Συνεντεύξεις

Τζένη Κοσμίδου: «Για μένα το θέατρο δεν είναι καριέρα, είναι τρόπος ζωής»

Τζένη Κοσμίδου: «Για μένα το θέατρο δεν είναι καριέρα, είναι τρόπος ζωής»

Η ανερχόμενη ηθοποιός Τζένη Κοσμίδου μας συστήνεται και με την ιδιότητα της συγγραφέως και μας μιλά για τις παραστάσεις που ανεβάζει αυτήν την περίοδο.  Μίλησέ μας για τις δουλειές σου αυτή την περίοδο.

Αυτη την περίοδο έχουν ανέβει τρία έργα μου. Το πρώτο είναι το σπίτι της Σιωπής. Ένα ψυχόδραμα που αγγίζει τα όρια του ψυχολογικού θρίλερ και πραγματεύεται τις τρομερές επιπτώσεις που επιφέρουν οι σκληρότερες μορφές ενδοοικογενειακής βίας στους ανθρώπους που είχαν την ατυχία να την βιώσουν στην παιδική τους ηλικία. Το δεύτερο είναι «Οι Βράχοι», οι όποιοι ανεβαίνουν φέτος για δεύτερη χρονιά μετά την βράβευσή τους στα GΤΑ 2013. Πρόκειται για ένα σκληρό ψυχόδραμα που καταγγέλλει την σύγχρονη ομοφοβία που επικρατεί στην κοινωνία μας καλυμμένη με το πέπλο του εκμοντερνισμού και της δήθεν σεξουαλικής απελευθέρωσης. Το τρίτο μου έργο απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Ο τίτλος του είναι Η «μάγισσα Ταραντούλα εκπαιδεύεται. Πρόκειται για μια νέα ιστορία της αξιαγάπητης γκαφατζούς μάγισσας. Μέσα απο μια διασκεδαστική παράσταση διανθισμένη με πολλά διαδραστικά κομμάτια τα παιδιά καταλαβαίνουν την αξία της γνώσης ,της μάθησης, του σχολείου, αλλά και της αληθινής φιλίας και της ανιδιοτελούς αγάπης.

Εκτός από πολύ νέα ηλικιακά, είσαι και νέα στο χώρο. Πώς νιώθεις τα πρώτα σου σε μια εποχή, όχι και τόσο καλή για το θέατρο;

Παρότι η χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες μέρες θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι έχω στερηθεί ευκαιριών, αφού μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια έχω 16 πολύ αξιόλογες θεατρικές συνεργασίες με διακεκριμένους συναδέλφους, των οποίων η εμπιστοσύνη με τίμησε και ως ηθοποιό, ως συγγραφέα και ως σκηνοθέτη και νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω για αυτό.

«Καμία μάνα δεν ξεχωρίζει τα παιδιά της». Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξεις, σε ποιο από τα έργα σου έχεις μεγαλύτερη αδυναμία;

Ειλικρινά μου είναι αδύνατο να ξεχωρίσω κάποιο. Όπως εύστοχα είπες είναι αδύνατο για μια μητέρα να ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδιά της.

Πώς ονειρεύεσαι την καριέρα σου σε δέκα χρόνια; Ποιος είναι εκείνος ο ρόλος που θα ήθελες να έχεις παίξει μέχρι τότε;

Για μένα το θέατρο δεν είναι καριέρα, είναι τρόπος ζωής. Το ζητούμενό μου είναι μέσα από τα έργα μου να συνεχίσω να αγγίζω την ψυχή των ανθρώπων, να μοιράζομαι μαζί τους την αλήθεια μου και να εκφράζω την δική τους, οπότε οι ρόλοι που θα ήθελα να ερμηνεύσω και τα έργα που θα θελα να γράψω είναι αναρίθμητα.

Νιώθεις περισσότερο συγγραφέας, να γράφεις μία ιστορία ή ηθοποιός, να την ενσαρκώνεις πάνω στο σανίδι;

Και τα δυο εξίσου. Πρόκειται για δυο αναπόσπαστες πτυχές της προσωπικότητάς μου.

Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Υπάρχουν αρκετά νέα πράγματα εν τη γένεση, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε για αυτά όταν θα έχουν ολοκληρωθεί.

Επιμέλεια: Γιώτα Σάλμα

Φωτογραφία: Ivalina Dakova

Η ιστοσελίδα μας ως χορηγός επικοινωνίας στις παραστάσεις της κυρίας Κοσμίδου, σε συνεργασία με το θέατρο Άβατον, προσφέρει στους αναγνώστες της τη δυνατότητα δυο εισιτηρίων στην τιμή του ενός. Κάντε Like εδώ και στείλτε μήνυμα για ποια παράσταση, την ημέρα και τον αριθμό των ατόμων και θα γίνει η σχετική κράτηση στο ταμείο.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.clevernews.gr/vrachi/

http://www.clevernews.gr/spiti-tis-siopis/

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews