Συνεντεύξεις

Ο διανομέας που δίνει ρεσιτάλ πιάνου…

Ο διανομέας που δίνει ρεσιτάλ πιάνου…

Συνέντευξη: Εύη Τσολάκη

Viral έχουν γίνει σχεδόν όλα του τα βίντεο στο λογαριασμό του tik tok με τον διανομέα να παίζει πιάνο και να δίνει ρεσιτάλ! Δηλώνει αυτοδίδακτος. Ο Λευτέρης είναι 26 ετών και μέσα από τη συνέντευξη που σας παραχήρησε, μάς εξηγεί την αγάπη που έχει για τη μουσική και πώς έμαθε να παίζει τόσο καλά, χωρίς να έχει πιάνο στο σπίτι του!

Λευτέρη, πώς ξεκίνησες να ασχοληθείς με τη μουσική κ ειδικότερα με το πιάνο;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν στη Τρίτη Λυκείου, υπήρχε ένα πιάνο στο γραφείο του υποδιευθυντή και για πλάκα πάτησα τα πρώτα μου πλήκτρα!

Βγάζοντας με το δεξί χέρι δειλά δειλά «το έμεινα εδώ» του Στέλιου Ρόκκου στα λευκά πλήκτρα και άλλο ένα κόμματι «το λαμπάντα» ξένο, στη συνέχεια όμως έφυγα για το στρατό. Όταν επέστρεψα έμαθα πως είχε ανοίξει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου είχε πιάνο ελεύθερα για το κοινό, το επισκέφθηκα και είπα να πατήσω για πρώτη φορά ένα μαύρο πλήκτρο, ακριβώς πάνω από αυτό που ξεκινούσε η μελωδία του «έμεινα εδώ» και ξαφνικά έβγαζα τη «Fur Elise» του Beethoven!

Ένας security ήρθε στο μέρος μου και είπε «τι ωραία μελωδία είναι αυτή που ακούμε» και με ενθάρρυνε έτσι κατά κάποιο τρόπο είπα να ξεκινήσω.

Ένιωθα ότι είχα μέσα μου τη μουσική εκ γενετής κατά κάποιον τρόπο, μου κολλούσε έντονα ένα κομμάτι όταν το άκουγα και πολλές φορές το σφύριζα και απορούσα γιατί συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Σκέφτηκες να ξεκινήσεις μαθήματα σε κάποιο ωδείο;

Είδα στο YouTube ποιο είναι «το αριστερό χέρι» στο κομμάτι του Μπετόβεν και κάθε πρωί 6:00 η ώρα που άνοιγε τότε η αίθουσα, σχολούσα από την νυχτερινή μου 12ωρη δουλειά ως διανομέας στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το Ίδρυμα, πήγαινα και προσπαθούσα να παίξω!

Εδώ να σημειώσω ότι μέσα από το κράνος άκουγα την ώρα της εργασίας μου κομμάτια στα ακουστικά από το κινητό, τα οποία σιγά σιγά έβγαζα στο πιάνο καθώς αντιλαμβανόμουν σχετικά γρήγορα τον ήχο του πλήκτρου με αυτό του κομματιού. Πολλοί μου λένε ότι πρέπει να ξεκινήσω σε ωδείο ή γενικά να σπουδάσω και κάτι πάνω στη μουσική, εγώ βέβαια δεν έχω σκεφτεί να ξεκινήσω μαθήματα ακόμα.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζεις;

Από καλλιτέχνες συνήθως λατρεύω τους παλιούς τραγουδιστές όπως ο Καζαντζίδης, Κυριαζής, Παπαδόπουλου, Σακελαρίου, Μητροπάνος και πολλοί άλλοι όσο για το πιο σύγχρονο θα έλεγα Νατάσσα Θεοδωρίδου, Οικονομόπουλος και Νότης Σφακιανάκης.

Από πού προήλθε όλη σου η αγάπη για τη μουσική;

Όλη η αγάπη για τη μουσική πήγαζε από μέσα μου και δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς! Είναι πολύ παράξενο πάντως, όταν άρχιζα να την εκφράζω προς τα έξω μέσα από αυτό το απίστευτο όργανο, το πιάνο.

Πραγματικά ένιωθα ότι επιτελώ έργο και γέμιζε η ψυχή μου. Ο κόσμος με την επιβράβευση και στήριξη από τότε και σε συνδυασμό με μια συμβουλή που μου έδωσε ένας γέρος μουσικός ότι «κανείς δεν μπορεί να παίξει πιάνο όπως κάποιος άλλος, ο κάθένας έχει το δικό του προσωπικό ύφος», μου έδωσε φτερά και έτσι χωρίς δισταγμούς και άγχος εάν θα κάνω κάποιο λάθος, τα βραδιά έπαιζα μπροστά σε κόσμο στο Νιάρχος τα κομμάτια που μάθαινα το πρωί.

Μίλησέ μας για τη καθημερινότητά σου.

Καθημερινά εργάζομαι ως διανομέας 8-5 και φυσικά αμέσως πηγαίνω να παίξω πιάνο. Όταν σχολάω, γυρίζω σπίτι στο οποίο συγκατοικώ με την κοπέλα μου και το μικρό μου σκυλάκι τον Ρίκο. Καμία φορά πηγαίνω γυμναστήριο και τα Σαββατοκύριακα παίζω ποδόσφαιρο σε ένα εταιρικό πρωτάθλημα. Καθημερινά πάντως ασχολούμαι πολύ με τη μουσική, ακούγοντας και παίζοντας καινούργια κομμάτια, προσπαθώντας να εξελιχθώ.

Υπήρχε κάποια φάση στη ζωή σου που η μουσική ήταν η διέξοδός σου;

Η αλήθεια είναι ότι όταν πέρασα απογοήτευση και πληγώθηκα παλαιότερα στη ζωή μου τις πρώτες μέρες δεν έπαιζα καθόλου πιάνο.

Πάντα όμως στο τέλος βρίσκω διαφυγή στο πιάνο σαν να είναι το μόνο που με καταλαβαίνει! Είμαι αρκετά παθιασμένος με αυτό. Άλλη μια δύσκολη κατάσταση που βρήκα διαφυγή ήταν η καραντίνα, που ήμασταν κλεισμένοι μέσα για καιρό. Πλέον σήμερα μπορώ να πω με σιγουριά πως σε ό,τι δυσάρεστο μου συμβεί, αλλά και ό,τι ευχάριστο διαφεύγω στο πιάνο! Και πολλές φορές παίζω κομμάτια ανάλογα την ψυχική μου διάθεση!

Βλέποντας τα video σου να έχουν γίνει viral, τι σκέφτεσαι να κάνεις μελλοντικά;

Χαίρομαι πολύ που αρχίζει ο κόσμος να κάνει viral τα βίντεό μου και να αναγνωρίζει μέσα από τις πλατφόρμες νέα ταλέντα! Χρειάζομαι τη στήριξη, θέλω να έχω αρκετούς ακόλουθους και μάλιστα προσπαθώ να περνάω πολλά μηνύματα! Λαμβάνω πολύ όμορφα μηνύματα από τον κόσμο.

Τα όνειρα μου είναι να βιοπορίζομαι απ’ αυτό που αγαπάω, να παίζω πιάνο, να φτάσω όσο ψηλά γίνεται, να σταματήσω να εργάζομαι ως διανομέας που έχει μεγάλη επικινδυνότητα. Σήκωμα φορτίου και πολλές ώρες στο δρόμο εκτεθειμένος! Να βρεθεί τρόπος να εξελίσσομαι μέσα από τη μουσική! Αυτοί είναι κάποιοι από τους στόχους μου και προς τος παρόν ανοίγουν κάποιες πόρτες και πάω όπου με πάει !

Σ’ ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link