Θέατρο

«Βαν Γκογκ – Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» στη Θεσσαλονίκη!

«Βαν Γκογκ – Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» στη Θεσσαλονίκη!

Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Αθήνας, «Βαν Γκογκ –Το βαλς των δένδρων και του ουρανού» ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη.

Από 29 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα φιλοξενείται στη σκηνή του θεάτρου «Αθήναιον». Λίγο μετά τα Χριστούγεννα θα επιστρέψει σε κεντρικό Αθηναϊκό θέατρο για δεύτερη χρονιά.

Ο « Βαν Γκογκ-το Βαλς των δέντρων και του Ουρανού», του JeanMichel Guenassia  έγινε για πρώτη φορά διεθνώς θεατρικό έργο και  συγκίνησε, συνεπήρε και ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του μεγάλου ζωγράφου το ελληνικό κοινό.

Μέσα από την παράσταση, που αναφέρεται στις τελευταίες ημέρες της ζωής του Βαν Γκογκ, ο θεατής αντιλαμβάνεται  τον τρόπο με τον οποίο ο κορυφαίος ζωγράφος έκανε τη ζωή μας έργο τέχνης, αντιστοίχισε τη μοναξιά και τα αναπάντητα ερωτήματα που όλοι έχουμε με τα  χρώματα της παλέτας του, έδωσε φωνή στα ενδότερα συναισθήματά μας.

Οι τελευταίες ημέρες του Βαν Γκονγκ

Το πάθος,οι δαίμονες,ο τελευταίος έρωτας …

Ποιος ήταν πραγματικά ο άνθρωπος πίσω από την έναστρη νύχτα;

Τι συνέβη λίγο πριν από το τέλος;

Η αλήθεια για τον θάνατο του Βαν Γκογκ είναι όντως αυτή που γνωρίζουμε;

Βίνσεντ βαν Γκογκ: «Όσο το σκέφτομαι τόσο συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τέχνη από το να αγαπάς τους ανθρώπους»

Οι τελευταίες μέρες ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών, του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του JeanMichel Guenassia για τον μυστηριώδη θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη μέσα από τον έρωτα μιας γυναίκας που τόλμησε να δει τον ήλιο χωρίς να τυφλωθεί.

Καλοκαίρι 1890. Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ φτάνει σε ένα απομονωμένο χωριό με εκπληκτική θέα και ιδιαίτερους ανθρώπους. Μέσα σε σαράντα μέρες θα ζωγραφίσει εβδομήντα από τους κορυφαίους πίνακές του, αριστουργήματα που θα αλλάξουν την πορεία της ζωγραφικής, της τέχνης, της φιλοσοφίαςκαι της λογοτεχνίας.

Η Μαργκερίτ Γκασέ, η κόρη του περίφημου θεράποντα ιατρού του Βαν Γκογκ, είναι μια νέα κοπέλα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια τα επιβεβλημένα στις γυναίκες και τους καλλιτέχνες από την ορθολογική κοινωνία. Η Μαργκερίτ θα είναι ο τελευταίος έρωτας της ζωής του Βαν Γκογκ. Η συνεύρεσή τους θα χαράξει τις ζωές και των δύο ανεξίτηλα για πάντα.

Σκηνοθεσία: Michael Seibel

Κείμενο: JeanMichel Guenassia

Μετάφραση: Ειρήνη Αποστολάκη

Θεατρική απόδοση: Ελένη Ερήμου

Φιλική συνεργασία: Κώστας Παπαπέτρου

Δραματουργία: Αντώνης Γαλέος

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Κίνηση: Έλενα Κουρκούλη

MotionGraphics: Βαγγέλης Καλαϊτζής –

ArtWork: Λουκάς Μελάς

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Παραγωγή: ΘΕΛΕΡ

Παίζουν: Ελένη Ερήμου, Δημήτρης Καλαντζής, Αντώνης Ραμπαούνης, Ελένη Δαφνή, Γιάννης Μπόγρης

Έναρξη 29 Νοεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:

Α Ζώνη: 18€

Β Ζώνη: 15€

Άνω των 65: 12€

Ανέργων/Φοιτητικό/Ομαδικό: 10€

Θέατρο Αθήναιον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, τηλ. 2310 832 060

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews