Συνεντεύξεις

«Ανακρίνοντας» το Ζήση Ρούμπο!

«Ανακρίνοντας» το Ζήση Ρούμπο!

Ο αγαπημένος ηθοποιός, γνωστός από το «Κάψε το σενάριο», μιλάει στο clevernews.gr για το θέατρο, τη ζωή και τα σχέδιά του. Εκτός από το σενάριο, ειδικότης του είναι να μας κάνει να «καίμε» θερμίδες από το γέλιο. Μεγάλο του πάθος η ζωγραφική, αλλά όπως λέει και ο ίδιος «η μετάβαση από τη μοναχικότητα του καβαλέτου στη θεατρική συνδημιουργία ήταν αυτόματη».

Ζήση, σε είδαμε στη σκηνή του Αμιράλ, όπου με επιτυχία παίζετε για δεύτερη χρονιά το «Σέρλοκ Χολμς και το Σκυλί των Μπάσκερβιλ». Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση και την ανταπόκριση του κοινού.

Το “Σέρλοκ Χολμς και το Σκυλί των Μπάσκερβιλ” είναι μία κωμωδία με ξέφρενους ρυθμούς και απολαυστική πλοκή, βασισμένη πάνω στο ομώνυμο διήγημα του Κόναν Ντόιλ. Το αρχικό κείμενο είναι των Στήβεν Κάνυ και Τζον Νίκολσον, χρειάστηκε όμως να κάνουμε αρκετές μετατροπές, έτσι ώστε να μεταφερθεί το αγγλικό χιούμορ στα ελληνικά δεδομένα. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος μας άφησε αρκετά ελεύθερους να ανακαλύψουμε τη δική μας οπτική πάνω στους ρόλους που υποδυόμαστε. Μαζί με τον Αργύρη Γκαγκάνη και το Νικόλα Αγγελή, παίζουμε 18 ρόλους και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις του κοινού. Είναι μία παράσταση στην οποία περνάει κανείς ευχάριστα, μία σωματική κωμωδία χωρίς βαρύγδουπα μηνύματα ή βωμολοχίες, ένα είδος που προσωπικά λατρεύω.

Στη σκηνή είστε τρεις νεαροί ηθοποιοί και μεγάλη πλειοψηφία του κοινού σας είναι νέοι άνθρωποι. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό; Πιστεύεις ότι οι νέοι διασκεδάζουν πηγαίνοντας θέατρο;

Πιστεύω ακράδαντα πως όσο σημαντικοί είναι οι παλιότεροι ηθοποιοί/δάσκαλοι στο ελληνικό θέατρο, άλλο τόσο είναι και οι νέοι επαγγελματίες που μπαίνουν σε αυτόν τον χώρο. Κυρίως λόγω της ανανεωτικής ματιάς που αναπόφευκτα φέρνει μαζί του ένας νέος άνθρωπος. Οι νέοι διασκεδάζουν πηγαίνοντας θέατρο, τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει στα 12 χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα. Θα ήθελα αυτός ο τρόπος διασκέδασης να είναι πιο διαδεδομένος γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Αυτό που έχω να πω στον απλό θεατή σε σχέση με το θέατρο, είναι να μην αποθαρρύνεται όταν βλέπει μία κακή παράσταση. Ξέρεις, ο μέσος θεατής, όταν θα δει κάτι κακό (δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις) απογοητεύεται και αποφεύγει να ξαναπάει θέατρο. Έχω να του πω ότι αυτό είναι σαν να πηγαίνει κανείς σε μία έκθεση ζωγραφικής και επειδή δεν του άρεσε, δεν ξαναπάει σε άλλη. Η τέχνη θέλει ψάξιμο και υπομονή. Και υπάρχουν πολλές αξιόλογες δουλειές που γίνονται κάθε χρόνο.

Συνεπής «υπηρέτης» της κωμωδίας. Αντιμετωπίζεις και τα θέματα της προσωπικής σου ζωής με την ίδια χιουμοριστική διάθεση;

Έχω έναν κανόνα: μέρα χωρίς γέλιο είναι χαμένη μέρα. Το έχω ξαναπεί και μπορεί να χαρακτηριστώ γραφικός επαναλαμβάνοντάς το, αλλά είναι αλήθεια. Είναι έμφυτη τάση μου το να κάνω τους ανθρώπους που συναντάω να γελάνε. Η ζωή είναι πολύ σοβαρή από μόνη της για να είμαστε και εμείς σοβαροί. Χρειάζεται ισορροπία και το γέλιο προσφέρει ακριβώς αυτό.

Ποια στιγμή στην καριέρα σου θυμάσαι εντονότερα;

Την πρώτη φορά που ανέβηκα στο σανίδι, μπροστά σε γεμάτο θέατρο. Στιγμιαία ήξερα πως αυτό ήθελα να κάνω, μαγεύτηκα. Ήταν σε μία ερασιτεχνική παράσταση και δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό να γίνω ηθοποιός, εγώ για ζωγράφος πήγαινα! Αυτό που ένιωσα όμως εκεί πάνω δεν μπορούσα να το αγνοήσω. Ήταν σαν μία καμπάνα να χτυπούσε στα σωθικά μου, με τραβούσε με φοβερή δύναμη. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Ποιο ρόλο θα ήθελες να έχεις παίξει στα επόμενα δυο χρόνια; 

Του μπαμπά!

Στο ευχόμαστε ολόψυχα! 

Ποια είναι η επόμενη δουλειά που ετοιμάζεις;

Κάποια καινούργια τηλεοπτικά πράγματα και δειλά βήματα στον κινηματογράφο. Λέω δειλά γιατί ο κινηματογράφος είναι δύσκολος.

Επιμέλεια: Γιώτα Σάλμα

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews