Βιβλίο

«Τα θολά γυαλιά» 

«Τα θολά γυαλιά» 

της Ξένιας Κοθωνίδου από τις εκδόσεις Βακχικόν 

Παναγιώτης και Μιχάλης. Φίλοι αχώριστοι, από παιδιά. Δυο άνθρωποι από τελείως διαφορετικούς κόσμους, δεμένοι με μια αόρατη κλωστή. Όταν η ηλικιωμένη μητέρα του Παναγιώτη πεθαίνει, οι δυο τους έρχονται ακόμα πιο κοντά. Μια αίτηση για ένα πιστοποιητικό στον δήμο, φέρνει τον Παναγιώτη αντιμέτωπο με έναν παλιό συμμαθητή και μια ερώτηση που τον ταράζει. Κι όλα αλλάζουν ξαφνικά… Θα μπορέσει ο Μιχάλης να βοηθήσει τον φίλο του; Ή μήπως είναι αυτός, τελικά, που χρειάζεται βοήθεια; 

Στο πρώτο της μυθιστόρημα, η Ξένια Κοθωνίδου ξεδιπλώνει μια γλυκόπικρη ιστορία για την αληθινή φιλία, τα οικογενειακά δεσμά και τις ανατροπές που μοιάζουν να ταράζουν τα ήρεμα νερά της ύπαρξής μας, μα είναι τελικά αυτές που τη γεμίζουν με χρώματα. 

Εξώφυλλο: Ersoy Basciftci (Istockphoto.com

ISBN: 978-618-5662-78-3 

Σελίδες: 334 

Η Ξένια Κοθωνίδου γεννήθηκε στην Καβάλα όπου ζει μέχρι σήμερα. 

Από μικρή, έχοντας ανάγκη να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση και αναζητώντας μονοπάτια διαφυγής, ταξίδευε παρέα με τους ήρωες των βιβλίων της. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία και η ανάγκη της για έκφραση, την οδήγησαν να παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής και να ασχοληθεί με τη μυθοπλασία. 

Έχει πτυχίο Δημοσιογραφίας και επί σειρά ετών εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. 

Άρθρα, αφηγήσεις και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στο ψηφιακό περιοδικό Fractal και στα ηλεκτρονικά περιοδικά της ΕΡΤ και της Ομάδας μελέτης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού και παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες». Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στις λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και στη διαδικτυακή ομάδα «Κατάθεση γραφής on line» όπου επίσης δημοσιεύει διηγήματά της. 

Τα θολά γυαλιά είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews