Συνεντεύξεις

Πολυξένη Καράκογλου: «Θυμώνω με το χρόνο, γιατί κυλά γρήγορα ο άτιμος»

Πολυξένη Καράκογλου: «Θυμώνω με το χρόνο, γιατί κυλά γρήγορα ο άτιμος»

Ανερχόμενη, εξαιρετικά αγαπητή σε όσους αγαπούν τα τραγούδια που μάς ταξιδεύουν, η Πολυξένη Καράκογλου μιλά στην ιστοσελίδα μας για τις νέες εμφανίσεις που ετοιμάζει, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια!

Κυρία Καράκογλου, πείτε μας λίγα λόγια για τις εμφανίσεις που ετοιμάζετε.

Η παράσταση ονομάζεται “Όλη η Γη μια φωτιά” και στόχο έχει να φέρει μια μουσική ματιά στην πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Παρουσιάζουμε τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία, κυρίως από το τελευταίο album “Σημεία Στίξης” αλλά και από προηγούμενες συμμετοχές και άλμπουμ και διασκευές που ξεσηκώνουν μυαλό και σώμα.

Η περίοδος της καραντίνας ήταν δημιουργική για εσάς ή περίοδος αδράνειας;

Μέσα στην καραντίνα έστησα όλο τον δίσκο με τους φίλους και συνοδοιπόρους μου, άνοιξα την εταιρεία μου για να κυκλοφορώ τη μουσική μόνη μου, κυκλοφόρησα τη διασκευή του Bohemian Rhapsody στο κανάλι μου στο youtube, ξεκίνησα σεμινάρια για να εξελίξω τη διδασκαλία μου ως δασκάλα φωνητικής, μετακόμισα και ανακαίνισα το σπίτι… Μόνο αδράνεια δεν θα το έλεγα. Ήμουν πιο αποφασισμένη από ποτέ να μην αφήσω καμία μέρα να χαθεί.

Ποια η σχέση σας με το χρόνο;

Του θυμώνω γιατί δεν λέει να προσθέσει κι άλλες ώρες μέσα σε μια μέρα να προλαβαίνω όλα όσα θέλω να κάνω. Κυλάει πολύ γρήγορα ο άτιμος.

Υπάρχει κάποια συνεργασία που θεωρείτε σταθμό στην καριέρα σας ή κάποια που έχετε ως απωθημένο να κάνετε;

Η συνεργασία ήταν με το Θάνο Μικρούτσικο, παρ’ ολ’ αυτά είναι όνειρό μου να βρεθώ στην ίδια σκηνή με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Τον θαυμάζω απεριόριστα για το ήθος, το ταλέντο του και την ειλικρινή του παρουσία στα πράγματα.

Ποιο γεγονός θα λέγατε ότι είναι σταθμός στη ζωή σας;

Η στιγμή που ο Θάνος Μικρούτσικος με τίμησε επιλέγοντας με να τραγουδήσω τα πολιτικά του τραγούδια στην δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, τελευταία του συναυλία. Ήταν η στιγμή που άλλαξε ολοκληρωτικά τον τρόπο που έβλεπα τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη και με ώθησε να πάρω το ρίσκο να μοιραστώ τα τραγούδια μου και τη μουσική μου πέρα από τη φωνή μου.

Σε κάποια απ΄ τα τραγούδια σας υπογράφετε και το στίχο. Τί γεννιέται πρώτα μέσα σας, η μουσική ή οι λέξεις ;

Όταν γράφω μουσική και στίχο γεννιούνται μαζί. Όσα τραγούδια έχουμε γράψει με την Αθηνά Σπανού προϋπάρχει ο στίχος. Με ξεκλειδώνει να διαβάζω την ιστορία και να ντύνω μουσικά το περιεχόμενο της.

Ετοιμάζετε νέες εμφανίσεις;

Έχω φτιάξει βαλίτσα και ξεκινάω τις βόλτες με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα! Συγκεκριμένα την επόμενη Κυριακή 4/12 θα βρισκόμαστε με την μπάντα στη Θήβα , μετά θα ξαναπαίξουμε στον Ορφέα στην Κυψέλη 14/12 και το Γενάρη 7/1 θα παίξουμε στην καινούργια μουσική σκηνή Caja de Musica και τέλος 14/1 θα εμφανιστούμε στο Ναύπλιο. Ανυπομονώ να παίξουμε με τους μουσικούς μου. Είναι όλοι εξαιρετικοί και έχουν αγκαλιάσει με πολλή αγάπη τα τραγούδια μου. Οι μουσικοί που παίζουμε μαζί είναι οι Μάριος Ιβάν Παπούλιας στο βιολί, στο πιάνο και τη φωνή, Πέτρος Βασιλειάδης στο μπάσο, Ντένις Παναγιωτίδης στα τύμπανα και Αλέξανδρος Δερμάνης στην ηλεκτρική κιθάρα.

Ευχαριστούμε πολύ, να έχετε επιτυχία!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link