Βιβλίο

«Ο Λεβιάθαν Ξυπνά»

«Ο Λεβιάθαν Ξυπνά»

του James S.A. Corey από τις εκδόσεις Anubis

Η ανθρωπότητα έχει αποικίσει το ηλιακό σύστημα -τον Άρη, τη Σελήνη, τη Ζώνη Αστεροειδών και ακόμα παραπέρα- αλλά τα μακρινά αστέρια είναι ακόμη άπιαστα.

Ο Τζιμ Χόλντεν είναι ύπαρχος μιας φορτηγίδας που μαζεύει πάγο από τους δακτυλίους του Κρόνου και τον μεταφέρει στους σταθμούς ορυχείων της Ζώνης. Όμως, όταν με το πλήρωμά του πέφτουν πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο, το Σκόπουλαϊ, βρίσκουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ένα μυστικό για το οποίο κάποιος είναι διατεθειμένος να σκοτώσει – να σκοτώσει σε μια κλίμακα αδιανόητη για τον Τζιμ και το πλήρωμά του. Το ηλιακό σύστημα βρίσκεται στο κατώφλι του πολέμου, εκτός αν οι ήρωες ανακαλύψουν ποιος εγκατέλειψε το πλοίο και γιατί.

Ο επιθεωρητής Μίλερ ψάχνει μια κοπέλα. Μια κοπέλα χαμένη σε ένα σύστημα με δισεκατομμύρια πληθυσμό. Οι γονείς της, όμως, έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν για να τη βρουν. Όταν τα ίχνη της οδηγούν στο Σκόπουλαϊ και στον Χόλντεν, ο επιθεωρητής συνειδητοποιεί ότι αυτή η κοπέλα ίσως είναι το κλειδί για τα πάντα.

Ο Χόλντεν κι ο Μίλερ πρέπει να ενώσουν τις τελείες ανάμεσα στην κυβέρνηση της Γης, τους επαναστάτες των εξωτερικών πλανητών και τις μυστικοπαθείς εταιρείες – και οι πιθανότητες είναι εναντίον τους. Αλλά στη Ζώνη οι κανόνες είναι διαφορετικοί κι ένα μικρό πλοίο μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο του σύμπαντος.

● H σειρά βιβλίων «The Expanse» έχει κερδίσει βραβεία Hugo, Locus και Dragon, ενώ όλα τα βιβλία της σειράς έφτασαν στις πρώτες θέσεις ψηφοφορίας στα Goodreads Choice Awards, τα βραβεία αναγνωστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

● Αποτελεί μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές επιστημονικής φαντασίας με 8 βιβλία, 7 διηγήματα και πάνω από 15.000.000 πωληθέντα αντίτυπα.

● Στα τέλη της χρονιάς θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Leviathan Falls», ενώ μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη βιβλίο που θα συλλέγει σε ένα τόμο όλα τα διηγήματα που μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμα μόνο σε e-books ή audio books. Θα έχει τίτλο «Memory’s Legion».

● Η τηλεοπτική σειρά «The Expanse» που μεταδόθηκε αρχικά από τα SyFy και NETFLIX και πιο πρόσφατα από το Amazon Prime μετράει μέχρι στιγμής 5 σαιζόν, ενώ τον Δεκέμβριο πρόκειται να προβληθεί η τελευταία, έκτη σαιζόν της σειράς.

Μετάφραση: Βασίλειος Αθανασόπουλος

Τίτλος Πρωτοτύπου: Leviathan Wakes

Σειρά: The Expanse, Βιβλίο 1

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-351-7

Σελίδες: 696

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

James S.A. Corey είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν οι Daniel Abraham και Ty Franck (πρώην προσωπικός βοηθός του George R.R. Martin), συγγραφείς της σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας The Expanse. Η συνεργασία τους άρχισε το 2011 με το Ο Λεβιάθαν Ξυπνά, πρώτο μυθιστόρημα της σειράς The Expanse.

Το 2012 το βιβλίο ήταν υποψήφιο για βραβείο Hugo και Locus Καλύτερου Μυθιστορήματος. Το 2014 το τρίτο βιβλίο της σειράς (Abaddon’s Gate, 2013) τιμήθηκε με το βραβείο Locus Καλύτερου Μυθιστορήματος Επιστημονικής Φαντασίας.

Η σειρά βιβλίων The Expanse ήταν υποψήφια για βραβείο Hugo Καλύτερης Σειράς το 2017 και τελικά το κέρδισε το 2020. Στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις κυκλοφορίες των βιβλίων γράφτηκαν οκτώ διηγήματα και νουβέλες, που εμπλουτίζουν την ιστορία των μυθιστορημάτων.

Το 2015 το The Expanse μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη σε παραγωγή Syfy με μεγάλη επιτυχία και από την τέταρτη σεζόν μετακόμισε στο Amazon Prime Video. Έχει ήδη τιμηθεί με βραβείο Hugo Καλύτερης Δραματικής Μεταφοράς κι έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Saturn.

Οι συγγραφείς έχουν γράψει επίσης ένα μυθιστόρημα Star Wars, με τίτλο Honor Among Thieves (2014), κι ένα διήγημα που δεν ανήκει στον κόσμο του The Expanse, το οποίο συμπεριλήφθηκε σε μια ανθολογία που επιμελήθηκε ο George R.R. Martin.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews