Ενδιαφέροντα

Αναπαράσταση Μάχης στο Καλπάκι στο Μνημείο Μαχητή! 

Αναπαράσταση Μάχης στο Καλπάκι στο Μνημείο Μαχητή! 

Καθηλωτική δράση, ακριβή αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων, εντυπωσιακά κινηματογραφικά εφέ και ταχύτητα εξιστόρησης κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου που συρρέει απ όλες τις γωνιές τις Ελλάδας για να παρακολουθήσει την Ιστορική Αναπαράσταση Μάχης που διαδραματίζεται στο Καλπάκι στο Δήμο Πωγωνίου και να γιορτάσει την επέτειο του Όχι.. 

Στον τόπο που ξέσπασε η Ιταλική επίθεση το 1940 θα αναβιώσουν και φέτος οι έξι πρώτες ημέρες του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου. 

Η σκηνοθεσία του Μιχάλη Κόκκινου θα μας ταξιδέψει στις ηρωικές στιγμές αλλά και στα δεινά του πολέμου . 

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν σε τρείς γιγαντο-οθόνες τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της εποχής ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο πεδίο μαχών με τις κατασκευές και τα σκηνικά του Θοδωρή Κόκκινου, το κοινό θα βιώσει τη δράση που έλαβε χώρα σ αυτά τα ίδια εδάφη που το ’40 αντηχούσε η Ιαχή αέρα . 

Τα ειδικά εφέ της Έλενας Κωνσταντινίδη ζωντανεύουν μοναδικά τις μάχες της εποχής. 

Συμμετέχουν στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας, άντρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου , ομάδα του Ερυθρού σταυρού , ο σύλλογος Ευζώνων προεδρικής φρουράς, η Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940 και η ομάδα «Le sentinelle di lagazuoi – 82o fanteria TORINO 1940/1943». 

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κόκκινος 

Eιδικά εφέ: Έλενα Κωνσταντινίδη 

Παραγωγή: Δήμος Πωγωνίου 

Οργάνωση Παραγωγής:Spotlight art & culture 

την Πέμπτη 27 Οκτώβρη στις 19:00 

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews