Συνεντεύξεις

Η Γεωργία Κακαλοπούλου μας μιλά για την «Εποχή των μυστικών»!

Η Γεωργία Κακαλοπούλου μας μιλά για την «Εποχή των μυστικών»!

Η πολυγραφότατη Γεωργία Κακαλοπούλου προσφάτως μάς χάρισε ένα ακόμα βιβλίο γεμάτο έρωτα και σασπένς. Πρόκειται για την «Εποχή των μυστικών» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Silk (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Κυρία Κακαλοπούλου, πείτε μας λίγα λόγια για το νέο βιβλίο σας.

«Η Εποχή των μυστικών» είναι ένα μυθιστόρημα αρωματισμένο με έρωτα, πάθος και μυστικά και κάποιες έντονες σταγόνες αστυνομικών προεκτάσεων. Η βασική μου ηρωίδα, η Κοραλία, αναγκάζεται να υποκύψει στην παράκληση του φίλου της Αλέξανδρου Κρητικού και να γίνει γυναίκα του σε έναν λευκό γάμο που σκοπό έχει την εκπλήρωση ενός τρελού όρου διαθήκης. Στην προσπάθεια της να κρύψει την αλήθεια από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα καταφύγει στο ιδιωτικό νησί της οικογένειας του δήθεν συζύγου της κι εκεί θα γνωρίσει τον αδερφό του. Ο Φίλλιπος Κρητικός κυνηγημένος από μια ομάδα τρομοκρατών θα εξαναγκαστεί να περιοριστεί στο νησί και σε μια συγκατοίκηση με την Κοραλία μη γνωρίζοντας την αλήθεια αλλά και όλα όσα θα ακολουθήσουν. Οι δυο τους, παντοδύναμοι ως χαρακτήρες και με βαθιά την αίσθηση της ηθικής θα βρεθούν αντιμέτωποι με ρήξεις και αντιπαραθέσεις αλλά κι ένα έντονο και ασίγαστο πάθος. Ο έρωτας και τα μυστικά θα φέρουν πόνο, ενοχές και διλλήματα και θα τους οδηγήσουν στα άκρα. Το τι θα ακολουθήσει, θα το μάθει μονάχα όποιος διαβάσει το βιβλίο.

Υπάρχουν μεγάλα μυστικά στην εποχή μας; Τι είναι για εσάς μεγάλο μυστικό;

Τα μυστικά αποτελούν χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του ανθρώπου. Δίχως αυτά, κάποιες φορές είναι αδύνατον να επιβιώσει, ενώ ταυτόχρονα διαφυλάσσουν και την προσωπική ζωή έκαστου από την τάση για κρίση και κατάκριση των κοινωνιών. Είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή.

Μεγάλα ή μικρά μυστικά υπάρχουν παντού γύρω ακόμη κι αν όλα αποκαλύπτονται τελικά υπό το φως του ήλιου. Για μένα το μεγαλύτερο μυστικό από όλα είναι η κατάκτηση της ευτυχίας. Ίσως και να μην είναι μυστικό, ίσως και να είναι κάτι απλό, εύκολο, να βρίσκεται εμπρός μας… παρόλα αυτά, γενικότερα ως κοινωνία κι ως ανθρώπινες μονάδες, δυσκολευόμαστε και μάλιστα πολύ να ευτυχίσουμε.

«Χάνεται η αγάπη»;

Όταν είναι αγάπη… όχι! Η αγάπη δεν χάνεται, δεν είναι κάτι που αποκτάς, το βάζεις στην τσέπη και το κουβαλάς σαν αντικείμενο, είναι κάτι που ενσαρκώνεται εσένα τον ίδιο, γίνεται μέρος σου, κομμάτι σου, γίνεται εσύ… οπότε είναι αδύνατον να την χάσεις επειδή θα χάσεις τον εαυτό σου. Αν οι καταστάσεις μετατρέψουν αυτή την αγάπη σε κάτι άλλο, θα πάρει πολύ χρόνο, θα πάρει πολλή ενέργεια, οπότε στην ουσία εσύ αλλάζεις, όχι η αγάπη. Μεγάλη κουβέντα αλλά και πάλι, η αγάπη, όταν είναι αγάπη κι όχι ενθουσιασμός, περαστικός έρωτας, φιλία, συμπάθεια, πάθος ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, δεν χάνεται ποτέ πιστεύω.

Υπάρχει σχόλιο αναγνώστη σας για βιβλίο σας που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Αυτό που μου κάνει πάντα ιδιαίτερη εντύπωση είναι με πόση αγάπη και πόση εμπιστοσύνη αγκαλιάζουν οι αναγνώστες μου τα βιβλία μου. Μου δίνουν τόση δύναμη και τόση ενέργεια που κάνουν αμέσως την ζωή μου φωτεινότερη! «Η Εποχή των μυστικών» αγαπήθηκε με πάθος και τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που κάποιοι αναγνώστες μου «ρούφηξαν» το κείμενο μέσα σε λίγες ώρες ή σε μια μέρα σύμφωνα με τα σχόλιά τους. Τους ευχαριστώ που αφήνονται με την καρδιά τους στο ταξίδι!

Ποιο γεγονός θεωρείτε αφετηρία στη ζωή σας;

Στη ζωή μας δεν υπάρχουν μία ή δυο αφετηρίες, υπάρχουν πολλές σε διάφορες φάσεις. Αφετηρία ήταν η πρώτη στιγμή που έπιασα να γράψω ένα μυθιστόρημα, η γνωριμία με το σύζυγό μου, ο γάμος μου και η γέννηση των παιδιών μου, αφετηρία είναι κάθε απόφαση που λαμβάνεται από καρδιάς, κάθε βήμα και κάθε κατάσταση που αλλάζει τη ζωή σου προσδίδοντας της σκοπό και νόημα, φως και αγάπη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;

Λατρεύω την «Ασκητική» του Καζαντζάκη. Από τα δικά μου βιβλία, αγαπώ όλα μου τα βιβλία ένα προς ένα ξεχωριστά για τους ίδιους και για διαφορετικούς λόγους, όπως αγαπάει μια μάνα τα παιδιά της.

Ετοιμάζετε νέο βιβλίο;

Ετοίμασα ήδη το επόμενο βιβλίο για την σειρά των Silk της αισθηματικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Bell και το έχω παραδώσει. Είναι ένα έντονο, ερωτικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Σικελική επαρχία. Ξεχειλίζει καρδιοχτύπι και πάθος, προσφέρει λύτρωση και ίαση κι εύχομαι να χαρίσει ένα ρομαντικό ταξίδι στους αναγνώστες μου όταν θα μετατραπεί από κείμενο σε βιβλίο και θα καταλήξει στις αγκαλιές τους.

Ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews