Βιβλίο

«Ταξιδιωτικός οδηγός»

«Ταξιδιωτικός οδηγός»

του Γιάννη Βούρου από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS

Τι είναι αυτό που παράγει λογοτεχνία; Μήπως η διάθεση να μιλήσεις για ένα πρόσωπο αγαπημένο και τελικά να μιλάς για ένα λουλούδι; Ή μήπως η επιθυμία, με όχημα μια σκάλα να ταξιδέψεις ως τον αδηφάγο ουρανό;

«Ταξιδιωτικός οδηγός» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου του ζωγράφου Γιάννη Βούρου. Κείμενα άλλοτε καθαρά πεζού λόγου και άλλοτε με μια ποιητική διάθεση. Ιστορίες άλλοτε βιωματικές και άλλοτε μυθοπλασίας, σχεδόν πάντα σε πρώτο πρόσωπο, που τις κάνουν πιο άμεσες, αληθινές και ενδιαφέρουσες. Γλώσσα λιτή κι απέριττη χωρίς πολλά καλολογικά μπιχλιμπίδια, που υποδηλώνει εστίαση στο περιεχόμενο και λιγότερο στη φόρμα. Αν ρωτούσατε τον ΓΒ να σας πει ποιος είναι, θα σας απαντούσε: «Είμαι αυτό το βιβλίο».

Στο εξώφυλλο του βιβλίου υπάρχει έργο του Γιώργου Τσακίρη.

ISBN: 978-960-6882-80-7

Σελ. 144

Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο London School of Economics. Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Με την ιδιότητα του ζωγράφου έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε περισσότερες από 140 ομαδικές και έχει βραβευθεί στο διεθνή διαγωνισμό “Art and Poverty”, Ankara, 2005. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί από το 1992 μέχρι σήμερα στα περιοδικά Παρέμβαση, Τζαζ & Jazz, Πολύγυρος, ΕΝΕΚΕΝ, Ο Σίσυφος και Τέχνης ίχνη, καθώς και στο dreaming-in-the-mist.blogspot.com.

Ο Γιώργος Τσακίρης γεννήθηκε το 1955 στα Γιαννιτσά. Μετά τις πρώτες του σπουδές στα ηλεκτρονικά, φεύγει για Ιταλία, όπου από το 1976 αφοσιώνεται στη ζωγραφική. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας το 1981. Παρουσίασε δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν στηθεί σε δημόσιους χώρους. Ζει μεταξύ της Θεσσαλονίκης και στους πρόποδες του όρους Πάικου, όπου και εργάζεται μέσα στο περιβάλλον της φύσης. Από το 1997 είναι καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews