Βιβλίο

Εκδόσεις BELL: Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε νέους Έλληνες συγγραφείς που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον…

Εκδόσεις BELL: Μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε νέους Έλληνες συγγραφείς που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον…

Ότι περνάμε δύσκολες, πρωτόγνωρες στιγμές είναι γεγονός. Οφείλουμε όλοι με υπευθυνότητα να μείνουμε σπίτι για την ασφάλεια τη δική μας και των γύρω μας. Όμως δεν είμαστε μόνοι σ’ όλο αυτό. #Μένουμε σπίτι, κάνουμε δουλειές που εκκρεμούσαν και κυρίως έχουμε ελεύθερο χρόνο για διάβασμα και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους Έλληνες συγγραφείς.

Οι εκδόσεις Bell τα τελευταία χρόνια δίνουν στέγη και βήμα σε νέους συγγραφείς και σε εμάς τη δυνατότητα να διαβάζουμε βιβλία με θέματα επίκαιρα που μάς απασχολούν, ιστορίες που εκτυλίσσονται σε γνώριμα για τους περισσότερους μέρη, αλλά και καταστάσεις οικείες για τον καθένα μας.

Ας πούμε για παράδειγμα, ένα τελείως επίκαιρο βιβλίο ως προς τη ψυχολογία που μάς διακατέχει είναι το βιβλίο του Άγγελου Μανουσόπουλου «Στην πόλη των ξένων». Πρόκειται για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα, που αναφέρεται εν μέρει στην ανασφάλεια των μεταναστών για την παραμονή τους σε μία χώρα, αλλά και τη ζωή ενός- κατά τ΄άλλα ελεύθερου- ανθρώπου σε μία χώρα- φυλακή.

Ένα επίσης βιβλίο που σου δημιουργεί «ασφυξία», είναι το «Κάπου Αλλού» της Νατάσας Παυλίτσεβιτς. Αλήθεια, πόσο ήρεμοι θα ήσασταν εάν ξεκινούσατε για κάπου, αλλά δεν τελείωνε ποτέ ο δρόμος και δεν καταφέρνατε να φθάσετε ποτέ στον προορισμό σας; Οι πρωταγωνίστριες Εύα και τη Δάφνη είναι παγιδευμένες… κάπου αλλού και κανένας δεν ξέρει πώς θα ξεφύγουν, μέχρι την τελευταία σελίδα.

Με πιο κοσμοπολίτικη διάθεση και σε τελείως άλλο ύφος, η Φραντζέσκα Μάνγγελ, βραβευμένη για το «μυθιστόρημα της χρονιάς» πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα των Βραβείων Βιβλίου Public, έρχεται με το «Καχαραμπού»  της συνέχειας της Νύχτας του Σάουιν. Με φόντο κυρίως το Μαρόκο μάς μυεί σε αιώνια μυστικά και αναρωτήσεις.

Ακόμα ένα βιβλίο νέου συγγραφέα είναι το «Μετά Βίας» του Αντώνη Πάσχου, που έχει ως βασικό θέμα το σχολικό εκφοβισμό, το bullying, όπως όλοι το ξέρουμε. Μια ιστορία που για αρκετούς είναι καθρέφτης, μέσα στον οποίο βλέπουν τον εαυτό τους.

 

Για το Μάριο Δημητριάδη δε χρειάζονται πολλά λόγια, ήδη από τους «Μακάριους» μπήκαμε στο νόημα. Το νέο του βιβλίο «Φωνές από την Άβυσσο» είναι ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο, με έντονα τα στοιχεία της φαντασίας και του τρόμου, αφού ο ήρωάς μας Ανδρέας αρχίζει και βλέπει στην πραγματική ζωή τη γυναίκα που στοιχειώνει τα όνειρά του από παιδί. Αρχή τρέλας ή μια πραγματικότητα εκτός λογικής; Τα υπόλοιπα στις 344 σελίδες του..

Για το τέλος άφησα την αγαπημένη μου κατηγορία: τα αστυνομικά βιβλία και θα ξεκινήσω με την «Πύρινη Κόλαση», καθότι οι κυρίες προηγούνται. Η Κική Τσιλιγγερίδου «χτυπά» πάλι με την ιδιόρρυθμη αστυνόμο της Στέλλα Άνταμς με το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Πύρινη Κόλαση». Βρισκόμαστε σε μία Αθήνα που βράζει από τον καύσωνα με το πτώμα ενός γνωστού τηλεπαρουσιαστή στο Λυκαβηττό και όπως όλα δείχνουν να έχει κακοποιηθεί προτού ξεψυχήσει. Η Στέλλα Άνταμς πιάνει δουλειά…

«Εξημέρωση» είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ευγενείς Άγριοι #2 του Γιώργου Δάμτσιου (έπειτα από το “Σκοτεινό Πέπλο“) με τον ήρωα Λούκα να αναστατώνει πάλι τη Θεσσαλονίκη με τα μπλεξίματά του και αυτή τη φορά είναι μεγάλα γιατί τα βάζει με τον υπόκοσμο.

Νομίζω ότι μόλις σάς τελείωσαν όλες οι δικαιολογίες για να μην ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ, αλλά και για να γκρινιάξετε πως έχετε ελεύθερο χρόνο… Διαφωνείτε;

Γ.Σ.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews