Βιβλίο

«Βιλγέβο»

«Βιλγέβο»

του Λούκα Μπέκαβατς από τις εκδόσεις Βακχικόν

Ένας παραληρηματικός μονόλογος, ένας διάλογος με μια άγνωστη πλευρά και ένα επιστημονικό άρθρο, είναι οι τρεις αφηγηματικές φωνές που μας περιγράφουν μια πιθανή πρόπτωση του χωροχρόνου, και τη δημιουργία ενός ανεξήγητου δίαυλου επικοινωνίας ανθρώπων που φέρουν το τραύμα της δίωξης. Ένας διαρκής διάλογος εναλλασσόμενων εικόνων και πληροφοριών μεταξύ του Βιλγέβο και του Όσιγιεκ, που δημιουργεί γρίφους και ερωτήματα για εκείνη την «άλλη πλευρά». Ένα μυθιστόρημα που καταφέρνει να συγκεράσει την επιστημονική, την ψυχολογική και την επικοινωνιακή όψη του ίδιου φαινομένου, διατηρώντας διαρκώς τον αναγνώστη σε εγρήγορση και πλήρη διακύμανση συναισθημάτων. Το Βιλγέβο έχει λάβει το Βραβείο Janko Polić Kamov του HDP (2014), και το Βραβείο της Κροατικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών για το 2014.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2015

Μετάφραση: Ιωάννα Καραμαλή

ISBN: 978-618-5662-23-3

Σελίδες: 292

Ο Λούκα Μπέκαβατς (Luka Bekavac), γεννημένος το 1976 στο Όσιγιεκ της Κροατίας, είναι συγγραφέας, μεταφραστής και θεωρητικός της λογοτεχνίας. Διδάσκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ (Τμήμα Συγκριτικής Λογοτεχνίας), γράφει άρθρα για τη φιλοσοφία, τη θεωρία της λογοτεχνίας, τη μουσική και τη λογοτεχνία, και παρουσιάζει ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει γράψει τρία μυθιστορήματα που έχουν λάβει πολυάριθμα βραβεία στην Κροατία.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Ciné – Theology»

  του Δημήτρη Ουλή από τις εκδόσεις Αρμός Με το Ciné-Theology ολοκληρώνεται μία τριλογία θρησκειολογικής και θεολογικής σπουδής...

 • «Οι γυναίκες»

  της Kristin Hannah από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος Μετά Το Αηδόνι και τους Τέσσερις ανέµους, η αγαπηµένη Κριστίν...

 • «Αθέατος πόνος»

  της Emily Wells από τις εκδόσεις Ίκαρος Μία συναρπαστική καταγραφή της χρόνιας ασθένειας, που εξερευνά την πολύπλοκη...

 • «Ο Βασιλιάς της Αλαζονείας»

  της Ana Huang από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος Μετά τον Βασιλιά της Οργής, η μπεστ σέλερ συγγραφέας Άννα...

Copyright © 2015-2016 Clevernews