Μουσική

Οι Μerem στο Gazarte Roof Stage! 

Οι Μerem στο Gazarte Roof Stage! 

Οι Μerem παρουσιάζουν το πρώτο τους album με original συνθέσεις με φόντο τη jazz και την παραδοσιακή μουσική. 

Οι Merem (Μερέμ) δημιουργήθηκαν στο Ρότερνταμ το 2021 από τους μουσικούς Δήμητρα Μετζάκη (ούτι), Γιώργο Μπερερή (πιάνο), Βανέσσα Κουρτέση (φωνητικά), Γιάννη Βαγιανό (κοντραμπάσο) και Έκτορα Ρέμσακ (τύμπανα). 

Τα μέλη της μπάντας γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Codarts University of the Arts. Οι κοινές τους ρίζες σε συνδυασμό με το περιβάλλον στο οποίο γνωρίστηκαν, τους ώθησαν να συνθέσουν τη δική τους μουσική με επιρροές από Ελληνική παραδοσιακή και τον jazz αυτοσχεδιασμό. 

Αποτέλεσμα των κοινών τους αναζητήσεων είναι  το ομώνυμο άλμπουμ Merem, που ηχογραφήθηκε στην Ουτρέχτη αρχές του ’23 και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Oκτωβρίου στο Gazarte.  

Ο ήχος τους είναι απαλός, ποιητικός και πολύχρωμος. Aγαπά την ελευθερία που προσφέρει ο αυτοσχεδιασμός, προσθέτοντας στοιχεία που έρχονται από το ρεμπέτικο και το σμυρναίικο τραγούδι, με έναν αβίαστο και γοητευτικό τρόπο, σε νέες συνθέσεις που φέρνουν ανατολίτικα αρώματα στη μουσική τους. 

Από την αρχή της πορείας τους έχουν πραγματοποιήσει  συναυλίες στην Ολλανδία, τη δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα ενώ το καλοκαίρι του 2023 συμμετείχαν στο ιστορικό North Sea Jazz Festival της Ολλανδίας, ένα από τα μεγαλύτερα τζαζ φεστιβάλ του κόσμου. 

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 

Ώρα προσέλευσης: 20:00 

Ώρα έναρξης: 21:00 

Tιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 16 ευρώ 

Πόρτα: 18 ευρώ  

H κατανάλωση δεν είναι υποχρεωτική 

Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό! 

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews