχνό είναι το πρώτο βιβλίο του.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews