Συνεντεύξεις

Ο Δημήτρης Γαλίτης στο clevernews.gr!

Ο Δημήτρης Γαλίτης στο clevernews.gr!

Με αφορμή το νέο του τραγούδι «Δίπλα σου», ο Δημήτρης Γαλίτης παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας και μάς απαντά για τις μουσικές προτιμήσεις της νεολαίας, αλλά και ποιες τρεις ευχές θα έκανε αν έβρισκε το τυχέρο λυχνάρι…

Κύριε Γαλίτη, πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας τραγούδι.

Πρόσφατα κυκλοφόρησα το τελευταίο μου τραγούδι με τίτλο “Δίπλα σου”, σε στίχους της Μαρίας Παπαδάκη και μουσική δική μου. Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα υπέροχο video clip που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου μέσα στο studio. Πολύτιμος συνεργάτης ο Γιάννης Δίσκος όπου ανέλαβε την ενορχήστρωση, όπως και στο προηγούμενο τραγούδι με τίτλο “Μυστικά (Αγάπησε με)”, σε στίχους του Χρίστου Γ.Παπαδόπουλου και μουσική δίκη μου, το οποίο έχει και αυτό ένα όμορφο video clip. Στα δύο αυτά τραγούδια παίζουν οι μουσικοί απ’ την αγαπημένη μας εκπομπή “Μουσικό κουτί”.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη Μαρία Παπαδάκη;

Με την Μαρία έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στον πρώτο μου δίσκο με τίτλο ” Νύχτας τα Ευαγγέλια”, γράφοντας την μουσική και ενορχηστρώνοντας τον ο ίδιος. Ο δίσκος περιέχει 12 τραγούδια σε στίχους της Μαρίας Παπαδάκη, αλλά και της Αναστασίας Βαφειάδου, που είχα την χαρά και την τιμή να τα ερμηνεύσουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Μόρφω Τσαϊρέλη, Σαββέρια Μαργιολά, Μαρία Αναματερού και ένα τραγούδι ερμήνευσα ο ίδιος. Έτσι λοιπόν η συνεργασία μας κρατάει καιρό και ανανεώνεται στο “Δίπλα σου”.

Ποια συνεργασία θεωρείτε ότι σας έχει στιγματίσει;

Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια συνεργασία. Τόσο σε studio, όσο και σε live εμφανίσεις, υπάρχουν πολλές όμορφες συνεργασίες, αλλά η κάθε μια είναι μοναδική. Πάνω απ’ όλα συγκινούμαι με την απλότητα των μεγάλων καλλιτεχνών, έχω δει και νιώσει ίση αντιμετώπιση, και αυτό μου δημιουργεί δέος και σεβασμό πρώτα σε ανθρώπινο επίπεδο και δευτερευόντως σε καλλιτεχνικό. Αυτές οι στιγμές με στιγματίζουν και τις κρατάω φυλαχτό και πρότυπο.

Ποιο τραγούδι θα ήταν το soundtrack της ζωής σας;

Δύσκολο να είναι μόνο ένα. Υπάρχουν εποχές, ηλικίες και ποικίλα συναισθήματα που συντροφεύονται από πολλές και διαφορετικές μουσικές.

Εργάζεστε ως καθηγητής μουσικής. Πώς σχολιάζετε τα ακούσματα της νέας γενιάς;

Πιστεύω πως σε κάθε εποχή η μουσική αλλάζει. Στις μέρες μας υπάρχει μεγάλο ποσοστό που ακούει trap αλλά και όχι μόνο. Υπάρχουν και αλλά είδη που ακούει η νέα γενιά. Νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να τους ακούσουμε, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι θέλουν να πουν με αυτά τα τραγούδια, να τους πλησιάσουμε και να μην βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. Θεωρώ ότι σε κάθε είδος μουσικής θα βρούμε και διαμάντια.

Αν βρίσκατε ένα τζίνι ποιες τρεις ευχές θα κάνατε;

Θα ήθελα υγεία σε όλους τους ανθρώπους, ψυχική και σωματική όσο και αν αυτό ακούγεται κοινότυπο. Να σταματήσουν οι πόλεμοι και να υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο.

Ετοιμάζετε νέα δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε δημιουργική διαδικασία. Από την μια ετοιμάζω τα επόμενα τραγούδια που θα κυκλοφορήσω, από την άλλη σχεδιάζω τις live εμφανίσεις μου το χειμώνα.

Ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews