Συνεντεύξεις

«Μάντεψε» τί μάς είπε η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου!

«Μάντεψε» τί μάς είπε η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου!

Η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι πρώτης τάξεως ημέρες για θέατρο, αλλά και για γέλιο επίσης. Τί καλύτερο λοιπόν από μια μαύρη κωμωδία καταστάσεων; «Μάντεψε» το έργο του Στρατή Μπέη, όπου 6 ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας περνούν 80’ περίπου λεπτά επί σκηνής (στο θέατρο Άλμα) παρέα με ένα … πτώμα! Ναι καλά διαβάσατε.. (περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ).

Μία από τις ενοίκους, η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου μάς χάρισε μία απολαυστική συνέντευξη.

Κυρία Χαραλαμπίδου, πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση και την ηρωίδα που υποδύεστε.

Έχω την τύχη να υποδύομαι την Μαρία Καβούρη Μπέρταχα στη μαύρη κωμωδία ‘Μάντεψε’ του Στρατή Μπέη σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη. Η Μαρία είναι μια εκκεντρική, ιδιόρυθμη ζωγράφος που έχει πάθος με τη ζωγραφική και έναν ιδιαίτερο ψυχισμό. Ζηλέυει αναίτια τον άντρα της και ονειρεύεται την καλλιτεχνική καταξίωση. Στην πορεία του έργου αποκαλύπτεται η ευαισθησία της και για να μην προδώσω περισσότερα, θα πω μόνο ότι είναι ένας χαρακτήρας που πραγματικά σε κάνει να την αγαπήσεις και να της δικαιολογήσεις πολλά στοιχεία που με την πρώτη ματιά ίσως φαίνονται παράλογα. Όλοι οι χαρακτήρες του έργου μέσα από καταστάσεις λίγο ίσως περίεργες και ιδιαίτερες καταφέρνουν να κάνουν το θεατή να ταυτιστεί και να του θυμίσουν σκέψεις που μπορεί να έχουν περάσει και από το δικό του μυαλό. Σε αυτό παίζει φυσικά ρόλο το έξυπνο κείμενο του Στρατή, η εμπνευσμένη σκηνοθεσία της Μαριάννας και φυσικά οι ταλαντούχοι συνάδελφοι με τους οποίους έχω την τύχη να μοιράζομαι την σκηνή.

Ποια η σχέση σας με την ζωγραφική;

Όταν μου πρότειναν το ρόλο δεν σας κρύβω ότι γέλασα, γιατί πέρυσι έπαιζα επίσης ένα ζωγράφο σε μια παιδική παράσταση! Από την άλλη, η μικρή μου αδελφή είναι ζωγράφος οπότε το θεώρησα λίγο καρμικό (γέλια). Αγαπώ πολύ τη ζωγραφική και τη θεωρώ μια πολύ προσωπική τέχνη. Στη ζωή μου όμως δε ζωγραφίζω τόσο καλά όπως η Μαρία. Ίσως γιατί στην ζωή μου είμαι η Αλεξάνδρα. Η μαγεία της σκηνής!!!

Πιστεύετε ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει εγκληματίες;

Πιστεύω ότι όλοι είμαστε όλα… Από εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικής επιλογής πώς θα χειριστούμε τις καταστάσεις και ποια στοιχεία του χαρακτήρα μας θα αναδείξουμε. Η ευτυχία είναι επιλογή. Το να ζήσουμε κάθε στιγμή είναι επιλογή.

Εσείς για ποιο λόγο θα φθάνατε στον έγκλημα, να σκοτώσετε;

Νομίζω ότι θα έφτανα στο σημείο να περάσω αυτό το όριο μόνο αν έτσι μπορούσα να προστατέψω αυτούς που αγαπώ. Αγαπώ τους ανθρώπους της ζωής μου πιο πολύ από τον εαυτό μου. Αυτοί είναι η περιουσία μου.

Στη ζωή προτιμάτε το ρόλο του θύτη ή του θύματος;

Στη ζωή είμαι ο εαυτός μου, γιατί όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Οι καταστάσεις μας καθορίζουν. Είμαι λίγο από όλα μάλλον.

Τηλεόραση ή θέατρο;

Τώρα είναι σαν να με ρωτάτε αν αγαπώ πιο πολύ τον γιο μου ή την κόρη μου (γέλια). Αγαπώ και τα δύο, όπως και τον κινηματογράφο, το καθένα για τους μοναδικούς λόγους που το κάνουν όμορφο. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πορεία μου με οδηγεί περισσότερο προς το θέατρο!

Επόμενα σχέδια;

Να αποχωριστώ τη Μαρία καταρχάς, πράγμα πάντα δύσκολο όταν τελειώνει μια παράσταση! Από εκεί και πέρα περιμένω με ανυπομονησία τον επόμενο ρόλο, το επόμενο στοίχημα, την επόμενη φανταστική ζωή που θα έχω την τύχη να ζήσω!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews