Συνεντεύξεις

Ο Χρήστος Τερζίδης στο clevernews.gr!

Ο Χρήστος Τερζίδης στο clevernews.gr!

Μια πολυσχιδής προσωπικότητα που δεν ξέρεις με ποια ιδιότητά του να ξεκινήσεις… Αυτός είναι ο Χρήστος Τερζίδης, που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο χώρο της μουσικής, των εκδόσεων, της συγγραφής, αλλά και των events. Ν’ αναφέρουμε ότι υπήρξε νεότερος εκδότης του Σ.Ε.Β.Ε με το έντυπο In Rock, το  πρώτο που διανεμήθηκε δωρεάν σε πανελλαδικό επίπεδο, ανοίγοντας δρόμο για την γενιά των free press, όπως επίσης έχει επιμεληθεί και συμμετάσχει προσωπικά αλλά και ως γραφείο περισσότερα από 7.000 events. Εκτός αυτών, ήταν επί σειρά ετών ο creative artistic manager των Goin’ Through, Professional Sinnerz και Stan. Επιπλέον έχει συμμετάσχει στην τηλεοπτική παραγωγή διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, όπως  στους 5 Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα, Πεκίνο, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Χειμερινοί του Τορίνο και της Πιονγκ Τσανκγ στη Ν. Κορέα), στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας (συνεργασία με το Fox Sports), στο event για την οικογένεια Αντετοκούμπο στην Νέα Υόρκη και στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίος στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Τέλος, έχει εκδώσει πέντε βιβλία και εδώ και ένα χρόνο είναι ιδρυτής της Idefy, εταιρεία Digital Marketing, η επέκταση της οποίας σε 15 χώρες είναι σε εξέλιξη.

Κύριε Τερζίδη, έχετε ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα. Ποια από τις δραστηριότητές σας ξεχωρίζετε και γιατί;

Για εμένα είναι όλες σημαντικές και ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες. Η ενασχόλησή μου με την μουσική γέμισε τη ζωή μου με εικόνες και συναισθήματα. Οι διεθνείς παραγωγές στις οποίες συμμετείχα με ταξίδεψαν στον μισό κόσμο. Και όλα αυτά, είχα την ευκαιρία να τα καταγράψω – σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο – μέσω της συγγραφής.

Για τις ανάγκες  της τηλεοπτικής κάλυψης διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων έχετε ταξιδέψει, μεταξύ άλλων, στο Πεκίνο, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Τορίνο, τη Ν. Κορέα, τη Νέα Υόρκη. Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή που θα θυμάστε για πάντα και σε ποιο από τα ταξίδια σας συνέβη;

Νομίζω ότι η πιο δυνατή – συναισθηματικά – στιγμή ήταν όταν αποτέλεσα μέλος μιας μικρής ομάδας, με την οποία επιμεληθήκαμε την τηλεοπτική παραγωγή της σφαιροβολίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Καταλαβαίνετε ότι ως Έλλληνας – και όχι μόνο – ένοιωθα ότι αποτελούσα κομμάτι της Ιστορίας που γραφόταν εκείνη την στιγμή.

Αισθάνεστε πως είστε ένας πολίτης του κόσμου;

Σίγουρα. Φροντίζω να διατηρώ τις επαφές με τους ανθρώπους που γνωρίζω ανά τον κόσμο και όσο μπορώ να επιστρέφω σε μέρη που αγάπησα. Κάθε καινούργιο μέρος που γνωρίζω, με κάνει να νοιώθω ότι έρχομαι πιο κοντά στους συνανθρώπους μου.

Υπήρξατε για πολλά χρόνια μάνατζερ γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Goin’ Through. Αν έπρεπε να δώσετε μόνο μια συμβουλή σ’ έναν  νέο καλλιτέχνη, ποια θα ήταν αυτή;

Στο να αναζητήσει ποιά είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να διαφέρει από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της γενιάς του και να δουλέψει πάνω σε αυτά για να τα ενισχύσει. Και από εκεί και πέρα επιμονή και υπομονή.

Ποια ανάγκη σας οδήγησε να στραφείτε και στη συγγραφή;

Νομίζω αρχικά η ανάγκη έκφρασης. Η καλλιτεχνική μου φύση βρήκε λύτρωση μέσα από αυτή την διαδικασία. Και μια ανάγκη επικοινωνίας πέρα από τις συνηθισμένες νόρμες.

Πριν από έναν χρόνο ιδρύσατε την εταιρεία Idefy, την πρώτη οργανωμένη ομάδα από influencers, με στόχο την προώθηση ενός brand. Πόση δύναμη έχουν, πλέον, τα social media;

Στο συγκεκριμένο  project αρχικά συμμετείχα ως Development Manager. Όπως είχε πει κάποτε – δεκαετίες πριν – σε μια συνέντευξη του ο Jim Morrison, την δύναμη στο μέλλον (προφανώς στο σήμερα) θα έχουν αυτοί τους οποίους ονόμασε connectors. Οι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη ανθρώπων για να περνάνε το  μήνυμα που θέλουν. Στην εποχή μας οι Social Media influencers είναι αυτοί που κρατάνε στα χέρια τους αυτή την δύναμη. Και μια εταιρία σαν την Idefy,η οποία μπορεί και τους κατευθύνει, έχει αντίστοιχα σημαντική δύναμη.

Τελικά, την ιστορία την γράφουν οι ομάδες;

Οι ηγέτες που έχουν το όραμα την γράφουν. Οι ομάδες σχηματίζονται γύρω τους και είναι το όχημα που τους βοηθάει να υλοποιήσουν το όραμα τους. Εκτός αν μιλάτε για τον ΠΑΟΚ!

Υπάρχει ένας στόχος που δεν έχετε κατακτήσει ακόμα;

Σίγουρα πάρα πολλοί. Το να ανακαλύπτω νέους στόχους και να παλεύω για να τους φτάσω, είναι μια συνεχής διαδικασία για μένα που ανανεώνει το “αίμα” μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παράλληλα δεν νιώθω πλήρης από αυτά που έχω ζήσει και έχω επιτύχει έως σήμερα.

Ποια προσωπικότητα θα θέλατε να είχατε γνωρίσει;

Ίσως τον Έρνεστ Χεμινγουέϊ. Θα είχα πολλά να συζητήσω μαζί του παρέα με πολύ αλκοόλ.

Σας  ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews