Συνεντεύξεις

Μηνάς Νιτσόπουλος: «Ζούμε σε μια εποχή που όλα επιτρέπονται, όλα όμως δεν είναι χρήσιμα»

Μηνάς Νιτσόπουλος: «Ζούμε σε μια εποχή που όλα επιτρέπονται, όλα όμως δεν είναι χρήσιμα»

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις Ενάλιος. Πρόκειται για το «Όταν η αγάπη ξενοκοιμάται- Πόσο μονογαμικοί ή πολυγαμικοί (απιστία) είμαστε;» του Κλινικού Ψυχολόγου Μηνά Νιτσόπουλου, ουσιαστικά έναν οδηγό επιβίωσης «από την παράλληλη σχέση στην κανονική ζωή» (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Κύριε Νιτσόπουλε, πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας.

Ζούμε σε μια εποχή που όλα επιτρέπονται, όλα όμως δεν είναι χρήσιμα. Στις διαπροσωπικές σχέσεις ο εγωισμός του καθενός δεν υπολογίζει και καταστρέφει μακροχρόνιους γάμους, καριέρες, ευτυχία άτυχων ίσως και απρόσεχτων και ανυποψίαστων ανθρώπων. Αυτή την ψυχολογία της απιστίας διαπραγματευόμαστε σε αυτό το βιβλίο.

Απευθύνετε κυρίως στους παντρεμένους ή στους ανύπαντρους;

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλα τα ζευγάρια που έχουν προχωρήσει σε γάμο, σύμφωνο συμβίωσης ή απλά έχουν δημιουργήσει στενή σχέση.

Ποιος είναι στατιστικά ο κυριότερος λόγος μοιχείας;

Η στατιστική μας λέει πως το 70% ανδρών και γυναικών πως ερωτεύθηκαν κάποιο τρίτο πρόσωπο. Οι γυναίκες σε ποσοστό 83% δηλώνουν κουρασμένες από τη μονότονη ζωή της οικογένειας.

Αναφέρετε ότι οι γυναίκες είναι πιο εκδικητικές στην απιστία. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Εκδικητικά είναι και τα δύο φύλα. Επειδή η γυναίκα ζηλεύει διαφορετικά, βιώνει στην απιστία υποτίμηση και περιφρόνηση. Ιδιαίτερα οι μεσήλικες γυναίκες δύσκολα θα ξαναδημιουργήσουν νέα οικογένεια. Ο Άνδρας διατηρεί τέτοιες δυνατότητες.

Γιατί «ανήκει στην ανθρώπινη φύση τα ατομικά δικαιώματα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μετά τον έρωτα»;

Στον έρωτα, σεξ, αγάπη, δυστυχώς η βιολογία κερδίζει στα σημεία την κοινωνία με τους κανόνες της και τα όριά της. Φαίνεται ότι τα ένστικτά μας, μας επιβάλουν συμπεριφορές καταστροφικές για το κοινωνικό σύνολο. Τελικά εμείς οι άνθρωποι είμαστε ατελή και αλλοπρόσαλλα  κατασκευάσματα.

Εξηγήστε μας το «παράλογο του πάθους». Αντιμετωπίζεται ποτέ αυτό ή είναι ανθρώπινη φύση;

Είναι ιδιαίτερα δραματική η εκδήλωση του «παράλογου πάθους» . Αυτός που απιστεί μας λέει πως «ερωτεύθηκα έναν άλλον, είναι  πάνω από τις δυνάμεις μου να αντισταθώ σε αυτή τη παρόρμηση, έχω δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία, θα υποστώ τις συνέπειες». Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η αποφυγή των ερεθισμάτων, γιατί πάντα υπάρχουν στο περιβάλλον μας «πρόθυμοι» και «πρόθυμες» που θα μας προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Ετοιμάζετε νέο βιβλίο;

Έχω έτοιμα δύο βιβλία αυτοβοήθειας: 1. Ποιος αποφασίζει εγώ η ο εγκέφαλος μου και 2. Εσύ γιατί χρειάζεσαι ψυχολόγο, 33 κλειδιά  για ευτυχία, δυστυχία, επιτυχία, αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση.

Επίσης έχω έτοιμα δύο μυθιστορήματα.

Σας  ευχαριστούμε πολύ!

Και γω σας ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews