Συνεντεύξεις

Γιάννης Ταυλάς: «Θέλω να βλέπω την κάθε μέρα ως μια καινούργια αφετηρία»

Γιάννης Ταυλάς: «Θέλω να βλέπω την κάθε μέρα ως μια καινούργια αφετηρία»

Ούτε ο καύσωνας δε βάζει φρένο στα σχέδια του Γιάννη Ταυλά, ο οποίος έχει προγραμματίσει μουσικές, αλλά και θεατρικές εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι. Στην Αθήνα θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε μαζί με τον Πάρι Ρούμπο σε ένα μουσικοθεατρικό stand up, ενώ με τον Παντελή Κυραμαργιό θα βρίσκεται σε καλοκαιρινή περιοδεία.

Κύριε Ταυλά, πείτε μας λίγα λόγια για τα «Τραγούδια μιας χρήσης».

Είναι ο δεύτερος προσωπικός μου δίσκος και ο πρώτος που εμφανίζομαι ως τραγουδοποιός. Εννοώντας με αυτό ότι εκτός του ότι έγραψα τη μουσική και τους στίχους όπως έκανα και στον πρώτο μου δίσκο «Τέσσερεις Τριλογίες», αυτή τη φορά τα ερμηνεύω ο ίδιος. Βέβαια έχω τρία ντουέτα με τους Σπύρο Γραμμένο, Φοίβο Δεληβοριά και Μαρία Τζόγια.

Μπορεί ένα τραγούδι να είναι μιας χρήσης;

Ο τίτλος δόθηκε ως μια μικρή σκωπτική υπογράμμιση για την συνήθεια μας στα social να κάνουμε ασταμάτητο scroll down προσπερνώντας ότι συναντήσουμε ακόμα και αν μας άρεσε. Δεν αφιερώνουμε πάνω από 1 λεπτό, όποτε κατά μία έννοια η μουσική έχει γίνει μίας χρήσης.

Πιστεύετε στην κατηγοριοποίηση των τραγουδιών;

Ο στίχος ενός τραγουδιού μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σύμφωνα με την θεματολογία του (κοινωνικό, ερωτικό, υπαρξιακό κλπ.). Τώρα η μουσική αν την δούμε από μουσικολογική ματιά επίσης μπορεί να διακριθεί σε μουσικά είδη (τζαζ, ροκ, ραπ). Το πάντρεμα τους όμως δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί πάντα γιατί μπορεί να δημιουργηθεί κάτι εντελώς καινούργιο. Εγώ όταν γράφω πάντως δεν έχω ετικέτες στο μυαλό μου.

Συνεχίζετε την περιοδεία με τον Παντελή Κυραμαργιό. Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί;

Η λίστα συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Τα επόμενα live είναι στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Συνήθως κάπου έχουμε ξαναπαίξει και έχουμε επαφές με τον τόπο και μετά κλείνουμε καινούργια live σε κοντινές αποστάσεις ή μας προσεγγίζει κάποιος διοργανωτής.

Οι προορισμοί της περιοδείας:

Πόσο «άβολο θα γίνει» αυτό που ετοιμάζετε με τον Πάρι Ρούμπο;

Νομίζω αν δεν το δείτε δεν θα καταλάβετε. Η παράστασή μας είναι μια μίξη stand up comedy και τραγουδιών με έντονο αυτοσαρκασμό, οπότε γίνεται περισσότερο άβολο για εμάς παρά για τους θεατές.

για την παράσταση μπορείτε να διαβάσετε στο λινκ:

Ποιο γεγονός θεωρείτε αφετηρία στη ζωή σας;

Θέλω να βλέπω την κάθε μέρα ως μια καινούργια αφετηρία. Η ζωή μας είναι μια ευθεία γραμμή με σημείο λήξης οπότε δεν πρέπει να δεσμεύεται η σκέψη στο παρελθόν γιατί ίσως δεν θα έχεις αντανακλαστικά για το σήμερα και το αύριο.

Πλάνα για καλοκαιρινές διακοπές υπάρχουν;

Κάπου θα εξαφανιστώ για πέντε μέρες. Eίναι απαραίτητο για να γίνει restart σε όλη μου την ενέργεια.

Τι περιέχει απαραίτητα η βαλίτσα των διακοπών;

Βιβλίο και σημειωματάριο, δύο ρούχα και τίποτα άλλο, αλλιώς δεν θα είναι διακοπές.

Ετοιμάζετε νέα δουλειά για το φθινόπωρο;

Ναι, μέσα στο καλοκαίρι οπότε έχω χρόνο μπαίνω και στο στούντιο, το πρώτο single θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και θα είναι κάτι διαφορετικό από τα τραγούδια μίας χρήσης.

Ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link