Βιβλίο

«Συμβολή στη θεωρία του νηστικού αρκουδιού»

«Συμβολή στη θεωρία του νηστικού αρκουδιού»

του Ιωάννη Αθανασιάδη από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ένας εσωτερικός μονόλογος, μία βιοαναδραστική ψυχανάλυση, ένα σεμινάριο αυτογνωσίας, μία υπαρξιακή αναζήτηση, ένα φιλοσοφικό δοκίμιο, μία διατριβή επάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και τα παραγωγικά της αίτια ή μία πολιτική πραγματεία; Ένα βιβλίο φιλόδοξο, ευφάνταστο, αιχμηρό και ριζοσπαστικό. Ο ήρωας, επιθυμώντας να αφήσει το αποτύπωμά του, περιεργάζεται τους τρόπους θανάτωσης και ταφής, επιδίδεται σε συζητήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, επιστρέφει πολλές φορές στην αφετηρία δοκιμάζοντας εναλλακτικές προοπτικές, περιδιαβαίνει ανάμεσα στις πιο σημαντικές φιλοσοφικές και πολιτικές θεωρίες όλων των εποχών και της δικής μας, προσπαθώντας να ανακαλύψει το νόημα της ζωής. Τελικά, καταλήγει στο δικό του μη οριστικό συμπέρασμα.

Quotes … “by the book”:

• Μία είδηση αρκεί να φαίνεται τίμια, δεν χρειάζεται και να είναι.

• Η κάθε ερώτηση αποτελεί μία γέννηση κι η κάθε απάντηση συντείνει στο θάνατό της. Όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η απάντηση τόσο πιο δυνατή η μαχαιριά. Στο τέλος η ερώτηση πέφτει κάτω. Ξεψυχά!

• Κατανοώ ότι δεν βρίσκομαι εδώ για μένα, αλλά για να συνει σφέρω στην ανθρωπότητα. Όπως και αντίστροφα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται εδώ για να συνεισφέρει σε μένα.

• «- Και Παοκτζής και Ολυμπιακός μαζί; Γίνεται; – Βεβαίως! Γιατί όχι; Τουλάχιστον, για όσο διάστημα βρίσκομαι σε υπέρθεση. Διότι πάντοτε καραδοκεί ο κίνδυνος να διολισθήσω, να καταρρεύσω σε μία θέση».

• Η απώλεια της φυσικής μου υπόστασης ως έμβιου όντος δεν συνιστά μία αφαίρεση, αλλά μία πρόσθεση. Η αριθμητική δε αυτή πράξη δεν λαμβάνει χώρα στην αφετηρία, εφόσον δεν είναι ακόμη τότε γνωστό το ψηφίο που θα εφαρμόσουμε σε μία προσθετική σύνθεση με σχέση διατακτικότητας.

• Αλήθεια, τι φοβερός και πανέξυπνος τρόπος να πολλαπλασιάζεις αδιάκοπα τον πληθυσμό εφευρίσκοντας και δημιουργώντας συνεχώς καινούργια νομικά πρόσωπα!

Εξώφυλλο: Νανά Winter-Γεωργιάδου

Είδος: Δοκίμιο

ISBN: 978-960-638-257-4

Σελίδες: 262

Ο Ιωάννης Αθανασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε το Λύκειο στο ιστορικό κτίριο της Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης. Σπούδασε στη νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πήρε υποτροφία από το ΙΚΥ κατά τα τρία (3) πρώτα χρόνια σπουδών του, κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο εμπορικό δίκαιο από όπου αποφοίτησε με άριστα δέκα (10) και, στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα τίτλου DEA στο Paris I – Sorbonne Panthéon, με κατεύθυνση ιστορία και πολιτική. Αργότερα, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή και αναγορεύθηκε ομόφωνα σε διδάκτορα νομικών επιστημών. Από τον πατέρα του κληρονόμησε τη μαθηματική σκέψη. Εργάζεται ως δικηγόρος με μακρόχρονη επαγγελματική εξειδίκευση και εμπειρία στα ανώτατα δικαστήρια (Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο), ενώ επίσης συνεργάστηκε επαγγελματικά επί σειρά ετών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες ή σχόλια σε νομικά περιοδικά. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα δίδαξε στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ επίσης διετέλεσε μέλος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα λογοτεχνικά πράγματα το 2009, ενώ το 2017 γνωρίστηκε με τον κύκλο της Φλώρινας. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, ως πρόεδρος και μέλος σωματείων κοινωνικής δικτύωσης, ασχολούμενος παράλληλα με την οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Μιλά με άνεση αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται περισσότερο στο εμπορικό, το οικονομικό, το αεροπορικό, το ασφαλιστικό, το δημόσιο, το δασικό, το εμπράγματο και το ποινικό δίκαιο. Οι πνευματικές του ενασχολήσεις περιστρέφονται γύρω από την ποίηση, την πολιτική, τα εικαστικά και τη φιλοσοφία. Το δικηγορικό του γραφείο προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου σε όλο το φάσμα των υποθέσεων, με έμφαση σε θέματα εμπορικών διαφορών, εταιριών, διαχείρισης κινδύνου, εγκληματικότητας και ποινικής καταστολής, οικογενειακών διενέξεων, πνευματικής ιδιοκτησίας, αστικών και αγροτικών ακινήτων και δημόσιων οργανισμών.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Η κίτρινη δακτυλήθρα»

  Απίθανα γεγονότα κάνουν άνω κάτω την καθημερινότητα μιας ολόκληρης πόλης αναστατώνοντας την ήρεμη ζωή των κατοίκων της....

 • «Ιστορία Φαντασμάτων»

  του Πίτερ Στράουμπ από τις εκδόσεις Κέδρος Ποιο είναι το χειρότερο που σου έχει συμβεί; Το πιο...

 • «Βοηθός στον Έρωτα»

  της Πωλίνας Νικολιδάκη από τις εκδόσεις Silk Ένας απαιτητικός εργοδότης και μια δυναμική βοηθός διασταυρώνουν τα ξίφη...

 • «Ο μπαλιούλιας»

  του Δημήτρη Μαργαριτόπουλου από τις εκδόσεις Αγγελάκη Μυθιστόρημα για έναν αιώνα. Μια μαρτυρία ζωής με αναδρομή στον...

Copyright © 2015-2016 Clevernews