Βιβλίο

«Το Τζόκερ»

«Το Τζόκερ»

της Μαργαρίτας Αλευρίδη από τις εκδόσεις Bell

Ένα όνειρο, δυο δελτία του Τζόκερ, μια αποκάλυψη που δένει τους κόμπους, μια πραγματικότητα που τους λύνει.

Αυτό τον Οκτώβριο οι Εκδόσεις BELL σάς καλούν να γνωρίσετε μια ξεχωριστή, φρέσκια φωνή στη λογοτεχνία μέσα από το ντεμπούτο της. Η Μαργαρίτα Αλευρίδη μάς συστήνεται με το Τζόκερ, ένα ιδιαίτερο κοινωνικό μυθιστόρημα που θα σας κάνει να χαμογελάσετε, να δακρύσετε, να αναπολήσετε. Αναλογιστείτε το χρόνο που περνάει, τα όνειρα που πραγματοποιούνται, τα όνειρα που μένουν ανεκπλήρωτα, τις συναντήσεις εκείνες που καθόρισαν τελικά τις διαδρομές.

Πόσες φορές έχεις νιώσει θεατής στην ίδια σου τη ζωή; Πόσες λάθος στροφές έχεις πάρει και πόσες φορές μετάνιωσες για τις επιλογές σου; Πόσες φορές ευχήθηκες να μπορούσες να γυρίσεις πίσω για να αλλάξεις τα κακώς κείμενα; Πόσο καιρό λαχταράς αυτή τη μία και μοναδική ευκαιρία που αν έρθει θα αλλάξει τα πάντα; Αν…όταν έρθει…εσύ θα είσαι έτοιμος να την διακρίνεις;

Φιλίες, έρωτες, οικογένεια… Παρελθόν, παρόν, μέλλον… Ζωή, θάνατος…

Η Μαργαρίτα Αλευρίδη ανακατεύει αριστοτεχνικά έξι αριθμούς μαζί με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα και από το χαρμάνι αυτό φτιάχνει την απολαυστική γεύση του Τζόκερ.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ Με λένε Σοφία και αύριο που θα κλείσω τα τριάντα οκτώ η μαύρη συμπαντική τρύπα θα έχει καταπιεί για τα καλά απαντήσεις ζώσης σημασίας, αφήνοντας πίσω μόνο ερωτηματικά να αιωρούνται μεσίστια.

«Προλαβαίνω να κάνω οικογένεια ή θα γεράσω παρέα με καμιά τριανταριά γάτες;»

«Για πόσο ακόμα η καριέρα μου θα βρίσκεται πεταμένη πίσω από τα φωτοτυπικά;»

«Οι ψηλοί με τις φαρδιές τις πλάτες είναι διαθέσιμοι μόνο στα Άρλεκιν;»

Όπως κατάλαβες, οι δικοί μου πλανήτες ήταν ανάδρομοι από γεννησιμιού τους και γι’ αυτό τα όνειρά μου έχουν προ πολλού αυτομολήσει, βρίσκοντας την υγειά τους στις πασιέντζες που βγαίνουν πάντα σε άλλες. Εγώ, μια ζωή στον κοινωνικό πάγκο, αναπληρωματική μιας άλλης που σε ένα παράλληλο σύμπαν βάζει τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο. Εγώ, μια ζωή σε αναμονή μίας ιδανικής στιγμής που θα με βάλει αυτόματα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα νεανικά όνειρα της Σοφίας έμειναν ανεκπλήρωτα. Η προαγωγή που περίμενε δεν ήρθε ποτέ και κανένα βατράχι από όσα φίλησε δεν έγινε πρίγκιπας. Ένα άλλο όνειρο όμως, αυτό που θα δει το βράδυ των γενεθλίων της, θα πυροδοτήσει μια σειρά από γεγονότα που θα φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή της και τότε θα συνειδητοποιήσει πως κάποιες φορές μπορεί όλα να καθοριστούν όχι απαραίτητα από την έκβαση μιας κλήρωσης αλλά από το πόσα είναι διατεθειμένος κανείς να ποντάρει σε ένα και μόνο στοίχημα. Από το αν είναι σε θέση τελικά να διακρίνει τη μοναδική εκείνη ευκαιρία που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του.

Σελίδες: 416

ΙSBN: 978-960-620-842-3

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία στις 2 Οκτωβρίου 2020

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews