Συνεντεύξεις

Η Μαριάννα Τουντασάκη στο clevernews.gr!

Η Μαριάννα Τουντασάκη στο clevernews.gr!

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Μαριάννα Τουντασάκη έχει γράψει πολλά «καλλιτεχνικά» χιλιόμετρα επί σκηνής σε σπουδαίες παραστάσεις. Ανήκει στη νέα γένια ηθοποιών, έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του χώρου και έχει πολλά να δώσει ακόμα..  Φέτος τη συναντάμε στο Εθνικό Θέατρο, στην παράσταση «Άννα Καρένινα», όπου και υποδύεται την Ματριόνα.

Μαριάννα, μίλησέ μας για το ρόλο που υποδύεσαι φέτος στην «Άννα Καρένινα».

Φέτος στην «Άννα Καρένινα» υποδύομαι τη Ματριόνα. Πρόκειται για την οικονόμο της οικογένειας του αδερφού της Άννας. Είναι μια γυναίκα η οποία έχει αναπτύξει συναισθηματικούς δεσμούς με τους ανθρώπους αυτούς , δεν περιορίζεται στην επαγγελματική σχέση , συμπάσχει μαζί τους και κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να κρατάει τις ισορροπίες μέσα στο σπίτι .

IMG_348120710096622 (1)

Στη συγκεκριμένη  παράσταση έχεις συμμετάσχει και ως βοηθός σκηνοθέτη. Πόσο εύκολο είναι να σκηνοθετείς και να παίζεις σε μια τόσο απαιτητική και με τόσους πολλούς ηθοποιούς παράσταση;

Σίγουρα αυτός ο διττός ρόλος αποτελεί μια πρόκληση. Κάποιες φορές δημιουργεί δυσκολία η συνύπαρξη τον δύο ιδιοτήτων, αλλά προσφέρει διεισδυτικότητα σε όλες τις πτυχές του έργου. Κατά τη δημιουργία της παράστασης, η παρουσία μου τόσο πάνω όσο και κάτω από την σκηνή μου δίνει την δυνατότητα να προσεγγίσω στοιχεία τόσο δραματουργικά όσο  τεχνικά και δημιουργικά. Πρόκειται για μια παράσταση με έναν πολυπληθή θίασο, άρα και πολλές διαφορετικές προσωπικότητες, ο καθένας τους όμως δούλεψε με επαγγελματισμό και συνέπεια με αποτέλεσμα όλα να κυλήσουν αρμονικά και συντονισμένα.

Ποια συνεργασία που έχεις κάνει μέχρι στιγμής σε έχει στιγματίσει περισσότερο;

Παρόλο που βρίσκομαι στο χώρο μικρό χρονικό διάστημα, έχω την τύχη να έχω συνεργαστεί  με εξαιρετικούς και σημαντικούς ανθρώπους. Ο άνθρωπος που έχει στιγματίσει τη μέχρι τώρα πορεία μου, είναι ο σκηνοθέτης μου και δάσκαλός μου κύριος Πέτρος Ζούλιας. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε σε εμένα, με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω και να μαθαίνω δίπλα του. Είναι πολύ σημαντικό για ένα νέο ηθοποιό να δουλεύει με έναν από τους πιο ταλαντούχους και καταξιωμένους σκηνοθέτες στο χώρο . Βέβαια δεν μπορώ να παραλείψω και τις συνεργασίες μου με εξαιρετικούς συναδέλφους που από τον καθένα τους ξεχωριστά έχω αποκομίσει πολύτιμα μαθήματα όπως οι Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Πρωτόππα, Νένα Μεντή, Ρένη Πιττάκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Ευγενία Δημητροπούλου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Χρήστο Στέργιογλου, Θανάση Τσαλταμπάση  και πολλοί άλλοι.

image (1)

Με ποιον Έλληνα και με ποιον ξένο καλλιτέχνη θα ήθελες  να παίξεις σε παράσταση ;

Έχω την τύχη ήδη να έχω συνεργαστεί με υπέροχους Έλληνες ηθοποιούς όπως ανέφερα και πριν και περιμένω με χαρά και τις επόμενές συνεργασίες , δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιους γιατί ο καθένας είναι μοναδικός. Όσο για ξένους, αν πάω στο Hollywood δε θα έλεγα όχι σε μια κωμωδία με τη Sandra Bullock.

Σε ποιο έργο θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου ;

Ένας ρόλος που θα ήθελα να κάνω πάρα πολύ κάποια στιγμή στην ζωή μου είναι ο ρόλος της Μάνας κουράγιο από το θεατρικό έργο του Μπρέχτ ”Η Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της”.

Αγαπημένος προορισμός;

Η Καλαμάτα, που πέρασα μοναδικά φοιτητικά χρόνια ως φοιτήτρια γεωπονικής και γέμισα αναμνήσεις με φόντο τα μοναδικά τοπία της. Δε θα μπορούσε όμως να μην έχει θέση στην καρδιά μου και ο τόπος καταγωγής μου η Άνδρος που έχει ντύσει με εικόνες και αρώματα τα παιδικά μου χρόνια και είναι το προσωπικό μου λιμάνι ακόμα και τώρα.

76bea045-3a37-4ba5-b438-78edb78e47dd

Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση;

Το καθένα έχει την δική του γοητεία και προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Εύχομαι να μπορέσω να υπηρετήσω και τα τρία με συνέπεια και δημιουργικότητα.

Η σχέση σου με το χρόνο;

Ο χρόνος είναι σύμμαχός μου και όχι αντίπαλός μου, τον σέβομαι και προσπαθώ να τον αξιοποιώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ετοιμάζεις κάποια νέα δουλειά;

Είμαι σε συζητήσεις για κάποια πράγματα για τον επόμενο τον χειμώνα που ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πραγματοποιηθούν .

Σ’ ευχαριστούμε πολύ!

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews