Συνεντεύξεις

Η Ελένη Μαρούδη μάς μιλά για τον «πρίγκιπα Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία»! 

Η Ελένη Μαρούδη μάς μιλά για τον «πρίγκιπα Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία»! 

Τι χρειαζόμαστε περισσότερο για να ξεφύγουμε από την ανία της καθημερινότητας; Λίγη μαγεία! Και τι καλύτερο από τη μαγεία μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου… Αυτό σκέφτηκε και η Ελένη Μαρούδη και μάς χάρισε τον «πρίγκιπα Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία» (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ)

Κυρία Μαρούδη, τι πραγματεύεται το βιβλίο σας «Ο πρίγκιπας Άσγκαρ και τα κρυμμένα θηρία»; 

Μέσα από το παρασκήνιο της μυθοπλασίας, το βιβλίο πραγματεύεται μαγικούς κόσμους και μαγικές δυνάμεις, που μια ομάδα παιδιών προσπαθούν να τις ανακαλύψουν, ενώ στο προσκήνιο επικρατεί η δύναμη της αγάπης και κυρίως της φιλίας όπου μόνο ενωμένοι και πάντα σε ταίρι οι δράκοι μας και τα θηρία θα μπορούν να νικήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις. 

 Πώς γεννήθηκε η ιδέα του πρίγκιπα Άσγκαρ; 

Ο πρίγκιπάς μου ξεκίνησε από ένα απλό παραμύθι, όμως η ιστορία του ήταν μεγάλη, είχε πολλά να μας πει, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο. Η ιδέα για να αναγεννηθεί και να ζωντανέψει στις λευκές τότε σελίδες μου, απλά υπήρχε μέσα μου και δεν ήθελε να μείνει κρυμμένη εκεί. Δεν εμπνεύστηκα από κάπου απλά ζουσα με την ιδέα ενός Δράκου-ανθρώπου, που είχε τη ικανότητα να μεταμορφώνεται και να μετουσιώνεται. Ζούσα με την ιδέα ενός παιδιού που έγινε άντρας, έπειτα πρίγκιπας και στην πορεία Δράκος, που το μόνο που ήθελε ήταν να σώσει τον κόσμο και τα κρυμμένα θηρία, την ομάδα του! 

Τι σας ώθησε στη συγγραφή; 

Η συγγραφή για μένα είναι ένα μονοπάτι που θέλω να περπατώ ξανά και ξανά. Με κάνει να νιώθω ελεύθερη και μοναδική. Θέλω να εκφράζω και να αποτυπώνω πάντα αυτό που έχω στο μυαλό μου καθώς οι ιδέες μου είναι πολλές. Η συγγραφή με κάνει να παρατηρώ τους ανθρώπους, τα πράγματα και τα γεγονότα από άλλη οπτική γωνία, από τη μαγική, που όλα μέσα μου θέλουν να ζωντανέψουν και να βγουν στην επιφάνεια. 

Υπήρξε κάτι που σας δυσκόλεψε κατά τη διάρκεια συγγραφής του βιβλίου; 

Απολύτως τίποτα! Η ιστορία του πρίγκιπα εξελίχθηκε πολύ φυσικά γιατί πάντα μέσα μου πίστευα ότι είναι αλήθεια. Κάπου εκεί υπάρχουν οι Μουτάτιο, οι δράκοι μας δηλαδή, μαζί με τα κρυμμένα θηρία και θέλουν να δείξουν στο κόσμο ότι υπάρχουν και θα είναι πάντα δίπλα μας. 

Υπάρχουν ήρωες στη σημερινή εποχή; 

Ήρωες είμαστε εμείς οι ίδιοι. Εμείς που παλεύουμε καθημερινά με τόσες δυσκολίες προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε και στο τέλος όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα γύρω μας, τελικά τα καταφέρνουμε. Είμαστε οι ήρωες του εαυτού μας. 

Πώς αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας; 

Έχω έναν αξιολάτρευτο γιο ο οποίος φροντίζει να μου γεμίζει την ημέρα. Είτε έχω ελεύθερο χρόνο είτε όχι! Ασχολούμαστε πολύ με τη ζωγραφική, τον αθλητισμό και φυσικά πάντα έχω παρέα τις υπέροχες φίλες μου, που είναι πάντα δίπλα μου σε όλα! 

Ποιο στοιχείο της καθημερινότητας θα αλλάζατε; 

Αυτό που θα άλλαζα είναι κάτι το οποίο δεν το έχουν σκεφτεί πολλοί. Ένα πράμα που με προβληματίζει και θα ήθελα ως δια μαγείας να εξαφανιστεί ακόμα και σαν λέξη, είναι το συναίσθημα της ζήλιας. Όσοι το κατέχουν δε ξέρουν τι χάνουν απ’ τη ζωή τους, μένουν στάσιμοι και δεν εξελίσσονται. Η ζωή είναι δική μας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτήν. Δυστυχώς λίγοι κατέχουν το στοιχείο της εξέλιξης. 

Τι συναισθήματα σας προκάλεσε το ταξίδι της συγγραφής; 

Τα πιο όμορφα. Όταν γράφω δεν βρίσκομαι εδώ, αλλά είμαι σε έναν δικό μου κόσμο, αν όχι μαγικό σίγουρα κάπου που μπορώ να πλάσω χαρακτήρες, γεγονότα και ανθρώπους, όπως ακριβώς θέλω εγώ. Νιώθω ελεύθερη και τα συναισθήματά των λέξεων με παρασέρνουν ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να γράφω και να ξαναγράφω χωρίς φόβο αλλά με πάθος! 

Σας ευχαριστούμε πολύ! 

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews