Θέατρο

«Το Τυφλό Σημείο»

«Το Τυφλό Σημείο»

του Γιάννη Μαυριτσάκη στη «Θεατρική Σκηνή» Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων

«Ο τυφλός εαυτός είναι ο εαυτός που τον βλέπουν όλοι οι άλλοι, εκτός από εμάς τους ίδιους». Και είναι τρομακτικός, «πιο τρομακτικός κι από το χάος».

Ελλάδα, 2008. Το μεταίχμιο μιας εποχής, η αδιόρατη κρίση της ευημερίας  και η εύθραυστη ισορροπία μιας κοινωνίας λίγο πριν την πτώση. Η Νίκη, μια φαινομενικά ευάλωτη νεαρή γυναίκα, προσπαθεί να δει τον εαυτό της κατά πρόσωπο και να αντιδράσει. Με αφορμή την απώλεια του άντρα της συγκρούεται με την πραγματικότητα του σαθρού και κυνικού συστήματος, όπου όλα περιστρέφονται  γύρω από το χρήμα, την εξουσία και τον καθωσπρεπισμό. Αρνείται την ήττα της αγάπης από το θάνατο κι αναζητά το δρόμο του θαύματος. Στέκεται στο φανάρι, «στειρωμένη και μελαγχολική», αλλά αποφασισμένη να ορθώσει το ανάστημά της στην κυριαρχία της ύλης. Θυσιάζοντας ακόμα και τον εαυτό της.

Η θεατρική σκηνή του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων παρουσιάζει στην τρίτη της παράσταση το έργο του Γ. Μαυριτσάκη «Το Τυφλό Σημείο», και εγκαινιάζει τη νέα της θεατρική στέγη στο χώρο του συλλόγου.

Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. λειτουργεί ως φορέας καλλιτεχνικής, επιστημονικής και επαγγελματικής ενημέρωσης των μελών του και όχι μόνο. Έχει ως σταθερή επιδίωξη τη συνεχή και  σε βάθος μελέτη της τέχνης του θεάτρου, τη διάδοση και καθιέρωση της θεατρολογίας ως επιστήμης, την ενεργοποίηση ενός νέου επιστημονικού δυναμικού στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και κατά συνέπεια την απορρόφησή του. Η θεατρική ομάδα εντάσσεται στις δράσεις του συλλόγου και έχει στόχο την καλλιτεχνική δραστηριοποίηση και το ανέβασμα παραστάσεων.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τολάκης

Δραματουργική επιμέλεια: Ευδοκία Δεληπέτρου, Αγαθή Τέλη

Μουσική: I am no hero (Γιώργος Μουλατσιώτης κιθάρα, Θανάσης Βασιλείου Drums, Τάσος Μουλατσιώτης κιθάρα, Στέλιος Τακτικός μπάσο)

Βίντεο (Σκηνοθεσία: Εύη Στάμου. Μοντάζ: Πιέτρο Ραντίν. Voice over: Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Τζούλια Σπυροπούλου)

Παραγωγή: Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων

Ηθοποιοί: Γιώργος Αργυρόπουλος, Αλέξανδρος Βάρθης, Σπύρος Δημακόπουλος, Χρύσα Ζιώρη, Γιάννης Κωσταράς, Γιάννης Μακρόπουλος, Γιάννης Μάρτιν, Ζωή Μίχα, Τζούλια Σπυροπούλου

Από Δευτέρα 28 Απριλίου και κάθε Δευτέρα έως 19 Μαΐου 2014

Ώρα: 21.15

Διάρκεια: 110΄

Γενική είσοδος: 5€

Κρατήσεις θέσεων/πληροφορίες: 210 5229990

«Θεατρική Σκηνή» Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, Νευροκοπίου 18, Βοτανικός

classic 2 Tyflo simeio_foto3 Tyflo simeio_foto6

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews