Συνεντεύξεις

Η «Κάλλας» και η «Μονρόε» μιλούν στο clevernews.gr!

Η «Κάλλας» και η «Μονρόε» μιλούν στο clevernews.gr!

Είναι νέες, όμορφες και ταλαντούχες! Η  Αναστασία Τζελέπη και η Σταματοπούλου Δανάη μπορεί να είναι δύο κορίτσια της διπλανής πόρτας, αλλά πάνω στη σκηνή του θεάτρου Άλφα μεταμορφώνονται στις δυο παγκόσμιες ντίβες, τη Μέριλιν Μονρόε και τη Μαρία Κάλλας (περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ).

Κορίτσια, πώς προέκυψε η συγγραφή αυτού του κειμένου;

Μετά τη διάκρισή μας στο Φεστιβάλ του θεάτρου με το έργο μας «Πενθέα Κάθαρσις» μάς ζητήθηκε να γράψουμε ένα έργο για το φουαγιέ του θεάτρου. Είχαμε βρει κάποιες ιδέες όταν ξαφνικά, ενώ ήμασταν για ποτό, έπεσε η ιδέα «Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε». Γελάμε. Γιατί όχι; Τί κοινό μπορεί να έχουν αυτές οι δύο γυναίκες; Ας το κάνουμε. Έτσι και έγινε.

Από τη μελέτη που κάνατε για αυτές τις δύο προσωπικότητες, ποιο πιστεύετε ότι είναι το κοινό τους γνώρισμα και σε τι είναι εκ διαμέτρου αντίθετες;

Αναστασία: Είναι αντίθετες σε πολλά, αλλά ταυτίζονται σε πολλά περισσότερα. Διαφέρουν στην κουλτούρα που εκπροσωπούσαν (η μια ποπ και η άλλη κλασική), στον τρόπο που αντιμετώπιζαν τη δουλειά τους. Το κοινό τους γνώρισμα ήταν η μοναξιά.

Δανάη: Διαφορά: Η εικόνα τους. Η Κάλλας, μια κυρία που προκαλεί δέος και η Μονρόε μια γατούλα με την οποία όλοι οι άνδρες θα ήθελαν να περάσουν μια νύχτα και όλες οι γυναίκες θαύμαζαν και ζήλευαν. Κοινό: Η μοναξιά και η βαθιά τους ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν ουσιαστικά.

Πιστεύετε ότι αυτές οι δύο γυναίκες θα μπορούσαν να είναι φίλες;

Αναστασία: Πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να γίνουν φίλες, αλλά σίγουρα θα εκτιμούσαν η μια την άλλη.

Δανάη: Δύσκολα. Αν όμως γνώριζαν η μια την άλλη πραγματικά, ναι. Θα ήταν μια παράδοξη φιλία. Αλλά το παράδοξο δεν είναι και πιο ενδιαφέρον;

Θα μπορούσατε να παίξετε η μια το ρόλο της άλλης ή η διανομή σας εκφράζει απόλυτα;

Αναστασία: Δεδομένου ότι πριν ενσαρκώσω το ρόλο της Μέριλιν ήμουν μελαχρινή και έχοντας μεγαλώσει με ερεθίσματα όπερας και κλασικής παιδείας θα μπορούσα να ανταλλάξω ρόλο με τη Δανάη έχοντας φυσικά κάνει και την αντίστοιχη έρευνα του ρόλου.

Δανάη: Η αλήθεια είναι ότι σαν εμφάνιση θα ήμουν μια αλλόκοτη Μέριλιν. Αλλά γιατί όχι; Θα μου άρεσε να το δοκίμαζα!

Δανάη, πόσο κοντά νιώθεις ως χαρακτήρας με την Κάλλας;

Νιώθω κοντά της γιατί την έχω σαν πρότυπο γυναίκας, καλλιτέχνη και επαγγελματία. Απέχω όμως άρδην γιατί με την πειθαρχία δεν τα πάω και πολύ καλά. Σίγουρα όμως είναι ένα πρόσωπο που αγαπώ πολύ και με αυτή τη δουλειά έχω αγαπήσει περισσότερο.

Αναστασία, πόσο κοντά νιώθεις ως χαρακτήρας με τη Μονρόε;

Τη Μονρόε πριν γράψουμε το έργο την ήξερα ελάχιστα. Πίστευα ότι ήταν μια δυναμκή γυναίκα με μια πολύ όμορφη εξωτερική εικόνα. Μετά από πολλή έρευνα όμως συνειδητοποίησα ότι ήταν μια τρομερά εύστροφη και δυναμική γυναίκα που ναι μεν στηρίχθηκε στην εικόνα της, αλλά δεν έμεινε σ’αυτήν. Την παρούσα στιγμή νιώθω ότι έχω έρθει αρκετά κοντά της. Όπως εκείνη δεν επαναπαυόταν σε οποιαδήποτε επιτυχία ή κατάκτηση έτσι και γω αναζητώ τη συνεχή εξέλιξη.

Δανάη, αν μπορούσες να μιλήσεις με την Κάλλας ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα της έλεγες;

Αν μπορούσα να το κάνω αυτό το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να την ακούσω να μιλάει και να μου πει εκείνη ό,τι έχει να μου πει. Εγώ μάλλον θα τα είχα χαμένα και δε θα μπορούσα να αρθρώσω λέξη.

Αναστασία, εσύ, αν μπορούσες να μιλήσεις με τη Μονρόε ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα της έλεγες;

Θα της έλεγα να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό της και να χαρεί και να πεισμώσει περισσότερο για όσα ήθελε να κάτακτήσει.

Δανάη, από όσα μάθατε για την Κάλλας ποιο πιστεύεις ότι ήταν το μεγαλύτερο παράπονό της;

Το ότι άφησε πίσω μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην καριέρα της και χτισμένη με πολύ κόπο και αφοσίωση για έναν άνθρωπο που τελικά την πούλησε. Εννοώ φυσικά τον Ωνάση, στον οποίο είχε δοθεί με όλο της το είναι.

Αναστασία, υπήρξε ποτέ ευτυχισμένη η Μονρόε κατά τη γνώμη σου;

Όχι. Έφτασε πολύ κοντά αλλά δεν ήταν ποτέ ευτυχισμένη. Το έχει παραδεχτεί και η ίδια. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι απολάμβανε στιγμές επιτυχίας.

Εσάς, ποια είναι η επόμενη δουλειά σας;

Θέλουμε να ανεβάσουμε το πρώτο μας έργο, το “Πενθέα Κάθαρσις”. Σχεδιάζουμε και άλλα πράγματα μακροπρόθεσμα ως ομάδα αλλά είναι ακόμα στα σκαριά.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews