Συνεντεύξεις

Κατερίνα Βρανά: η «Βασίλισσα του Sex» μιλάει στο clevernews.gr!

Κατερίνα Βρανά: η «Βασίλισσα του Sex» μιλάει στο clevernews.gr!

Το CNN την κατέταξε στη λίστα με τις 13 Γυναίκες Κωμικούς Παγκοσμίως που θα πρέπει να δείτε και φυσικά εμείς, όχι μόνο δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε, αλλά αντιθέτως συμφωνούμε απόλυτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Κατερίνα Βρανά παίζει όλο το χειμώνα σε ένα κατάμεστο Θέατρο 104… Όσοι παρακολουθήσατε την παράσταση καταλαβαίνετε τί εννοούμε, οι υπόλοιποι μόλις που προλαβαίνετε, γιατί οι παραστάσεις ολοκληρώνονται. Δεν ξέρουμε αν θα κάνετε «σεξ με τη Βασίλισσα», εγγυώμαστε όμως ότι θα γελάσετε με την καρδιά σας…

Περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ.

Κυρία Βρανά, η παράσταση «About Sex» μαθαίνουμε ότι σκίζει. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν.

Ευχαριστώ πολύ! Είναι μιά παράσταση που ασχολείται με το σεξ, την πράξη αυτή καθ’αυτή και για τις ανησυχίες μου γύρω απ’το αν έχουμε χάσει την ουσία του. Το έναυσμα γι αυτήν την παράσταση ήταν ένα ντοκυμαντέρ για το πόσο διαδεδομένή είναι η τσόντα στο διαδίκτυο το οποίο μου κίνησε την περιέργεια και ξεκίνησα να κάνω έρευνα γύρω απ’αυτό και δεν σταματούσαν να μ’εκπλήσουν αυτά που έβρισκα! Σκέφτηκα ότι εδώ χτύπησα φλέβα, κι άρχισε να διαμορφώνεται η παράσταση στο μυαλό μου.

Περιμένατε τέτοια ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό; Συγκριτικά με το κοινό στο εξωτερικό πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν λιγάκι το ελληνικό κοινό γιατί είμαστε ακόμα συντηρητικοί στο πώς μιλάμε για το σεξ και η παράστασή μου είναι πολύ αναλυτική. Αλλά τελικά μιά χαρά!

6

Στην παράσταση που το Sex είναι το κεντρικό θέμα, ποιοι ανταποκρίνονται περισσότερο: οι άντρες ή οι γυναίκες;

Εξαρτάται από το τί εννοείτε όταν λέτε «ανταποκρίνονται». Δεν ανεβάζω κανέναν πανω στην σκηνή, ας πούμε, ούτε έχω κομμάτι με ερωταπαντήσεις. Δυό-τρεις φορές μέσα στην παράσταση ρωτάω απ’ευθείας το κοινό κάτι κι εκεί, ιδίως από την μέση της παράστασης και μετά, απαντάνε πιό εύκολα οι γυναίκες. Νομίζω μιά και ζεσταθούν, οι γυναίκες είναι πιό άνετες στο να συζητήσουν τα σεξουαλικά τους.

Γελάει εύκολα με την ψυχή του ο Έλληνας;

Ωχ! Δεν ξέρω… Ξέρω ότι όταν γελάει, το κάνει με την ψυχή του. Τωρα το πόσο εύκολα γελάει έτσι… δεν ξέρω. Είναι και περίεργες εποχές οπότε ίσως λίιιγο πιό δύσκολα απ’οτι συνήθως.

 Ποιο γεγονός θεωρείτε αφετηρία στην καριέρα σας;

Ότσν έπαιξα την Παναγία στο θεατρικό Χριστουγέννων του νηπιαγωγείου μου. Από κει πρέπει ν’αρχίσαν τα πάντα.

KVrana About Sex sq hi res

Το CNN σας κατέταξε στη λίστα με τις 13 Γυναίκες Κωμικούς Παγκοσμίως που θα πρέπει να δούμε. Αυτό λειτούργει περισσότερο ως τίτλος τιμής ή ως ένα «βάρος» ότι πρέπει να κρατήσετε αυτό τον τίτλο ψηλά;

Για την ώρα είναι ξεκάθαρα τίτλος τιμής. Επίσης, αναφερόταν στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και το “Φέτα Με την Βασιλισσα” που βέβαια χάρηκα απίστευτα πολύ που η “Φέτα” τράβηξε την προσοχή τους, αλλά δεν νιώθω τόσο ότι το κουβαλάω από παράσταση σε παράσταση.

 Αν σας πρότειναν να παίξετε ένα ρόλο σε ταινία με έναν Έλληνα και έναν ξένο ηθοποιό ποιους θα διαλέγατε και γιατί;

Θα ήθελα πάρα πολύ να είχα παίξει με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, γιατί είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου. Από ξένους θα ήθελα να παίξω με τον Βίγκο Μόρτενσεν – που έγινε διάσημος όταν έπαιξε τον Άραγκορν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών – γιατί τον θέλω για άντρα μου εγω αυτόν.

Ετοιμάζετε κάποια νέα δουλειά;

Για την ώρα, όχι. Το “About Sex” είναι ακόμα η δουλειά που με απασχολεί και την δουλεύω ακόμα. Κάθε παράσταση έχει και κάτι καινούριο, αλλάζω κομμάτια, βγάζω πράγματα, προσθέτω ατάκες που φώναξε το κοινό…

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews