Συνεντεύξεις

Η Στέλλα Καρύδα μιλά στο www.clevernews.gr!

Η Στέλλα Καρύδα μιλά στο www.clevernews.gr!

Με αφορμή την κυκλοφορία των τραγουδιών της «Το φεγγαράκι τραγουδά» και το «Πάρε με μαζί σου», η ιστοσελίδα μας φιλοξένησε τη Στέλλα Καρύδα!

Κυρία Καρύδα, πείτε μας για τη συνεργασία σας με το Νίκο Οικονομίδη.

Με τον Νίκο Οικονομίδη μας συνδέει οικογενειακή φιλία πολλών ετών αλλά και η αγάπη μας για την παράδοση.

Γνωρίζοντας τις δυνατότητες της φωνής μου και της έκφρασης μου, έγραψε αυτά τα δύο τραγούδια-διαμάντια για μένα και τον ευχαριστώ πολύ για τον ενθουσιασμό και τη χαρά που ένιωσα  από την πρώτη φορά που τα άκουσα!

Πού σας συναντάμε αυτήν την περίοδο;

Συνεχίζουμε ακόμη τις εμφανίσεις μας μέχρι να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες, στη Μαχαιρίτσα (μέσα στη Βαρβάκειο αγορά της Αθήνας) κάθε Παρασκευή και Κυριακή μεσημέρι, παρέα με τους Δημήτρη Ρέππα, Στέλιο Καρύδα, Σωτήρη Μαργώνη και Γιάννη Καλαφατέλη. Πολύ συχνά παίζουν μαζί μας κι άλλοι σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Γιώργος Μαρινάκης κ.α.

Επίσης έχουμε πραγματοποιήσει κάποιες συναυλίες με την ίδια ομάδα και έπονται και άλλες για τις οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι ημερομηνίες.

Όταν ακούτε τη λέξη «νησί» ποιο σας έρχεται πρώτο στο μυαλό;

Η Κύθνος! Εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτομαι κάθε χρόνο την Παναγιά Κανάλα, όπου τα συναισθήματα που νιώθω διαδέχονται το ένα το άλλο. Συγκίνηση, ηρεμία, δύναμη, ενέργεια…

Το ίδιο όμως νιώθω κάθε φορά που πηγαίνω και στη Λήμνο!

Νιώθω τόσα έντονα την επιρροή του ενεργειακού τοπίου!

Τα αγαπώ αυτά τα μέρη και πάντα βρίσκω την ευκαιρία να τα επισκεφτώ!

Η αγαπημένη σας εικόνα περιλαμβάνει ήλιο ή φεγγάρι;

Από παιδί ακόμα. αναρωτιόμουν πολλές φορές αν αυτή η ολοστρόγγυλη μπάλα που έβλεπα  στον ορίζοντα λίγο πριν το σούρουπο ήταν ο ήλιος ή το ολόγιομο φεγγάρι;

Δίχως να θέλω απάντηση…μου έφτανε μόνο να το βλέπω!

Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι πάντα τα  στοιχεία της φύσης έπαιζαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων. Κυριάρχησαν και κυριαρχούν λοιπόν και στη δική μου ζωή. Το φεγγάρι, σημείο αναφοράς και για την κοινωνία που μεγάλωσα και για την πορεία της ζωής μου. Όλες αυτές οι εικόνες γίνονται αφορμή έκφρασης και αισθάνομαι χαρούμενη που μπορώ να είμαι κοινωνός αυτών των συναισθημάτων μέσα από τη φωνή μου.

 Αγαπημένος προορισμός ταξιδιού;

Ο τόπος μου, η Καρδίτσα! Και ας μην έχει θάλασσα που τόσο αγαπώ! Εκεί που λύνεται η γλώσσα μου και το Νι και το Λι είναι σαν χαλίκια στο στόμα μου.

Εκεί που είναι οι ρίζες μου, οι παιδικές και νεανικές μου αναμνήσεις, τα μαθητικά μου χρόνια, οι δικοί μου άνθρωποι, εκεί που ζει η μάνα μου αλλά και οι αγαπημένοι μου που δεν είναι πια στη ζωή…

Το σημείο αναφοράς μου!

Ποιο γεγονός θεωρείτε αφετηρία στη ζωή σας;

Ο γάμος μου και ο ερχομός των παιδιών μου, η δημιουργία δηλαδή μιας καινούριας οικογένειας, αλλιώτικη από αυτή που ήξερες μέχρι να δημιουργήσεις τη δική σου με ευθύνη, θυσίες και ό,τι σε κάνει να να αναμετράσαι με τη δύναμη και την ευθύνη που καθημερινά διαθέτεις.

Ετοιμάζετε νέα δουλειά;

 Για την ώρα χαίρομαι και απολαμβάνω ακόμα τραγούδια του Νίκου Οικονομίδη, τα «Πάρε με μαζί σου» και «Το φεγγαράκι τραγουδά», αλλά σίγουρα απ΄ το μυαλό μου περνούν διάφορες ιδέες τις οποίες επεξεργάζομαι αλλά δεν βιάζομαι.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews