Βιβλίο

«Πράκτορας του Βυζαντίου»

«Πράκτορας του Βυζαντίου»

Οι Εκδόσεις Anubis συστήνουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τον κορυφαίο συγγραφέα εναλλακτικής ιστορίας Harry Turtledove

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν…; Σε ένα σύμπαν όπου ο Μοχάμεντ ήταν Χριστιανός, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία όχι μόνο επέζησε, αλλά και εξαπλώθηκε, αναπτύσσοντας τεχνολογία πολύ νωρίτερα σε σχέση με το δικό μας κόσμο. Αλλά το Βυζάντιο έχει πολλούς κακόβουλους εχθρούς. Έτσι ο Βασίλειος Αργυρός, βυζαντινή εκδοχή του πράκτορα 007, έχει τα χέρια του γεμάτα, προσπαθώντας να αποτρέψει σκευωρίες εναντίον της αυτοκρατορίας.

Σε μια εναλλακτική εκδοχή της Ιστορίας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία εδραιώνει την κυριαρχία της σ’ ολόκληρο τον γνωστό κόσμο…

Ο Βασίλειος Αργυρός, πιστός στρατιώτης και πολυμήχανος πράκτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ζει στις αρχές του 14ου αιώνα σε έναν εναλλακτικό κόσμο, όπου το Ισλάμ δεν υπήρξε ποτέ.

Απαλλαγμένη από τον κίνδυνο στα ανατολικά της σύνορα, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία επικεντρώνεται στη Δυτική Ευρώπη, ανακτώντας με την πάροδο των αιώνων την Ισπανία από τους Βησιγότθους, την Ιταλία από τους Λομβαρδούς και το μεγαλύτερο μέρος των νότιων ακτών της Γαλλίας από τους Φράγκους. Για τα βασίλεια της Ευρώπης που διατηρούν την ανεξαρτησία τους, η Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα του πολιτισμένου κόσμου και κοιτίδα της επιστήμης και των τεχνών, εμπνέει τόσο τον θαυμασμό όσο και τον φόβο.

Στα ανατολικά, η Περσία παραμένει η άλλη μεγάλη παγκόσμια δύναμη δυτικά της Κίνας. Μερικές φορές, οι δύο αυτοκρατορίες συγκρούονται ανοιχτά – συνήθως, όμως, επιστρατεύουν αδίστακτους κατασκόπους για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στον αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία. Όπως, όμως, μαθαίνει σύντομα ο Βασίλειος Αργυρός, κανένας κόσμος δε διαρκεί για πάντα…

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν…; Ο κορυφαίος συγγραφέας εναλλακτικής ιστορίας υπογράφει μια συναρπαστική αφήγηση δίνοντας ζωή σ’ έναν κόσμο που θα μπορούσε να υπάρξει.

Έγραψαν για το μυθιστόρημα «Πράκτορας του Βυζαντίου»:

«Ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, με το χάρισμα να βρίσκει τρόπους να παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ιδέα μέσα από δυνατούς, αληθοφανείς χαρακτήρες.»

– Orson Scott Card

«Αυτές οι ευφυέστατες, πολυδιάστατες ιστορίες φέρνουν μνήμες του L. Sprague de Camp, του πατέρα της ιστορικής επιστημονικής φαντασίας.»

– Publishers Weekly

Συγγραφέας: Harry Turtledove

Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος

Τίτλος Πρωτοτύπου: Agent of Byzantium

ISBN: 978-960-623-316-6

Σελίδες: 384

Ο Harry Turtledove είναι Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής και ιστορικής φαντασίας. Το Publishers Weekly τον έχει αποκαλέσει «άρχοντα της εναλλακτικής ιστορίας» κι είναι ευρέως γνωστός για τη δουλειά του σε αυτό το είδος. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα του είναι τα μυθιστορήματα των σειρών «World War» και «Colonization», τα «The Guns of the South», και τα βιβλία της τριλογίας «The Great War». Έχει τιμηθεί με το βραβείο Hugo, το Sidewise για διηγήματα εναλλακτικής ιστορίας, καθώς και το βραβείο Prometheus. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, όπου πήρε το διδακτορικό του στη Βυζαντινή Ιστορία. Ο Turtledove είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα μυθιστορημάτων μυστηρίου Laura Frankos και έχουν αποκτήσει τρεις κόρες. Μένει με την οικογένειά του στη νότια Καλιφόρνια.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link