Συνεντεύξεις

Η Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου μιλά στο www.clevernews.gr!

Η Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου μιλά στο www.clevernews.gr!

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και – δυστυχώς- επίκαιρη παράσταση συναντάμε αυτή την περίοδο την Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου. «Ακανθώδης» η ιστορία (κείμενο και σκηνοθεσία Ζαχαρούλας Χρόνη), πρόκειται για τη δολοφονία μιας γυναίκας και πώς η αδερφή της προσπαθεί να τη διαχειριστεί (περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ).

Κυρία Βαρβαρήγου, πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Ακανθώδης».

Είναι ένα σκληρό, καταιγιστικό έργο, γιατί μιλάει για την απώλεια, τον πόνο και την προδοσία. Σύγχρονο, και αφοπλιστικά άρρωστο! Από την πρώτη στιγμή που το διάβασα το κύριο ερώτημα που μου γεννήθηκε ήταν πως μια φαινομενικά ήρεμη ζωή μπορεί να μετατραπεί στον απόλυτο εφιάλτη!

Ποιο θεωρείτε «αγκάθι» στην εποχή μας;

Την έλλειψη ενσυναίσθησης! Αν απλά μπορούσαμε να μπούμε στα παπούτσια του άλλου που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι  θα μπορούσαμε να δείξουμε ευαισθησία και κατανόηση και ίσως να είχαμε γλιτώσει από όλη την εγωπαθή κι εγωκεντρική συμπεριφορά που πολλές φορές οδηγεί στην τρέλα και το έγκλημα.

Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο κύριος λόγος αύξησης των γυναικοκτονιών;

Η έμφυλη βία ξεκινούσε και δυστυχώς συνεχίζει να ξεκινά από ένα σύστημα πεποιθήσεων που θεωρεί την γυναίκα υποδεέστερη. Αυτό είναι μια πεποίθηση βαθιά ριζωμένη, έχει περάσει στο αίμα μας. Θεωρώ ότι πάντοτε γίνονταν γυναικοκτονίες γιατί η γυναίκα είναι η «αδύναμη». Να μην ξεχνάμε ότι χρόνια τώρα ζούμε σε μια κοινωνία ανδροκρατούμενη, κομμένη και ραμμένη θα έλεγα στα μέτρα του ισχυρού.

Με λίγα λόγια δεν νομίζω ότι άλλαξαν τα ποσοστά απλά τώρα έχουμε ευκολότερη πρόσβαση για να μαθαίνουμε το κάθε περιστατικό.

Έχετε κάποιο απωθημένο;

Δόξα τον Θεό, όχι! Είμαι από τους ανθρώπους που έχω το θάρρος να τολμήσω και αυτό μου έχει χαρίσει αρκετά πράγματα αλλά όχι απωθημένα!

Τι θεωρείτε αφετηρία στη ζωή σας;

Την κόρη μου!!!

Θέατρο ή κινηματογράφος;

Η ίδια τέχνη σε άλλη μορφή! Δεν μπορώ να επιλέξω είναι η αλήθεια μου.

Καθένα έχει τη γλύκα του. Ο συνδυασμός είναι αυτός  που ολοκληρώνει έναν ηθοποιό!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews