Συνεντεύξεις

Βen Fogle: «Χρειάζεται να είσαι γενναίος για να βρεις τη ζωή που σου ταιριάζει»

Βen Fogle: «Χρειάζεται να είσαι γενναίος για να βρεις τη ζωή που σου ταιριάζει»

Αποκλειστική συνέντευξη στην Εύη Τσολάκη

Όλοι κάποια στιγμή θα θέλαμε να μπορούσαμε να γυρίσουμε όλο το κόσμο, με μια μόνο βαλίτσα. Κάποιοι δεν έχουν μείνει μόνο στα όνειρα αλλά το έχουν κάνει πράξη.

Ένας από αυτούς είναι ο Βen Fogle. Ένας Βρετανός ταξιδευτής επισκέπτεται τις πιο απομονωμένες περιοχές σε όλη τη γη, όπου οι άνθρωποι εκεί έχουν απαρνηθεί όλες τις ανέσεις της ζωής με διαφορετικά κίνητρα κάθε φορά

Ο Βen περνάει μια βδομάδα μαζί τους αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται και γνωρίζοντας όλα τα οφέλη και τις απολαβές που παίρνει μαζί του σε κάθε του ταξίδι.

Τον ευχαριστούμε για την αποκλειστική συνέντευξη!

Ben, τί σημαίνει για σένα «ταξίδι»;

Το ταξίδι για μένα είναι τα πάντα, είναι το οξυγόνο μου, το νερό μου, η ζωή μου. Ταξιδεύω από όταν ήμουν μικρό παιδί. Παίρνω πολλά «μαθήματα» από κάθε μου ταξίδι από την κάθε περιοχή και από τους ανθρώπους

Μεγαλώνοντας τι θυμάσαι από τις πρώτες σου ταξιδιωτικές εμπειρίες;

Με γυρνάς πολλά χρόνια πίσω, ο πατέρας μου είναι Καναδός και όταν πρωτοεπισκέφθηκα τον Καναδά ήμουν μόλις μερικών μηνών. Με τις αδερφές μου μείναμε εκεί όλο το καλοκαίρι στο εξοχικό του παππού μου. Αγάπησα πολύ την ελευθερία της φύσης.

Έχεις ταξιδέψει στην Ανταρτική, Σαχάρα, Ατλαντικό Ωκεανό. Τι έχεις μάθει από αυτές τις μεγάλες προκλήσεις ;

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα που έχω πάρει μέσω των ταξιδιών. Ένα από τα πολλά είναι ότι κάτω από πίεση μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, για παράδειγμα κωπηλατώντας 3000 μίλια κατά μήκος του Ατλαντικού και όταν διέσχισα την Ανταρτική.

Όταν συναντάς ανθρώπους σε απομονωμένα μέρη ποια είναι τα κοινά στοιχεία πέρα από τις προφανείς διαφορές;

Είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Ακολουθούν τα όνειρα τους και ζουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν. Πολλοί άνθρωποι έχουν γεννηθεί με το λάθος τρόπο ζωής. Χρειάζεται να είσαι γενναίος για να βρεις τη ζωή που σου ταιριάζει. Πρέπει να είσαι γενναίος για να αφήσεις τα πάντα και να χτίσεις μια νέα ζωή.

Περίγραψε μια εμπειρία της άγριας ζωής που σου έμεινε αξέχαστη.

Έκανα ένα φιλμ το οποίο περιλάμβανε κατάδυση με τους κροκόδειλους στην Μποτσουάνα. Δεν είχαμε καμία προστασία. Μόνο εγώ και κροκόδειλοι έξι μέτρων να περνούν δίπλα σου. Ήταν τόσο τρομακτικά όσο και εκπληκτικά. Aυτή την εμπειρία θα την θυμάμαι πολλά χρόνια.

Πώς η οικογένειά σου σε στηρίζει να ακολουθήσεις τα όνειρά σου;

Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για εμένα και είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου. Χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα μπορούσα να κάνω ό,τι κάνω. Όταν ανέβηκα στο Έβερεστ έπρεπε να έχω την υποστήριξή τους πρώτα. Επίσης μου αρέσει να δείχνω τον κόσμο στα παιδιά μου και να ταξιδεύουμε όλη η οικογένεια μαζί.

Υπάρχει κάτι το οποίο φοβάσαι ;

Η αποτυχία. Πάντα με τρόμαζε η αποτυχία. Από παιδί ένιωσα την αποτυχία και ένας από τους λόγους που ανταγωνίζομαι με τον εαυτό μου είναι για να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο. Να νιώσω άνετα, να τους αντιμετωπίσω κατά πρόσωπο και ρισκάροντας με την αποτυχία να ωριμάσω μέσα από αυτό.

Έχεις γράψει πολλά βιβλία με ταξιδιωτικές αναμνήσεις.

Μου αρέσει το γράψιμο. Έχω γράψει περισσότερα από 15 βιβλία. Βρίσκω ότι τα βιβλία μου δίνουν το χρόνο να σκεφτώ τι έχω κάνει. Να έχω την ευκαιρία μέσα από τις λέξεις να εμπνέομαι. Μου αρέσει πολύ μέσα από τις εμπειρίες μου να βοηθώ ανθρώπους με δυσκολίες μέσα από τις δικές μου εμπειρίες.

Ποια είναι η συμβουλή σου σε όποιον θέλει να ταξιδεύει;

Να το κάνει. Το να πιστεύεις τον εαυτό σου είναι η μισή διαδρομή. Πάντα ζούσα με τη φράση ΄΄πρόσθεσε ζωή στις μέρες σου και όχι μέρες στη ζωή σου. Έχεις μόνο μια ζωή και πρέπει να είναι γεμάτη.

Έχεις ταξιδέψει στην Ελλάδα; Σου άρεσε ο τόπος και η ελληνική κουζίνα;

Αγαπώ την Ελλάδα και έχω έρθει πολλές φορές. Μου αρέσει πολύ το ελληνικό σας φαγητό.

Το όνειρό σου για το 2021;

Ελπίζω ο κόσμος ν καταφέρει να θεραπευτεί από το covid 19 και να μπορούμε να ταξιδεύουμε και πάλι.

Ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link