Θέατρο

«το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» -συμβαίνουν αυτά καμία φορά-

«το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» -συμβαίνουν αυτά καμία φορά-

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» εγκαινιάζουν «Το Δροσερό Βλέμμα» μια σειρά από εξέχουσες παραστάσεις δημιουργών νέων , άγνωστων στο ευρύ αθηναϊκό κοινό,  που οι δουλειές τους προάγουν με ιδιαίτερο τρόπο την θεατρική εμπειρία.  Την σειρά αυτή ανοίγει  στις 25,26 & 27 Απριλίου , η παράσταση «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο».

To παράλογο δεν παίζεται. Απλώς σού συμβαίνει.

Μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση,  πάνω στο Παράλογο , με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια» υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαριλένας Κατρανίδου. Μια ιστορία κλισέ. Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα , μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού….

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου,  και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο , η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας  αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης .

Η παράσταση ξεκίνησε την διαδρομή της στο Τμήμα Θεάτρου ,στα πλαίσια του μαθήματος Σκηνοθεσίας του Μ. Μαρμαρινού,  τον Ιούνιο του 2015 , συναντήθηκε με το κοινό της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» ,στα πλαίσια του «Μικρού Φεστιβάλ» του Δήμου Καλαμαριάς ,τον Δεκέμβριο του 2015 και έρχεται να συναντήσει το αθηναϊκό κοινό στην τρίτη εκδοχή της για τον χώρο του «Θησείον- Ένα θέατρο για τις τέχνες» στις 25, 26 & 27 Απριλίου του 2016.

Σκηνοθεσία:  Μαριλένα Κατρανίδου

Δραματουργική επεξεργασία:  Ρία Μεντηλίδου, Μαριλένα Κατρανίδου

Πρόσωπα επί σκηνής: Αλίκη Ατσαλάκη, Γεωργία Κυριαζή, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Στρινόπουλος, Αλέξης Τσιάμογλου

Μουσικοί επί σκηνής

ΚΙΘΑΡΑ 1: Δημήτρης Λώλης

ΚΙΘΑΡΑ 2: Χρήστος Παπαδόπουλος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Μ.Δευτέρα 25, Μ.Τρίτη 26, Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:  12€ Κανονικό,  10€ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65)

Διάρκεια παράστασης:  70’

Θέατρο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή), τηλ.: 210-3255444

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews