Συνεντεύξεις

Ο Αστυνόμος Καπετάνος μάς μιλά για τα «Τοξικά Μάτια»!

Ο Αστυνόμος Καπετάνος μάς μιλά για τα «Τοξικά Μάτια»!

Άλλη μία υπόθεση που έφερε εις πέρας ο Αστυνόμος Καπετάνος κυκλοφορεί δια χειρός Δημήτρη Σίμου από τις εκδόσεις Bell. Ο τίτλος αυτής «Τοξικά Μάτια», που αποτελεί το τρίτο βιβλίο της σειράς «Σκοτεινά Νέρα» (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Επειδή όμως για τις υποθέσεις του κυρίου Καπετάνου* ως τώρα μιλούσε ο κύριος Σίμος, η ιστοσελίδα μας εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του Αστυνόμου, ο οποίος απάντησε στη γνωστή του δημοσιογράφο Καλογήρου, η οποία εμφανίζεται και στα τρία βιβλία ως ρεπόρτερ του Ευβοϊκού τύπου και διαδικτύου.

Κύριε Καπετάνε, πείτε μας λίγα λόγια για την πρόσφατη υπόθεση που αναλάβατε;

Γνωρίζετε πως οι υποθέσεις τελούν υπό άκρα μυστικότητα, αλλά επειδή η συγκεκριμένη έγινε ευρέως γνωστή στα μέσα, δεν υπάρχει λόγος να προσποιηθώ. Σε αυτή την υπόθεση, που ένας συνάδελφος την κατέγραψε στο αρχείο με τίτλο, τοξικά μάτια, εγώ και η ομάδα μου καλεστήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς στην Εύβοια. Η δολοφονία τους κυρίου Παρίση μας έδωσε το νήμα για ένα σύστημα παράνομων χωματερών και καταστροφής του υδάτινου περιβάλλοντος της Εύβοιας. Μια παρόμοια υπόθεση είχε εξελιχθεί και στην Ιταλία με υπεύθυνη την Μαφία της Σικελίας και λυπήθηκα πραγματικά που μέσα από τα γεγονότα ανακαλύψαμε παρόμοιες τακτικές.

Πρωταγωνιστής πλέον σε τρεις υποθέσεις, έχετε γίνει ευρέως γνωστός και λαμβάνετε καθημερινά την αγάπη του κόσμου. Ποιο σχόλιο αναγνώστη σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Κάποτε με είπαν ηθικό ήρωα, ένας άνθρωπος που ελπίζεις να ακολουθείς στα βήματα του. Εγώ απλά κάνω τη δουλειά μου.

Εκτός από το Δημήτρη Σίμο, σε ποιον άλλον οφείλετε και θα θέλατε να ευχαριστήσετε για αυτό το βιβλίο;

Ο κύριος Σίμος, καταγράφει απλά τις ιστορίες που του αφηγούμαι, η πραγματική ευχαριστία πάει στον κόσμο που τις διαβάζει και έτσι μέσα από τα πάθη μας, ίσως δώσει μια καλύτερη αυριανή μέρα στα παιδιά του.

Σκέφτεστε να πάρετε κάποια μετάθεση σε άλλο αστυνομικό τμήμα ή θα σας συναντάμε μόνο στην Εύβοια;

Αυτή την στιγμή, είμαι ο Διευθυντής Aσφαλείας στην Εύβοια. Βέβαια μετά τα γεγονότα στα Τοξικά Μάτια, εκκρεμεί ΕΔΕ (Ένορκη διοικητική εξέταση) από το τμήμα Eσωτερικών Yποθέσεων, οπότε το μέλλον αβέβαιο. Πρόθεσή μου είναι να μείνω στην Εύβοια, ένας επιθεωρητής Μονταλμπάνο στην Σικελία του Καμιλέρι.

Ήσασταν υποψήφιος στα βραβεία Public στην κατηγορία «Έκπληξη- Αξέχαστος ήρωας». Πώς νιώσατε πού φτάσατε τόσο κοντά σε μία διάκριση;

Χαρά και μεγάλη τιμή από την αγάπη του κόσμου. Εύχομαι να σταθώ τυχερός και η νέα υπόθεσή μου «Τα Τοξικά Μάτια» να μου δώσει ξανά την ευκαιρία για μια διάκριση.

Το κάπνισμα θα το κόψετε;

Τα πουράκια βανίλιας δεν μπορώ να τα κόψω. Είναι αυτό που με κρατά στο παρόν με μια μυρωδιά παρελθόν, αυτή την μυρωδιά της βανίλιας.

Ποιον αστυνομικό/ ντέτεκτιβ θαυμάζετε;

Τον Μονταλμπάνο, τον Χαρίτο, τον Μανώλο, ανθρώπινοι ήρωες που για να φτάσουν στην λύση, ματώνουν, κλαίνε, πεινάνε, πενθούνε, χαίρονται, πονάνε δεν βασίζονται σε υπερδυνάμεις.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος

Σας έχει αναφέρει ο Δημήτρης Σίμος αν έχει ξεκινήσει να γράφει επόμενη ιστορία;

Αυτή την στιγμή είμαι στην μέση μιας πολύ επικίνδυνης υπόθεσης, που αρχές Σεπτεμβρίου θα την αφηγηθώ στον κύριο Σίμο. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να αναφέρω τίποτα διάολε…Με συγχωρείτε… Μου ξέφυγε.

*Οι απαντήσεις δόθηκαν από το συγγραφέα Δημήτρη Σίμο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews