Συνεντεύξεις

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο clevernews.gr!

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο clevernews.gr!

Ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος στην επιτυχημένη κωμωδία του Jordi Galceran «Fuga», που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Olvio, υποδυόμενος έναν διεφθαρμένο Υπουργό (περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ). Το clevernews.gr βρέθηκε στην παράσταση και ο κύριος Μυλωνάς μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Κύριε Μυλωνά, μιλήστε μας για το ρόλο σας ως Ισίδρο Γκαλιάνα στη «Fuga».

Ο Ισίδρο είναι ένας αστός που μεγάλωσε χωρίς να του λείπει τίποτα. Δεν είναι το κλασσικό λαμόγιο. Έφτιαξε ολόκληρη βίλλα χωρίς να ξοδέψει μία, αλλά δεν είναι κατ’ επανάληψιν απατεώνας. Στην πολιτική εμπλέκεται περισσότερο από ματαιοδοξία, όχι για να πλουτίσει. Του αρέσει η δημοσιότητα, αλλά τον διακατέχει μια αφέλεια και γίνεται εύκολος στόχος για αυτούς που θέλουν να τον εκμεταλλευτούν. Αυτή η αφέλεια δίνει και την κωμική νότα στην παράσταση.

FUGA - af2

Πώς είναι να συνεργάζεστε με τόσο νέους συμπρωταγωνιστές;

Έχω συνηθίσει να δουλεύω με νέους ανθρώπους και συχνά είμαι ο γηραιότερος του θιάσου. Δεν νοιώθω κανένα χάσμα γενεών πάνω στη δουλειά. Μπορώ να σας πω ότι καλυτέρα συνεννοούμαι με τους νέους.

FUGA-Show-08

Με ποιον Έλληνα και ποιον ξένο καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Θα ήθελα να δουλέψω με κάποιους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως το Μιχαήλ Μαρμαρινό, την Κατερίνα Ευαγγελάτου, το Νίκο Καραθάνο, όσο για ξένους, εκεί σκέπτομαι περισσότερο το σινεμά και τους μεγάλους σκηνοθέτες.

FUGA-Show-03

Υπάρχει κάποια συνεργασία σας, η οποία σας έχει μείνει αξέχαστη;

Υπάρχουν κάποιες δουλειές που έχω κάνει που τις ξεχωρίζω από τις υπόλοιπες, όπως η Λοκαντιέρα το 1988 στο θέατρο Πόρτα, Ο Ταρτούφος στο θέατρο Αμόρε, τα Οικόπεδα με Θέα στο Πορεία, οι Θεσμοφοριάζουσες με το Εθνικό Θέατρο, το Φέστεν στο θέατρο Θησείο, Η Οδύσσεια του Bob Wilson, αλλά και οι Διασκεδαστικές Ιστορίες περί Θνητότητας, πέρυσι στην Πειραιώς 260.

FUGA-Show-06

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάποια συνεργασία σας;

Δεν μπορώ να πω πως μετάνιωσα για κάποια δουλειά που έκανα, γιατί πάντα διαλέγω αυτό που μου κάνει περισσότερο κέφι. Το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτό που ήθελα, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας. Ποντάρεις και καμιά φορά χάνεις.

FUGA - 1

Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση;

Η κύρια ασχολία μου είναι το θέατρο. Θα έλεγα το 90%. Αυτό δεν έγινε από επιλογή. Θα ήθελα να κάνω και περισσότερο  σινεμά. Αυτή την εποχή κάνω γυρίσματα για την ταινία “Πολυξένη” της Δώρας Μασκλαβάνου. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι σπουδαία ταινία. Όσο για την τηλεόραση, συνήθως τα πράγματα γίνονται στο πόδι και δεν έχεις την ευκαιρία να κάνεις ποιοτική δουλειά. Παρ’ όλα αυτά έχω κάνει μερικά καλά σήριαλ, όπως το «Οι Παντρεμένοι έχουν Ψυχή» και το «Τέσσερις».

Ετοιμάζετε κάποια νέα δουλειά;

Στην επομένη χειμερινή σεζόν θα παίξω στον “Αύγουστο” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Το έργο έγινε ταινία με την Μέρυλ Στρηπ και την Τζούλια Ρόμπερτς. Αρχικά όμως ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουει.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews