Συνεντεύξεις

Η Έλενα Αντωνίου μάς μιλά για την «Τελευταία Στροφή»!

Η Έλενα Αντωνίου μάς μιλά για την «Τελευταία Στροφή»!

Με φόντο την Ισπανία αυτή τη φορά, η αγαπημένη μας συγγραφέας Έλενα Αντωνίου πατάει γκάζι και μάς χαρίζει μια γλυκιά ιστορία αγάπης «Στην τελευταία Στροφή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Silk (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Κυρία Αντωνίου, πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο;

Το «Στην τελευταία στροφή» είναι μία ιστορία σύγχρονη, έντονη, σε υψηλές ταχύτητες και με πολύ συναισθηματισμό. Δεν είναι απλώς μια ιστορία αγάπης σε πρωτότυπο… φόντο, αν μπορώ να το πω έτσι, αλλά είναι μία βαθιά συναισθηματική και ανθρώπινη ιστορία, με έντονα κοινωνικά μηνύματα για τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις, τους οικογενειακούς δεσμούς. Είναι η ιστορία δύο ανθρώπων πολύ πληγωμένων με σπασμένα φτερά που μαθαίνουν μέσα από τα εμπόδια της ζωής τους να πετούν ξανά, να ανακτούν εμπιστοσύνη, να μαθαίνουν να εμπιστεύονται, να ωριμάζουν και να αντιλαμβάνονται τη δύναμη της αγάπης. Ακριβώς στην τελευταία στροφή δίνουν ο καθένας τις δικές του απαντήσεις και το ταξίδι τελειώνει γι’ αυτούς.

Γιατί προτιμάτε να εκτυλίσσονται οι ιστορίες σας σε πόλεις του εξωτερικού;

Μου αρέσει η πρόσμιξη πολιτισμών, κουλτούρας, νοοτροπίας, στοιχείων. Επιλέγω πόλεις που μιλάνε στην ψυχή μου, που έχω  επισκεφθεί ή έχω δικούς μου ανθρώπους, εκεί ώστε να μου μεταφέρουν ακριβώς τις εικόνες, να μου μιλήσουν για την καθημερινότητά τους, να βιώσω τις εμπειρίες τους όσο καλύτερα μπορώ. Και πάντα θέλω να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο.

Χρησιμοποιείτε εξειδικευμένες γνώσεις για τα αυτοκίνητα. Είστε λάτρης της φόρμουλα και των γρήγορων αυτοκινήτων; Πώς συλλέξατε όλες αυτές τις πληροφορίες;

Αγαπώ το άθλημα της Formula 1 και σίγουρα μου αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα. Ωστόσο, επειδή πράγματι όσα αναφέρω είναι πολύ εξειδικευμένα, έπρεπε να μελετήσω αρκετά για κάποιους μήνες. Τα μηχανολογικά στοιχεία που χρειαζόμουν τα αναζήτησα στο διαδίκτυο ενώ, όσον αφορά στις λεπτομέρειες του αθλήματος, εμπιστεύτηκα έναν δημοσιογράφο ειδικό επί της Formula 1 και πολύ καλό φίλο, το Δημήτρη Φλουτσάκο, που με καθοδήγησε στη διάρκεια της συγγραφής. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο συνεπής γινόταν. Είδα ταινίες, ντοκιμαντέρ, διάβασα και έτσι συνέλεξα τις πληροφορίες μου.

Πόσο εύκολο πιστεύετε ότι είναι για μια γυναίκα ν’ ανελιχθεί σ’ ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα μόνο με την αξία της;

Πιστεύω τρομερά δύσκολο. Υπάρχει ακόμη έντονος σεξισμός, διακρίσεις, αμφισβήτηση, υποτίμηση, απόρριψη. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας και με αμφίβολο αποτέλεσμα πάντα.

Αναφέρετε μια κινεζική παροιμία που λέει πως «σπουδαίος εραστής είναι αυτός που μπορεί ν’ αγαπήσει μια γυναίκα μια ζωή, όχι αυτός που αγαπά άλλη γυναίκα κάθε βράδυ». Συμμερίζονται και τα δύο φύλα αυτήν την άποψή κατά τη γνώμη σας;

Είμαι σίγουρη πως όχι, δεν συμμεριζόμαστε όλοι αυτήν την άποψη. Και δεν πιστεύω πως είναι θέμα φύλου, αλλά θέμα ανθρώπου και ρομαντισμού. Και πλέον αυτήν την εποχή δεν νομίζω ότι μπορούν πολλοί να στηρίξουν μια τέτοια άποψη. Αλλά οι εξαιρέσεις κάνουν πάντα τη διαφορά.

Ετοιμάζετε νέο βιβλίο;

Σήμερα επανακυκλοφορεί το πρώτο μου βιβλίο «Τα Δάκρυα του Πάθους» από τη σειρά Silk και είμαι απερίγραπτα ενθουσιασμένη και συγκινημένη. Επίσης, στις 7 Φεβρουαρίου του 2020 κυκλοφορεί η συνέχεια αυτής της ιστορίας «Μετά τα Δάκρυα του Πάθους» όπου οι ήρωές μου έρχονται αντιμέτωποι με τους ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν τους. Ανυπομονώ αφάνταστα.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews