Συνεντεύξεις

Ο Γιώργος Δάμτσιος μάς μιλά για την «Εξημέρωσή» του!

Ο Γιώργος Δάμτσιος μάς μιλά για την «Εξημέρωσή» του!

Ο συγγραφέας του «Σκοτεινού Πέπλου», Γιώργος Δάμτσιος μάς παρασύρει σε νέα μονοπάτια με πρωταγώνιστη το Λούκα και φόντο την υπέροχη συμπρωτεύουσα. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ευγενείς Άγριοι» έχει τίτλο «Εξημέρωση» και κυκλοφορεί και αυτό από τις εκδόσεις Bell (περισσότερα δείτε εδώ).

Κύριε Δάμτσιε, συναντάμε το Λούκα, ένα χρόνο μετά. Τί «μπλεξίματα» έχει αυτή τη φορά;

Ο Λούκα αυτή τη φορά επιστρέφει από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη για να κρύψει μια νεαρή πόρνη από τα αφεντικά της. Στην πορεία μαθαίνει πολλά για έναν συγκεκριμένο της πελάτη, ο οποίος έχει κάποια πολύ άσχημα σχέδια για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πάρει την όλη κατάσταση προσωπικά. Παράλληλα, η αστυνομία βρίσκεται στο κατόπι του επειδή υπάρχουν κάποια γεγονότα που μοιάζουν να συνδέονται με την περσινή του αποστολή στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει και ένα φάντασμα από το παρελθόν του το οποίο θέλει να τον σκοτώσει. Εν ολίγοις, τα μπλέξιματά του αυτή τη φορά είναι πολλαπλά και αλληλοσυνδεόμενα!

Γιατί επιλέξατε αυτόν το τίτλο;

Στο «Σκοτεινό πέπλο», το πρώτο βιβλίο της σειράς, ο Λούκα είχε αμνησία και δρούσε εντελώς παρορμητικά. Πλέον, οι αναμνήσεις του είναι στη θέση τους και έτσι καλείται να δαμάσει αυτές του τις συμπεριφορές. Μένει να δούμε αν κατάφερε να εξημερώσει το θηρίο που έκρυβε μέσα του.

Με ποιο τραγούδι θα ταυτίζατε την «Εξημέρωση»;

Με οποιοδήποτε Heavy Metal τραγούδι έχει γρήγορο τέμπο στα κουπλέ και το ρεφραίν και στη συνέχεια ρίχνει απότομα το ρυθμό του. Κάτι τέτοιο θα ταίριαζε πολύ στον Λούκα.

Πώς προέκυψε η ιδέα να εντάξετε στο βιβλίο σας τον ήρωα των βιβλίων του Δημήτρη Σίμου, αστυνόμου Καπετάνου;

Ήταν ένα αστείο Easter Egg που πρότεινα εγώ στον Δημήτρη Σίμο και εκείνος δέχθηκε δίχως δεύτερη σκέψη. Να πω καταρχάς ότι τον ευχαριστώ θερμά για αυτό. Όσο για αυτό που ζητούν οι ήρωές του δικού μου βιβλίου από τον αστυνόμο Καπετάνο, είναι κάτι σχετικά απλό, κάτι που θα μπορούσε να τους το παρέχει οποιοσδήποτε αστυνομικός θα τους εμπιστευόταν ότι θα το χρησιμοποιούσαν για καλό σκοπό. Γιατί όμως να μην το ζητήσεις από τον καλύτερο, από τη στιγμή που τον γνωρίζεις;

Ποιο σχόλιο που έχετε ακούσει για βιβλίο σας, σάς έκανε εντύπωση;

Μέσα από το βιβλίο ήθελα να θιχτεί και το ζήτημα της γυναικείας κακοποίησης, αλλά δίχως να είναι αυτοσκοπός μου κάτι τέτοιο. Ήθελα να υπάρχει σαν ένα γενικότερο και απώτερο νόημα. Χάρηκα πάρα πολύ επειδή στις πρώτες μέρες παρουσίας του βιβλίου στις αγορές, το επισήμαναν ήδη αρκετές αναγνώστριες ακριβώς με τον τρόπο που ήθελα κι εγώ.

Θα δούμε σύντομα το Λούκα σε νέες περιπέτειες;

Εδώ κολλάει μια απάντηση-γρίφος: Ο Λούκα μαζί με τον Τζορτζ έχουν σταδιακά γίνει ένα δίδυμο που αποκαλείται ‘Ευγενείς Άγριοι’. Θα πω λοιπόν ότι για τους Ευγενείς Άγριους πρόκειται να υπάρξει σύντομα επανεμφάνιση. Απλά δεν είμαι σίγουρος ότι σε αυτή θα συμπεριλαμβάνεται και ο Λούκα!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews