Συνεντεύξεις

Λούης Πατσαλίδης: «Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο να βρω κάποιον να πιστέψει στο δικό μου όνειρο»

Λούης Πατσαλίδης: «Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο να βρω κάποιον να πιστέψει στο δικό μου όνειρο»

Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή stand up comedian της Κύπρου και παρουσιαστή του επιτυχημένου προγράμματος του ALPHA Κύπρου, «Λούης Night Show». Ο λόγος για τον Λούη Πατσαλίδη, που σε κάθε εκπομπή του αναστατώνει το κοινό με το απίστευτο χιούμορ του. Ο ίδιος μίλησε για την απόφασή του να ασχοληθεί με το stand up, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ενώ μάς αποκάλυψε τι ρόλο παίζει το χιούμορ στη ζωή του !

Συνέντευξη: Έυη Τσολάκη

Eίσαι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Κυπριακής Τηλεόρασης και του stand up comedy! Πως νιώθεις για όλη αυτή την αγάπη του κόσμου που λαμβάνεις καθημερινά ;

Είναι μεγάλη ευλογία να απολαμβάνεις την αγάπη και την αποδοχή από το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού και όχι μόνο κοινού! Η αγάπη του κόσμου είναι η μεγαλύτερη μορφή επιβράβευσης σε όλες τις μορφές τέχνης!

Υπάρχει κάποιο ακραίο περιστατικό θαυμασμού στα τόσα χρόνια που είσαι στο χώρο ;

Όχι κανένα δυστυχώς (γέλια) χωρίς πλάκα ο κόσμος με νιώθει σαν ένα δικό του πρόσωπο, σαν μέλος της οικογένειας τους και αυτό με κάνει πολύ πολύ χαρούμενο.

Να γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω, στην παιδική σου ηλικία … Τι χαρακτήρας ήσουν ; το ίδιο εξωστρεφής όπως τώρα ;

Πάντα, από παιδί ήμουν εξωστρεφείς, πάντα εξωτερίκευα τα συναισθήματα μου και πάντα μου άρεσε να κάνω τους άλλους να περνούν ευχάριστα με την παρουσία μου! Εννοείτε ότι ήμουν και είμαι πολύ ευαίσθητος σαν χαρακτήρας και αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι την αδικία!

Ήσουν καλός μαθητής ;

Νομίζω αυτό θα είναι λίγο κόντρα με αυτό που πιστεύεις εσύ (γέλια) αλλά ναι ήμουν άριστος μαθητής, ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου γράφει 94,8%. Είχα πάρει και υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Αμερικής αλλά δεν…

Από τις υποτροφίες που πήρες και στην Τράπεζα που δούλεψες αρχικά … πώς έγινε η στροφή στο να τα αφήσεις όλα πίσω και να ασχοληθείς με την τηλεόραση ;

Μεγάλο ρίσκο… αλλά δεν τα άφησα για να μπω στη τηλεόραση, τα άφησα για να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπώ περισσότερο από όλα στο Stand Up Comedy, η τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου 2 χρόνια αφού έφυγα από την τράπεζα. Από μικρός λοιπόν έκανα παραστάσεις, αυτό το εξέλιξα μέσα στα χρόνια, και όταν συνειδητοποίησα ότι θα περνούσα τη ζωή μου μίζερος φορώντας ένα κοστούμι πίσω από ένα πάγκο μιας τράπεζας, είπα μέχρι εδώ και έφυγα! Ξέρεις δεν θα ήθελα με τίποτα να φτάσω σε μια ηλικία και κοιτώντας πίσω να πω ότι από τα 10 πράγματα που ήθελα να κάνω στη ζωή μου έκανα μόνο τα 3, ήθελα τουλάχιστον να πω ότι έκανα τα 7!

Η γυναίκα σου και η οικογένεια σου σε στήριξαν σε αυτήν την απόφαση σου ;

Η γυναίκα μου έβλεπε ότι στην τράπεζα ήμουν δυστυχισμένος, ότι δεν περνούσα καλά και καταπίεζα τον εαυτό μου! Για ένα μήνα πριν πάρω την απόφαση να φύγω δεν είχα κλείσει μάτι, ένα πρωί λοιπόν πριν φύγω για δουλειά βρήκα ένα σημείωμα στην πόρτα (έφευγε πρώτη για δουλειά) που έγραφε, “είμαι δίπλα σου σε ότι απόφαση κι αν πάρεις” αυτό ήταν λοιπόν, αμέσως ένιωσα 50 κιλά πιο ελαφρύς, κι ας μην μου φαίνεται (γέλια) και αμέσως πήγα και έδωσα παραίτηση! Η γυναίκα μου είναι το Α και το Ω στη ζωή μου, η κινητήριος δύναμη μου, η φωνή της λογικής!

Σε αυτό το δρόμο προς το στόχο σου υπήρχαν και τρικλοποδιές ; Βρήκες δυσκολίες ;

Πάρα πολλές, και ακόμη βρίσκω! το παν όμως είναι να παραμένεις ψύχραιμος και να μην παίρνεις βεβιασμένες αποφάσεις! Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο να βρω κάποιον να πιστέψει στο δικό μου όνειρο και να είναι μαζί μου και στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα! Ευτυχώς βρήκα αυτούς τους ανθρώπους που απαρτίζουν και την ομάδα μου εδώ και 7 χρόνια που κάνουμε τηλεόραση που δεν είναι άλλοι από τους Αντρέα Βασιλείου, Μιχάλη Αργυρού και Τεύκρο Νεοκλαίους.

Σε στηρίζουν πολλοί συνάδελφοι στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Υπάρχουν άτομα που σε αμφισβήτησαν ;

Όταν ξεκινά κάτι καινούργιο, σίγουρα ο άλλος σε αντιμετωπίζει όχι με καχυποψία αλλά κρατά μια πισινή που είναι και λογικό οπόταν σίγουρα υπήρξαν άτομα που αμφισβήτησαν και όχι μόνο, όπως υπήρξαν και άτομα που πίστεψαν και στήριξαν αυτό το εγχείρημα και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό! Μέσα από τη δουλειά όμως, τη συνεχή βελτίωση και την αλήθεια σου, σιγά σιγά εξαφανίζεις την αμφισβήτηση!

Ποιος άνθρωπος είναι το δικό σου πρότυπο ; Μέσα από τη σάτιρα περνάς τα δικά σου «μηνύματα»;

Εγώ μεγάλωσα ακούγοντας πρωτίστως και μετά βλέποντας Χάρρυ Κλυνν. Ακολούθησε ο Τζίμης Πανούσης , οπότε αυτοί οι δυο ήταν και τα πρώτα μου πρότυπα αν θέλεις, κυρίως όμως ο Χάρρυ Κλυνν! Στη σάτιρα, πάντα υπάρχει ένα δεύτερο κείμενο, είτε κάνεις κοινωνική είτε πολιτική σάτιρα, πάντα υπάρχει ένα δεύτερο κείμενο πολύ σοβαρό οπόταν ναι μπορείς να περάσεις πολλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Aπο ποιον καλλιτέχνη Έλληνα η ξένο θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη;

Από ξένο κυρίως θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από τον Michael Mcintyre και από Έλληνα μακάρι να μπορούσα από τον Μίκη Θεοδωράκη

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Aν πάνε καλύτερα τα πράγματα θα κάνεις και παραστάσεις στην Ελλάδα ;

Έχω ήδη κάνει 6-7 παραστάσεις στην Ελλάδα, και σόλο αλλά και παρέα με τον φίλο μου και σπουδαίο κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου! Ήταν στα σχέδια τον Σεπτέμβριο να κάνω άλλες 4 αλλά λόγω κορονοϊού αναβλήθηκαν οπότε επιφυλάσσομαι!

Kάθε πρωί στα τραγούδια του ραδιοφωνικού σταθμού «ψηφίζουμε Λούη μου»… Ο Λούης μας λοιπόν τι ευχή δίνει για το 2021 σε όλους τους φίλους Ελλάδα και Κύπρο ;

Η μόνη ευχή που πιστεύω πρέπει να κάνει κάποιος για το 2021 είναι να έχουμε όλοι την υγεία μας ελπίζοντας ότι θα επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη καθημερινότητα μας που τόσο μας έχει λείψει.

Ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews